Γιάννης Περιστεράς

Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Περιστεράς στην Τσεχία, 4ος στο WorldSSP300!

Ο 18χρονος Γιάννης Περιστεράς έγραψε την πρώτη του λαμπερή σελίδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία WorldSSP300.

Έγινε ο πρώτος Έλληνας που παίρνει μια τόσο υψηλή θέση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε δύο τροχούς και μπαίνει στα βιβλία των στατιστικών του Παγκοσμίου, με 13 βαθμούς, τους περισσότερους από κάθε άλλο συμπατριώτη μας στο παρελθόν.

Γιάννης Περιστεράς

Η Ιταλική ομάδα ProGP Racing του έδωσε μια καλά προετοιμασμένη Yamaha R3 και ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε τον Αγώνα πιο συγκεντρωμένος παρά ποτέ, στον δεύτερό του χρόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παρά το ότι εκκινούσε 29ος, κατάφερε στο τέλος του 1ου γύρου να ανέβει στην 18η θέση και να ηγείται του δεύτερου γκρουπ, με τους πρώτους να έχουν κάνει μια μικρή διαφορά. Στον 5ο από τους 14 γύρους του Αγώνα, η βροχή άρχισε να δυναμώνει και ο Περιστεράς με σταθερή οδήγηση ανέβηκε στην 12η θέση. Στον επόμενο γύρο κέρδισε ακόμη μερικές θέσεις και ήταν 9ος έχοντας φτάσει το πρώτο γκρουπ. Σε εκείνο το σημείο αρκετοί οδηγοί αποφάσισαν να μπουν στα πιτς για αλλαγή σε βρόχινα ελαστικά, καθώς η βροχή είχε δυναμώσει κι άλλο. Η απόφαση της τελευταίας στιγμής να μην μπει για βρόχινα και να ακολουθήσει τους τρεις οδηγούς που έμειναν στην πίστα με τα σλικ, αποδείχτηκε σοφή, καθώς στον 7ο γύρο ήταν 4ος και από κει και πέρα κράτησε μέχρι το τέλος αυτή τη θέση, χωρίς να ρισκάρει, κρατώντας το φοβερό αυτό αποτέλεσμα που τον έφερε στους βαθμούς, κάτι που ήταν το ζητούμενο από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Γιάννης Περιστεράς

ΟΜΑΡ ΜΕΝΓΚΙ – Ιδιοκτήτης/Team Manager ProGP Racing

Μετά από δύσκολες Κατατακτήριες το πρωί, ο Τζον έκανε έναν καταπληκτικό Αγώνα. Η στρατηγική του να συνεχίσει με τα σλικ λάστιχα στη βρεγμένη πίστα απέδωσε. Χθες του είπα ότι πρέπει να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, γιατί είναι κοντά στους πρώτους και μπορεί να μπαίνει σταθερά στους βαθμούς. Σήμερα έδωσε μεγάλη χαρά σε όλη την ομάδα και σε μένα προσωπικά, καθώς κατάφερε παρά τις δύσκολες συνθήκες να κρατήσει την 4η θέση και να δώσει πολύτιμους βαθμούς και στην ομάδα. Πιστεύω στον Τζον και νομίζω ότι μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος θα δούμε κι άλλους ανάλογα καλούς τερματισμούς και γιατί όχι και το πρώτο βάθρο”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – 4ος, 13 βαθμοί

Λίγο πριν την εκκίνηση άρχισε να ψιχαλίζει και ήμουν προσεκτικός στην εκκίνηση, αλλά κατάφερα να αποφύγω κάποιους που έπεσαν και μαζί να κερδίσω πολλές θέσεις. Λίγους γύρους αργότερα η βροχή δυνάμωσε και με προσεκτική οδήγηση ανέβηκα στην 9η θέση. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα αρχικά να μπω και γω στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, αφού είχε ακόμη 8 γύρους μέχρι το τέλος. Τελευταία στιγμή είδα τρεις οδηγούς να συνεχίζουν, έκανα τους υπολογισμούς και αποφάσισα να συνεχίσω, καθώς και στο παρελθόν μπορούσα να κρατήσω καλό ρυθμό σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Στους τελευταίους γύρους πλησίαζα λίγο τον τρίτο, αλλά στον τελευταίο γύρο έκοψα, καθώς δεν ήθελα να ρισκάρω την πρώτη μου φορά στους βαθμούς. Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω ότι έχω το ρυθμό να πάω και άυριο καλά στον δεύτερο Αγώνα του τριημέρου. Ευχαριστώ την ομάδα, τον μηχανικό μου Marco Canuti, τον πατέρα μου και όλους όσους με στηρίζουν στην Ελλάδα”.