Yamaha MT09 SP δοκιμη τεστ dokimi

Δοκιμή Yamaha MT09 SP(+Video)

Κανίβαλος Από Κούνια

Το Yamaha ΜΤ-09 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013 και αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από το μοτοσυκλετιστικό κοινό, δημιουργώντας ουσιαστικά και την οικογένεια Streetfigter της Yamaha η οποία διαθέτει 5 μοντέλα σε κάθε κατηγορία κυβισμού, από 125 έως 1000 κυβικά.

Η Yamaha παρουσίασε πέρσι την 3η έκδοση της MT-09, μια εκ βάθρων ανανεωμένη γυμνή μοτοσυκλέτα, ελαφρύτερη, πολύ πιο ευέλικτη, με φουτουριστική εμφάνιση και με ένα πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο έτοιμη να ενθουσιάσει τους απανταχού φίλους της sport οδήγησης.

Ο ροπάτος και εξαιρετικά εύστροφος τρικύλινδρος κινητήρας αλλά και η ευελιξία της μοτοσυκλέτας, είναι τα δυο βασικά συστατικά που επέτρεψαν στο Yamaha MT-09 να έχει περισσότερες από 63.000 πωλήσεις από το 2013 που βγήκε στην παραγωγή.

δοκιμη yamaha mt09 sp

Η έκδοση Yamaha MT09 SP διαφέρει όσον αφορά τον  χρωματισμό ο οποίος όπως και στο R1 συνδυάζει το μπλε με ασημί και μαύρο, την σέλα με τις εξωτερικές ραφές και βέβαια τις αναρτήσεις με το χρυσό ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι 41χιλ της KYB πλήρως ρυθμιζόμενο, αλλά και με το επίσης χρυσό πίσω αμορτισέρ από την Ohlins.

Ο τρικύλινδρος crossplane κινητήρας του Yamaha MT09 SP παρόλο που έχει την ίδια αρχιτεκτονική όπως ακριβώς παρουσιάστηκε το 2013, με την έλευση των Euro 5 προδιαγραφών, ανέβηκε σε κυβικά, έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη και είναι ελαφρύτερος και κατά 1,7 κιλά από τον προηγούμενο.

Οι δύο πρώτες σχέσεις στο κιβώτιο είναι πλέον πιο μακριές, για να απλωθεί καλύτερα η περισσότερη δύναμη και να γίνει σωστή εκμετάλλευση της ευστροφίας του κινητήρα, ενώ ο μονόδρομος και υποβοηθούμενος συμπλέκτης απέκτησε νέους δίσκους για μεγαλύτερη αντοχή και συνδυάζεται με QuickShifter δύο κατευθύνσεων το οποίο είναι διαθέσιμο και στη βασική έκδοση του μοντέλου.

Το νέο Yamaha MT09 SP ήταν η πρώτη γυμνή μοτοσυκλέτα της Yamaha που εξοπλίστηκε με μονάδα IMU 6 αξόνων, όμοια με αυτή της R1 η οποία συνεργάζεται με ένα πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων που περιλαμβάνει Cornering ABS, Cornering Traction Control 3 επιπέδων, Wheelie-Control, Slide Control, Front Wheel lift Control, Brake Control.

Όπως και στη βασική έκδοση έτσι και στην SP, το σώμα τοποθετείται σε όρθια στάση ¨μέσα¨ στη μοτοσυκλέτα έχοντας μια μικρή κλίση προς τα εμπρός απαραίτητη αν θέλουμε να κινηθούμε σε πιο σπορ ρυθμούς.

δοκιμη yamaha mt09 sp

Τα γόνατα αγκαλιάζουν σωστά το ρεζερβουάρ χωρίς να λυγίζουν όπου σε συνδυασμό με το ρυθμιζόμενο (9χιλ προς τα εμπρός) τιμόνι και με τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ (μπορούν να τοποθετηθούν 14χιλ ψηλότερα και 4 πιο πίσω), βρίσκεις εύκολα τη θέση που θα σου επιτρέψει να κάνεις ξεκούραστα χιλιόμετρα, πάντα για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Η Yamaha είχαμε ξανά πει και στην παρουσίαση του απλού ΜΤ-09 ότι βελτίωσε κατά πολύ την απότομη απόκριση στο αρχικό άνοιγμα του γκαζιού που χαρακτήριζε την προηγούμενη γενιά εφοδιάζοντας την με το νέο ηλεκτρονικό γκάζι (YCC-T).

Το πλαίσιο του Yamaha MT09 SP είναι όσο άκαμπτο χρειάζεται και το πιρούνι αποσβένει ιδανικά τις μικρές ανωμαλίες της ασφάλτου διατηρώντας την επαφή του μπροστινού τροχού με το έδαφος, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι σίγουρος όταν οι κλίσεις μεγαλώνουν.

δοκιμη yamaha mt09 sp

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται με κόφτη στα 230-χλμ/ώρα, με τη μοτοσυκλέτα να είναι εξαιρετικά σταθερή. Σε μια τέτοια γυμνή μοτοσυκλέτα όμως έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να κρατήσεις το κεφάλι σου πάνω από τα 160-170 χλμ συνέχεια, άρα ένα σωστό αεροδυναμικό κράνος θα είναι και αυτό ένας παράγοντας που θα παίξει ρολό.

Ο κινητήρας είναι τόσο εκρηκτικός και με τέτοια δύναμη που κάθε φορά που ανοίγεις το γκάζι, ο μπροστινός τροχός είναι στον αέρα ακόμα και όταν έχεις 4η στο κιβώτιο. Είναι όμως τόσο φιλικός παράλληλα, που καμιά σούζα και καμία ανύψωση τροχού ακόμα και κατά λάθος δεν θα σε τρομάξει.

Οι αναρτήσεις του είναι κορυφαίες και με λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις, είναι σίγουρο ότι ο καθένας θα βρει το setup που ταιριάζει στην οδήγησή του.

Η TFT έγχρωμη οθόνη μπορεί να είναι λίγο μικρή σε μέγεθος (3,5 ίντσες) για να μην ενοχλεί αισθητικά στη γυμνή μοτοσυκλέτα, παρόλα αυτά έχει μεγάλο όγκο πληροφορίας και έναν πολύ καλό και εύκολο  χειρισμό των ηλεκτρονικών οργάνων με εύκολη και γρήγορη απενεργοποίηση του Traction Control.

Παρα την απουσία παραδοσιακού τελικού εξάτμισης, το μουγκρητό που βγαίνει από το καζανάκι είναι απολαυστικό, φανταστείτε τι θα γίνει αν του βάλετε και AKRAPOVIC.

Η μέση κατανάλωση στη δοκιμή μας ήταν 6,5-7,0 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, δίνοντας μια αυτονομία περίπου για 200 χιλιόμετρα.

Το ΜΤ09 SP θα σου χαρίσει ατελείωτες στιγμές απόλαυσης και συγκίνησης είτε στην καθημερινότητα σου είτε θελήσεις να μπεις ακόμα και σε  πίστα και το μόνο αρνητικό που βρήκαμε είναι το μικρό κόψιμο του τιμονιού σε αστικό περιβάλλον.

Μια εξαιρετικά διασκεδαστική μοτοσυκλέτα στην οδήγηση της που θα σας  δώσει την δυνατότητα για ασφαλές παιχνίδι ανεβάζοντας τα skill των ικανοτήτων σας ένα σκαλί παραπάνω.