Η νέα Zontes GK 350 ”Γεννάει” συναισθήματα!

Η νέα Zontes GK 350 ήρθε στην Ελλάδα, με τον κινητήρα και το σχεδιασμό της να αποτελούν μια «γραμμή παραγωγής» συναισθημάτων για τον αναβάτη της. Δυναμική εμφάνιση, επιδόσεις και μία συναρπαστική προσωπικότητα, σε κάνουν να νιώθεις ξεχωριστός, από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στη σέλα της.

Αυτό άλλωστε οφείλει να προσφέρει κάθε γνήσιο roadster που σέβεται τον εαυτό του και η νέα GK 350 δεν αποτελεί εξαίρεση. Σχεδιάστηκε με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας από το εργοστάσιο, σε ό,τι αφορά την κατεργασία των μετάλλων, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα παράδειγμα μαεστρικής τεχνοτροπίας, εμπεριέχοντας και τα αυθεντικά παραδοσιακά στοιχεία σχεδιασμού μοτοσυκλετών.

 

 

zontes-GK350

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων με την ρετρό αισθητική, το οποίο είναι γαλβανισμένο και διαθέτει αντιοξειδωτική βαφή στο εσωτερικό του, αποτρέποντας τη διάβρωση και κατ’ επέκταση την πιθανότητα εισχώρησης σωματιδίων στο φίλτρο βενζίνης. Οι καθρέφτες στα αντίβαρα του τιμονιού και οι προστατευτικές μπάρες των ρυθμιζόμενων μανετών είναι άλλη μία απόδειξη της προσοχής που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού της GK 350.

Η Zontes GK 350 όμως διαθέτει και ένα υψηλό επίπεδο εξοπλισμού, διατηρώντας τη φιλοσοφία του εργοστασίου στο να προσφέρει περισσότερα στον ιδιοκτήτη της, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Σύστημα Keyless Gen 2.5

Η νέα γενιά του ασύρματου keyless συστήματος GEN 2.5, προσφέρει υψηλότερο επίπεδο αντικλεπτικής ασφάλειας, χάρη στην εξελιγμένη κρυπτογράφησή του. Η ενσωματωμένη κεραία HF λειτουργεί ενισχυτικά στο σήμα του πομπού, το οποίο αναγνωρίζεται από τη μοτοσυκλέτα όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου από αυτήν. Παράλληλα, το σύστημα διαθέτει τη διεθνή πιστοποίηση IP67 για την αδιαβροχοποίησή του, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του κάτω από όλες τις συνθήκες, ενώ ο ενσωματωμένος αισθητήρας επιτρέπει τη λειτουργία και την αναγνώρισή του, ακόμη και όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή.

zontes-GK350

Δύο power modes

Η κεντρική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα (ECU) προσφέρει δύο ξεχωριστές χαρτογραφήσεις για την απόδοση (ECO και SPORT), δίνοντας στον αναβάτη να επιλέξει ανάλογα με το στιλ και τον ρυθμό οδήγησης που επιθυμεί.

Το ECO Power Mode έχει πιο ήπια απόκριση και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, ενώ το SPORT Power Mode με την πιο άμεση απόκριση και την εκρηκτικότητα ταιριάζει σε πιο σπορ ρυθμούς οδήγησης ανταποκρινόμενο πλήρως στο όνομά του. Μία σημαντική ρύθμιση του συστήματος είναι πως όταν έχει γίνει η επιλογή του ECO mode, η ECU παρεμβαίνει και μεταβάλλει προσωρινά την χαρτογράφηση σε SPORT, όταν οι στροφές ξεπεράσουν τις 7.000, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στον αναβάτη να έχει στη διάθεσή του τον πιο ζωηρό χαρακτήρα του κινητήρα, όταν για παράδειγμα θέλει να κάνει μια προσπέραση, ή σε κάποια έκτακτη συνθήκη που μπορεί να προκύψει.

 

Έγχρωμη TFT οθόνη

Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας (HD – HB), είναι κατασκευασμένη με τεχνολογία που επιτρέπει (όπως οι οθόνες της πλειοψηφίας των κινητών τηλεφώνων) μεγαλύτερη γωνία θέασης και διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, διαθέτει τέσσερα διαφορετικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που προτιμά, με ξεχωριστή θεματική προσέγγιση το καθένα. Πέρα από τις στάνταρ πληροφορίες που διαθέτει, συμπεριλαμβάνονται επίσης η ένδειξη θερμοκρασίας και πίεσης των ελαστικών, χάρη στους αισθητήρες του TPMS, καθώς και ένας πληρέστατος υπολογιστής ταξιδιού και κατάστασης της μοτοσυκλέτας.

Τεχνολογία LED

Όλα τα φωτιστικά σώματα της GK 350 είναι τεχνολογίας LED, συνδυάζοντας το ρετρό σχεδιασμό με τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις. Ο στρογγυλός προβολέας διαθέτει περιμετρικά φώτα ημέρας (DRL), με το αλουμινένιο διακοσμητικό μπαράκι που φέρει το λογότυπο της εταιρείας να ξεχωρίζει. Τα μικρά και κομψά φλας με το προστατευτικό πλέγμα, προσθέτουν πόντους στον επιθετικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, ενώ την αντίστοιχη μινιμαλιστική φιλοσοφία ακολουθεί και η λεπτή ουρά με μια πραγματική σχεδιαστική άσκηση όπου το πίσω LED φως ακολουθεί οπτικά τις κρυφές λαβές για τη στήριξη του συνεπιβάτη.

Φωτιζόμενοι διακόπτες

Όπως και σε όλα τα μοντέλα στη γκάμα του εργοστασίου, έτσι και η GK 350 διαθέτει τους ποιοτικούς διακόπτες με τον οπίσθιο φωτισμό, που ελέγχουν ηλεκτρικά το κάλυμμα της τάπας βενζίνης, το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του τιμονιού, και το άνοιγμα της σέλας, ενώ διαθέτουν και αυτοί την πιστοποίηση IP67 για το επίπεδο της αδιαβροχοποίησης τους. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται επίσης και διπλή θύρα USB QC3.0 για ταχεία φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα, με την κάθε θύρα να έχει δυνατότητα φόρτισης ισχύος 18W.

Ποιοτικός περιφερειακός εξοπλισμός

Η GK 350 είναι εξοπλισμένη με περιφερειακά εξαρτήματα υψηλού επιπέδου, όπως το ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο 43mm και διαδρομή στα 134mm, ενώ πίσω διαθέτει ένα αμορτισέρ αζώτου-λαδιού με διάμετρο στα 52mm, το οποίο δίνει διαδρομή τροχού 56mm. Το πακέτο των αναρτήσεων διαθέτει τις ιδανικές ρυθμίσεις για τις αποσβέσεις της συμπίεσης και της επαναφοράς, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ συμπεριφορά, ακόμη και όταν υπάρχει φορτίο στην μοτοσυκλέτα.

Το χυτό αλουμινένιο ψαλίδι έχει κατασκευαστεί με στόχο την προμελετημένη αναλογία ακαμψίας και ελαστικότητας σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στη δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας και να διατηρηθεί ταυτόχρονα το βάρος όσο το δυνατόν πιο χαμηλά.

Εντυπωσιακοί είναι και οι ακτινωτοί τροχοί για tubeless ελαστικά, κάτι καθόλου συνηθισμένο στην κατηγορία, με διαστάσεις 120/70-17 μπροστά και 160/60-17 πίσω, όπως και τα ρυθμιζόμενα πεντάλ του φρένου και λεβιέ ταχυτήτων σε τρεις θέσεις, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα εργονομικά η θέση οδήγησης στις προτιμήσεις του αναβάτη.

Σε ό,τι αφορά στη θέση οδήγησης, σημαντικό ρόλο παίζει και η ενιαία σέλα δύο επιπέδων που διαθέτει μία ρετρό αύρα, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί ένα αφρώδες υλικό κατασκευασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το οποίο διατηρεί την άνεση σε πολύ υψηλά επίπεδα χωρίς να παραμορφώνεται.

Από τα σημεία που μαγνητίζουν το βλέμμα πάνω στη νέα GK 350 είναι και το τελικό της εξάτμισης με τις δύο κοντές και φαλτσοκομμένες απολήξεις, όπου πέρα από το εντυπωσιακό οπτικά αποτέλεσμα, η κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι επιτρέπει τη διατήρηση της θερμοκρασίας χαμηλά, συμβάλλοντας στη μεγάλη διάρκεια ζωής της εξάτμισης.

Σε ό,τι αφορά στα φρένα, αυτά αποτελούνται μπροστά από μία ακτινική δαγκάνα της ισπανικής J.Juan, που ανήκει πλέον στην Brembo μετά την εξαγορά της, με τέσσερα έμβολα που συνεργάζονται με ένα δίσκο 320mm (ο οποίος διαθέτει και ένα εντυπωσιακό κάλυμμα), και πίσω από μία δαγκάνα και έναν ακόμη δίσκο 265mm. Το πακέτο των φρένων συμπληρώνεται από το δικάναλο ABS της Bosch, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει.

Πλαίσιο

Ένα από τα βασικά δομικά στοιχεία της GK 350 είναι το ατσάλινο κλειστό πλαίσιο, που διαθέτει ενισχύσεις στην περιοχή του λαιμού μπροστά με στόχο τη σταθερότητα και ειδικές ελαστικές βάσεις για μείωση των κραδασμών από τον κινητήρα. Η τοποθέτηση του κινητήρα μέσα σε αυτό, έγινε με γνώμονα την κατανομή 50:50 του βάρους, ούτως ώστε να επιτευχθεί μια απόλυτα ουδέτερη και προβλέψιμη συμπεριφορά.

Κινητήρας

Η “καρδιά” της GK 350 είναι ο εντελώς νέος σχεδιαστικά μονοκύλινδρος, τετραβάβιδος, με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, υγρόψυκτος κινητήρας της Zontes, ο οποίος αποδίδει 39,5 ίππους στις 9.500 στροφές και μέγιστη ροπή 32,8Nm στις 7.500 στροφές αντίστοιχα, χάρη και στην υψηλή σχέση συμπίεσης με λόγο 12,3:1. Πρόκειται για έναν κινητήρα σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, με υπερτετράγωνες διαστάσεις 84,5mm x 62mm και σύστημα λίπανσης υγρού κάρτερ. Ο ψεκασμός προέρχεται από την τελευταία γενιά ψεκασμών της Bosch, διασφαλίζοντας τη σωστή διαχείριση καυσίμου, με οφέλη τόσο στην κατανάλωση όσο και στις επιδόσεις, καθώς παρά το συνδυασμό των υπερτετράγωνων διαστάσεων και της υψηλής συμπίεσης που είναι προσανατολισμένος στις επιδόσεις, η μέση κατανάλωση καταγράφει το εντυπωσιακό νούμερο των 3,67lt/100km (WMTC3). Το κιβώτιο είναι έξι σχέσεων, ενώ ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος συμβάλλοντας στην προβλέψιμη σπορ συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στα κατεβάσματα των σχέσεων.

Η Zontes GK 350 πωλείται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή – βάσει του επιπέδου εξοπλισμού και των δυνατοτήτων της για την κατηγορία  –  των €4.785 και διατίθεται μέσα από το δίκτυο συνεργατών EVOMOTO της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε το site https://zontes.gr/ και δείτε περισσότερα για την Zontes GK 350.