Νέο Ray 7.7 από την Electromove

Το ηλεκτρικό RAY 7.7 που πήρε το όνομά του από το μέγεθος της μπαταρίας (7.7 kwh), έφτασε από τη Βαρκελώνη στην έκθεση της ELECTROMOVE, με επιδόσεις ενός βενζινοκίνητου μοντέλου 300 cc και οδηγείται με δίπλωμα για 125cc (Α1), το οποίο ξεχωρίζει για τη δύναμη και την αυτονομία που προσφέρει.

Είναι αμιγώς ισπανικής κατασκευής, από το σχεδιασμό έως και την παραγωγή από την εταιρεία RAY ELECTRIC MOTORS. Αυτό το νέο μοντέλο δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει  την ανάγκη για ένα ηλεκτρικό σκούτερ με ευελιξία κίνησης σε αστικό περιβάλλον, αλλά και με  αρκετή ταχύτητα και αυτονομία για να ταξιδεύει σε υπεραστικές αποστάσεις, γρήγορα και χωρίς τον φόβο της μικρής αυτονομίας. 

Νέο Ray 7.7 από την Electromove

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι εσωτερικού μόνιμου μαγνήτη με ακτινική ροή χωρίς ψύκτρες με παθητική ψύξη αέρα, με ονομαστική ισχύ 10.7kw/15hp που μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ισχύ  των 17.5kw/23hp, είναι τοποθετημένος στο κέντρο και η κίνηση στον πίσω τροχό να γίνεται με  ιμάντα. Η τελική των 125km/h μπορεί να έρθει εύκολα από τον ηλεκτροκινητήρα χωρίς να  «αδειάσει» την μπαταρία λιθίου που αποτελείται από κυψέλες NCR με συνολική χωρητικότητα  8,78 kWh και 7,7 kWh για χρήση. Ένας συνδυασμός που επιτρέπει το ταξίδι , έως και με 110  χ.λ.μ/ώρα για απόσταση 110 χιλιομέτρων, που φτάνει τα 130 χιλιόμετρα με ταχύτητα 80  χ.λ.μ/ώρα και έως 160 χιλιόμετρα αν η οδήγηση γίνει με 50Km/h

Νέο Ray 7.7 από την Electromove

Η/Ο αναβάτης, μπορεί να επιλέξει 3 προγράμματα οδήγησης, City για αστικό περιβάλλον με  την μέγιστη αναγεννητική πέδηση, Sport για πιο γρήγορη οδήγηση με μέτρια αναγεννητική  πέδηση και Flow για ταξίδι χωρίς αναγεννητική πέδηση. Το RAY 7.7 διαθέτει και όπισθεν για  να κάνει τους ελιγμούς στο παρκάρισμα ακόμη πιο εύκολους. Επίσης διαθέτει φωτιζόμενο με  led χώρο κάτω από το κάθισμα για την αποθήκευση ενός κράνους. Ακόμη υπάρχει διαθέσιμο  «ντουλαπάκι» που κλειδώνει, με θύρα USB για να αποθηκεύσετε και να φορτίσετε ταυτόχρονα  το κινητό σας. Το σύστημα GPS που διαθέτει θα σας ειδοποιήσει μέσω εφαρμογής αν κάποιος  επιχειρήσει να κλέψει το RAY σας ή να σας καθοδηγήσει μέσω των χαρτών του σε όποια  διαδρομή επιλέξετε μέσω της 5-inch TFT έγχρωμης οθόνης.

Νέο Ray 7.7 από την Electromove

Το RAY 7.7 φέρει και μία παγκόσμια πατέντα καθώς μπορεί η/ο αναβάτης να ρυθμίσει εύκολα  το κάθισμα καθ’ ύψος σε τρεις θέσεις: 800mm / 785mm / 770mm.

Ο βασικός του φορτιστής είναι 1,8 kW, ο οποίος σε 3:30 ώρες θα επιτύχει φόρτιση 80% και σε  4:20 έως 100%. Ο προαιρετικός φορτιστής είναι 3.3kW και μειώνει τους χρόνους σε 1:50 ώρες για το 80% και σε 2:35 ώρες να ολοκληρώσει μια πλήρη φόρτιση. Επίσης υπάρχει και η  επιλογή να τοποθετηθεί TYPE 2 βύσμα για να φορτίζει και σε Σ.Φ.Η.Ο.

Νέο Ray 7.7 από την Electromove

Η τιμή του βασικού μοντέλου, ξεκινά από 9.500 €