Ο Γιάννης Περιστεράς Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP300

H μεγάλη είδηση της αποδοχής από την DORNA και την FIΜ, της συμμετοχής του 16χρονου Γιάννη Περιστερά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300, ήταν το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε τους τελευταίους μήνες από τους ανθρώπους της ομάδας του Έλληνα οδηγού που τον Περασμένο Σεπτέμβριο ανέβασε την Ελληνική σημαία στο βάθρο του Αγώνα της Βαρκελώνης για το Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup στο οποίο συμμετείχε.

Για να κατανοήσουμε την επιτυχία, να πούμε ότι υπάρχουν μόνο 6 κατηγορίες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στους Αγώνες Ταχύτητας, οι Moto 3, Moto 2, MotoGP και οι WorldSSP300, WorldSSP, WorldSΒΚ, που αγωνίζονται στα δύο αντίστοιχα Πρωταθλήματα. Μάλιστα για το 2022 είχε ήδη ανακοινωθεί ότι οι συμμετοχές στην κατηγορία WorldSSP300 θα μειωθούν από τις 42 στις 30, λόγω των σοβαρών ατυχημάτων που έγιναν μέσα στη χρονιά που πέρασε. Έτσι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιλεγούν ανάμεσα σε πάνω από 100 υποψήφιους, εκ των οποίων 42 από 13 διαφορετικές χώρες είχαν πάρει βαθμούς το 2021, οι 30 που θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά.

Ο Γιάννης Περιστεράς Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP300

Για να δοθεί το πράσινο φως, χρειάστηκε να γίνουν επαφές με τον Lin Jarvis, τον επικεφαλής της Yamaha στον Αγωνιστικό τομέα παγκοσμίως, τον Andrea Dosoli, επικεφαλής της Yamaha στα WorldSBK, τον Carlos Ezpeleta, Γενικό Διευθυντή Αγωνιστικού της Dorna και μέχρι και τον Carmelo Ezpeleta, τον Ceo της Dorna. Επίσης βοήθησαν οι Γιάννης Σώκιαλης και Νικόλας Σκάρος από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ την αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, στον να ευοδωθεί η προσπάθεια. Έτσι η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team, με Ιδιοκτήτη και Διευθυντή τον Omar Menghi θα είναι τελικά και το 2022 στην κατηγορία WorldSSP300, με τον Έλληνα οδηγό και ομόσταυλο του Γιάννη Περιστερά τον Ιταλό Gabriele Mastroluca, που το 2021 πήρε την 18η θέση στο Πρωτάθλημα με 48 βαθμούς. Θα έχει ως αρχιμηχανικό για τον Έλληνα οδηγό τον Marco Canutti, ενώ το ρόλο του κόουτς θα εξακολουθεί να έχει ο γνωστός οδηγός των MotoGP & WSBK Alex De Angelis. Press Officer της ομάδας θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διατσίδης.

Μετά λοιπόν το 1996 και τη συμμετοχή του Γιάννη Μπούστα στο WorldSΒΚ, που μάλιστα είναι ο μόνος Έλληνας οδηγός που έχει πάρει βαθμούς στο θεσμό, τώρα θα έχουμε έναν ακόμη Έλληνα που θα δίνει λόγο σε όλους να ελπίζουν στο να δούμε την Ελληνική σημαία να κυματίζει στα βάθρα των πιστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Περιστεράς Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP300

Γιάννης Περιστεράς – Οδηγός Αγώνων

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή, αλλά και συγκίνηση για μένα, η στιγμή που έμαθα ότι μας δεχτήκαν στο WorldSSP300. Ήξερα ότι ήταν πολύ δύσκολο, λόγω της μείωσης των συμμετοχών, αλλά τα καλά αποτελέσματα στους Αγώνες του 2021 έπαιξαν ρόλο, όπως και η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας μου σε Ελλάδα και Ιταλία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Alex De Angelis που μας έφερε σε επαφή με τη νέα ομάδα μου την ProGP Racing Team, τον μάνατζερ μου Δημήτρη Διατσίδη και τον πατέρα μου Νίκο Περιστερά που προσπάθησαν πολύ για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Από την πλευρά μου ήδη συνεχίζω την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά, με προπονήσεις σε Supermotard, Μotocross, ΜiniBikes Ohvale και Kart, αλλά και με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, χωρίς να χάνω ούτε μια ημέρα! Θέλω να δώσω το 100% στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.