Απόλυτη Κυριαρχία της Fantic Στον 1o Αγώνα Του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος EMX 125

Διπλή νίκη για την Fantic Factory Team Maddii

Ο Cas Valk κέρδισε το GP στο Matterley Basin και είναι ο σημερινός ηγέτης της σειράς του EMX125 μπροστά από τον ομόσταυλό του Alexis Fueri.

Μετά τις έντονες καιρικές συνθήκες της περασμένης εβδομάδας που ανάγκασαν την αναβολή της διοργάνωσης, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EMX125 τελικά ξεκίνησε στην πίστα του Matterley Basin στη Μεγάλη Βρετανία. Η αγγλική πίστα υπέστη αρκετές αλλαγές και έγινε ακόμα πιο θεαματική και τεχνική.

Η ομάδα Fantic Factory Maddii παρέταξε τους νεαρούς Cas Valk και Alexis Fueri. Ο Nicholas Lapucci θα έπρεπε να είχε το ντεμπούτο του στο MXGP με το Fantic XX 250, αλλά ο αναβάτης εξακολουθεί να αναρρώνει από έναν τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια της χειμερινής προπόνησης.

Οι δύο νεαροί αναβάτες της Ομάδας που διαχειρίζεται ο Marco Maddii είχαν καλή αίσθηση της πίστας. Στην πραγματικότητα, ο Valk έγραψε τον τέταρτο ταχύτερου χρόνου στις δοκιμές και ο Fueri ήταν δέκατος.

Το πρώτο σκέλος έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ο Cas Valk δεν μπόρεσε να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα από την πύλη παρά τη θέση του και δυστυχώς έχασε έδαφος. Ο αποφασισμένος Ολλανδός αναβάτης δεν το έβαλε κάτω. Ανέβηκε και ανέκτησε πολλές θέσεις μέχρι μια εκπληκτική δεύτερη. Το ξεκίνημα του Fueri ήταν αρκετά συντηρητικό καθώς προσπάθησε να αποφύγει οποιοδήποτε λάθος. Ο Γάλλος αναβάτης έδειξε σημαντική βελτίωσή σε σύγκριση με την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν και χάρη στον σταθερό ρυθμό του τερμάτισε τέταρτος.

Ο Fueri ήταν εκπληκτικός στο Race2 και λίγο μετά την εκκίνηση βρέθηκε στην 1η  θέση. Ο νεαρός Γάλλος αναβάτης διατήρησε το προβάδισμα στους πρώτους γύρους και μετά από μια πολύ θεαματική μάχη με τον άλλο οδηγό της Fantic κατετάγη δεύτερος χάρη σε έναν εξαιρετικό ρυθμό.

Ο Cas Valk αποφάσισε να κάνει μια συντηρητική αρχή. Αφού βρήκε τον κατάλληλο ρυθμό, ο αναβάτης ανέβηκε θέσεις μέχρι να πάρει το προβάδισμα δύο γύρους για πριν το τέλος και κέρδισε τον αγώνα.

Χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα στα δύο σκέλη, ο Cas Valk ήταν τελικά ο νικητής του πρώτου GP της σεζόν, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή του βάθρου και της βαθμολογίας με το άλλο μέλος της εργοστασιακής ομάδας της FANTIC, Alexis Fueri, να τον ακολουθεί στο δεύτερο σκαλί.

Η ομάδα θα έχει ένα μικρό διάλειμμα και την επόμενη εβδομάδα θα πάρει ξανά θέρσεις στη μπάρα εκκίνησης του MXGP. Το GP θα γίνει στη Mantova και ο Nicholas Lapucci θα επιστρέψει στη δράση.

Marco Maddii, Fantic Factory Team Manager: «Είχαμε το τέλειο ξεκίνημα! Ήταν ένα εξαιρετικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τους δύο αναβάτες μας. Ήμασταν τυχεροί ακόμη και στην πρώτη διοργάνωση του Σαββάτου και οι αναβάτες τα πήγαν καλά παρά το γεγονός ότι ένιωσαν την πίεση του εναρκτήριου GP. Ένιωσαν πιο χαλαροί στο Race2 και έδειξαν τις σπουδαίες προσωπικότητες τους, οπότε αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης και θα τα πάνε ακόμα καλύτερα αφού συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να παραμείνουν στην 1η γραμμή».

Κατάταξη αγώνα κατηγορία 125:

1) Case VALK #172 – Fantic Factory Team Maddii 47 pt.

2) Alexis FUERI #717 – Fantic Factory Team Maddii 40 pt.

3) Janis Martin Reisulis #771 – KTM 38pt.

 

 Κατάταξη Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022 κατηγορία 125:

1) Case VALK #172 – Fantic Factory Team Maddii 47 pt.

2) Alexis FUERI #717 – Fantic Factory Team Maddii 40 pt.