Διευρύνει Την Βαθμολογική Διαφορά Από Τον 2ο Ο Nicholas Lapucci Με Fantic

Διευρύνει Την Βαθμολογική Διαφορά Από Τον 2ο Ο Nicholas Lapucci Με Fantic

OSS (Ολλανδία) – Η αγωνιστική δράση του Σαββάτου στις 17 Ιουλίου 2021, στο Oss ολοκληρώθηκε.

Στο 1ο σκέλος του αγώνα ο Lapucci με το Fantic ΧΧ250 κερδίζει το holeshot. Στον 7ο γύρο o Elzinga μπόρεσε να περάσει τον Lapucci για το προβάδισμα. Ομως ο Lapucci τον έφτασε στον τελευταίο γύρο για να πάρει πίσω την πρώτη θέση και να κερδίσει τον αγώνα μπροστά από τον Ολλανδό, με τον Horgmo να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Στο 2ο σκέλος, ο Lapucci πήρε ξανά το holeshot ενώ ο Talviku πήρε γρήγορα το προβάδισμα. Ο Εσθονός έπεσε στη συνέχεια, με τον Lapucci που πίεζε να εξαναγκάζεται λόγω του συμβάντος, να χάσει πολύτιμες θέσεις καθώς επανεντάσσεται στην 7η θέση.

Στη συνέχεια, ο Elzinga πέρασε τους Lapucci, Bonacorsi και Braceras σε έναν γύρο καθώς ο Έβερτς επέκτεινε το προβάδισμά του σε 4 δευτερόλεπτα έναντι των Kooiker και Elzinga. Στη συνέχεια, η Elzinga έφτασε στη δεύτερη θέση, καθώς ο Lapucci έφτασε μέχρι το τρίτο και στη συνέχεια έπαιξε καθώς ο και το πολεμούσαν.

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Lapucci έχοντας φτάσει στην 3η θέση δίνει μάχη με τον Elzinga για την 2η θέση και γρήγορα το ζευγάρι πρόλαβε τον Everts που άρχισε να κάνει λάθη από την πίεση των δύο αναβατών . Στον τελευταίο γύρο, ο Elzinga κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, ενώ ο Lapucci δεν πρόλαβε να περάσει τον Everts και τερμα΄τισε 3ος. Ετσι ο Elzinga ήταν ο νικητής του σκέλους, με τον Everts δεύτερο και τον Lapucci τρίτο. 

Οι ίδιοι τρεις αυτοί αναβάτες κατέλαβαν και το τελικό βάθρο με την Elzinga να παίρνει τη νίκη, τον Lapucci στο 2ο σκαλί και τον Everts να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο βάθρο EMX250 στην τρίτη θέση.

Ο Lapucci ηγείται τώρα στο πρωτάθλημα με πλεονέκτημα 17 πόντων έναντι του Horgmo, καθώς ο Bonacorsi βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Nicholas Lapucci: «Τελικά δεν ήταν κακή μέρα. Ένα μέρος μου είναι χαρούμενο, αλλά και ένα μέρος μου είναι λίγο απογοητευμένο, αλλά αυτό είναι μέρος των αγώνων. Στό 2ο σκέλος είχα πρόβλημα όταν ο Talviku έπεσε και βγήκα από την πίστα, οπότε έπρεπε να δουλέψω πολύ για να επιστρέψω και να πάρω δεύτερη γενικής. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα και να πάμε στο Lommel έτοιμοι για μια συνολική νίκη στην άμμο ».

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά στην άμμο, μου άρεσε η οδήγηση και σήμερα έδειξα καλά στοιχεία και θα κρατήσω τα θετικά. Κέρδισα τη νίκη στο 1ο σκέλος και έδειξα καλή ταχύτητα στο 2ο, έκανα ό, τι μπορούσα για να νικήσω αλλά οι οδηγοί μπροστά ήταν επίσης γρήγοροι, και αυτό είναι μέρος του αγώνα ».