Επίσημος Πρεσβευτής της Yamaha ο Valentino Rossi

Σε μια κίνηση που δεν εκπλήσσει, η Yamaha ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Valentino Rossi είναι και επίσημα πλέον ο Επίσημος Πρεσβευτής της μάρκας με σήμα το διαπασών.

Ο Valentino Rossi είναι και επίσημα πλέον Επίσημος Πρεσβύτης της Yamaha με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν σήμερα την σύναψη μιας «πολυετούς συμφωνίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία στην επίσημη ενημέρωσή της.

”Σίγουρα, αυτή η συμφωνία με την Yamaha με συγκινεί. Δουλέψαμε μαζί για πολλά χρόνια στο παρελθόν, οπότε είναι φυσικό. Αφού αποσύρθηκα από το MotoGP, συνέχισα να προπονούμαι και να οδηγώ μοτοσικλέτες. Πάντα σχεδίαζα να συνεχίσω να συμμετέχω σε αγώνες. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στο MotoGP, οδήγησα μοτοσικλέτες της Yamaha ως μέρος του συμβολαίου μου. Αλλά ακόμα και μετά που αποσύρθηκα από τους αγώνες, συνέχισα να χρησιμοποιώ μοτοσικλέτες της Yamaha γιατί το απολαμβάνω. Είμαι χαρούμενος λοιπόν που η συμφωνία υπογράφηκε τώρα, και έτσι η Yamaha και εγώ θα συνεργαστούμε», δήλωσε ο Valentino Rossi στο περιθώριο του iσπανικου GP στη Jerez, όπου και επισημοποίηθηκε η συμφωνία του με τη Yamaha.”

Ο Valentino Rossi είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Yamaha με 56 νίκες (σχεδόν το 11% όλων νικών που έχει κατακτήσει σε GP η εταιρεία), 46 δεύτερες θέσεις και 40 τρίτες στο ενεργητικό του, ενώ συμμετείχε στους αγώνες με τα χρώματά της σε 273 αγώνες.

Ο «Γιατρός» έδωσε το «παρών» στο MotoGP με τα χρώματα της Yamaha για 16 αγνωστικές σεζόν.

Η ιστορία της Yamaha και του Valentino Rossi ξεκίνησε με την εμβληματική νίκη του Ιταλού, στον πρώτο κιόλας αγώνα του με την ιαπωνική εταιρεία, στη Νότια Αφρική το 2004.

Με μοτοσικλέτες της Yamaha, o «GOAT» έχει κατακτήσει στο MotoGP τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 2004, το 2005, το 2008 και το 2009.

Εκτός πλέον από Επίσημος Πρεσβευτής της Yamaha, ο Valentino Rossi είναι σήμερα εργοστασιακός οδηγός της BMW M Motorsport συμμετέχοντας και φέτος στο Fanatec GT World Challenge με τα χρώματα της BMW M Team WRTαλλά και ο ιδιοκτήτης της Mooney VR46 Racing Team, η οποία συμμετέχει στο MotoGP με μοτοσικλέτες της… Ducati.