Η IWC Προσθέτει Νέα Ελκυστικά Μοντέλα Στην ΟΙκογένεια Των Portugieser

Η IWC Προσθέτει Νέα Μοντέλα Στην Οικογένεια Των Portugieser

Η IWC Schaffhausen προσθέτει νέα μοντέλα στην οικογένεια ρολογιών Portugieser.

Ένα συμπαγές μηχανικό αυτόματο μοντέλο με τη χαρακτηριστική σχεδίαση των Portugieser, ένα νέο μοντέλο με το θρυλικό διηνεκές ημερολόγιο, ένα σπορ ναυτικό χρονογράφο με μια κάσα κομψών αναλογιών και το πρώτο ρολόι το οποίο διαθέτει ένδειξη για την παλίρροια.

Αυτά είναι τα highlights της νέας συλλογής, τα οποία διαθέτουν μηχανισμούς κατασκευασμένους από την IWC και αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη μοναδική αξία της οικογένειας Portugieser.

Λίγα μόνο σχέδια καταφέρνουν να είναι απολύτως διαχρονικά. Με το Portugieser, η IWC δημιούργησε ένα τέτοιο θρυλικό μοντέλο στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Στην καρδία του Reference 325, που κατασκευάστηκε για δύο εμπόρους από την Πορτογαλία – εξ’ ου και το όνομα του-, βρισκόταν ένας μηχανισμός για ρολόγια τσέπης Hunter. Η έμπνευση για το λιτό, ανοιχτό και υψηλής λειτουργικότητας καντράν προήλθε από τα ναυτικά ρολόγια που η IWC κατασκεύαζε για το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό εκείνη την εποχή. Εξ’ αρχής το Portugieser διέθετε τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός ρολογιού τσέπης, συνδυασμένα με την υψηλή ακρίβεια και την ευκολία ανάγνωσης που χαρακτηρίζει τα ναυτικά όργανα.

«Το εκπληκτικό με το Portugieser είναι ότι η εμφάνιση του δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τότε. Η καθαρή και λειτουργική του σχεδίαση είναι το ίδιο φρέσκια και μοντέρνα σήμερα, όσο ήταν και πριν από 80 χρόνια. Έτσι, το Portugieser εμπεριέχει ακριβώς τον ίδιο, διαχρονικό νεωτερισμό που χαρακτηρίζει την IWC σαν εταιρεία. Η νέα συλλογή κάνει την πιο δημοφιλή μας σειρά ακόμα πιο ελκυστική και επιδεικνύει τον τρόπο που η θρυλική της σχεδίαση συνεχίζει να εξελίσσεται,» εξηγεί ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ IWC.

Όλα τα ρολόγια της νέας συλλογής είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς κατασκευασμένους από την IWC. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αυτόματους μηχανισμούς των οικογενειών 52000 και 82000, με σύστημα κουρδίσματος Pellaton που αποτελείται από κεραμικά μέρη. Στους χρονογράφους, οι μηχανισμοί των οικογενειών 89000 και 69000 διασφαλίζουν την ακριβή χρονομέτρηση ενδιάμεσων χρόνων. Το Portugieser Chronograph (Ref. 3716), ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της IWC, διαθέτει τον μηχανισμό 69355 της IWC και διάφανο πίσω μέρος της κάσας από κρύσταλλο ζαφειριού. Επίσης, δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κάθε ρολόι που βρίσκεται εντός της βασικής διετούς εγγύησης, να καταχωρηθεί στο πρόγραμμα My IWC, επεκτείνοντας την σε οχτώ χρόνια.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥΣ

Το Portugieser Automatic 40 (Ref. 3583) σηματοδοτεί την επιστροφή της συλλογής με τη θρυλική σχεδίαση, στην οποία ο μικρός δείκτης των δευτερολέπτων βρίσκεται στη θέση “6”, αυτή τη φορά τοποθετημένη σε μια συμπαγή κάσα διαμέτρου 40 χιλιοστών. Το νέο αυτόματο μοντέλο τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 82200 με σύστημα κουρδίσματος Pellaton που έχει κατασκευάσει η IWC. Στο Portugieser Perpetual Calendar 42 (Ref. 3442), το perpetual calendar έχει τοποθετηθεί για πρώτη φορά σε έναν μηχανισμό της IWC από την οικογένεια 82000-calibre. Το ρολόι διαθέτει τον μηχανισμό 82650 που έχει κατασκευάσει η IWC, με κάσα 42 χιλιοστών και εμφανίζει ευκρινώς τις ενδείξεις της ημερομηνίας στα τρία παράθυρα μέσα στο καντράν.

ΕΝΑ ΣΠΟΡ ΝΑΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ή ΤΗ ΣΤΕΡΙΑ

Το Portugieser Yacht Club είναι ένα σπορ ναυτικό ρολόι το οποίο συνδυάζει το διαχρονικό στυλ με την ανθεκτικότητα και την υψηλή στεγανότητα. Τα νέα μοντέλα, με διάμετρο 44 χιλιοστών, διαθέτουν ανάγλυφη διακόσμηση στη στεφάνη και επίπεδο δακτύλιο στην κάσα, χάρη στον οποίο οι αναλογίες της αποκτούν ιδιαίτερη κομψότητα. Το Portugieser Yacht Club Moon & Tide (Ref. 344001) είναι το πρώτο ρολόι της IWC που διαθέτει ένδειξη στην οποία οποίο καταγράφονται οι χρόνοι της επόμενης παλίρροιας και άμπωτης. Το Portugieser Yacht Club Chronograph (Ref. 3907) συνοδεύεται από μπρασελέ ανοξείδωτου ατσαλιού ή από μπρασελέ σε χρυσό 5Ν 18-καρατίων και ανοξείδωτο ατσάλι.

EKΔΟΣΕΙΣ BOUTIQUE ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΕ COMPLICATIONS

Επιλεγμένα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με γενικά σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα ναυτικά χρώματα μπλε και χρυσό, και θα διατεθούν αποκλειστικά από τις Boutique της IWC. Περιλαμβάνουν μπλε καντράν, λουράκια από δέρμα μοσχαριού και κάσες από χρυσό 5Ν 18-καρατίων ή Armor Gold® 18-καρατίων. Χάρη στην βελτιωμένη του μικρο-δομή, το καινοτόμο αυτό υλικό προσφέρει σημαντικά υψηλότερη ανθεκτικότητα από τα παραδοσιακά κράματα χρυσού 5Ν. Δύο ρολόγια της νέας συλλογής υπογραμμίζουν την τεχνογνωσία της IWC στον τομέα της Υψηλής Ωρολογοποιίας: Το Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph (Ref. 3940) το οποίο συνδυάζει το μηχανισμό tourbillon με retrograde ένδειξη ημερομηνίας και χρονογράφο, όπως και το Portugieser Perpetual Calendar Tourbillon (Ref. 5045) με tourbillon και perpetual calendar στο ίδιο καντράν.