Μεγάλη νίκη του Pecco Bagnaia στο Assen

Μεγάλη νίκη του Pecco Bagnaia στο Assen

Χωρίς να απειληθεί από κανέναν ο Pecco Bagnaia κέρδισε με άνεση τον Ολλανδικό αγώνα στη πίστα του Assen.

Ο κάτοχος της pole position Pecco Bagnaia, αναβάτης της Ducati, οδήγησε γρήγορα και αλάνθαστα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στροφή βλέποντας την τρίτη καρό σημαία για φέτος!

Ο μαθητής του Valentino Rossi, Marco Bezzechi έκανε την μεγάλη έκπληξη και τερμάτισε δεύτερος ανεβαίνοντας για πρώτη φορά σε βάθρο στην καριέρα του και στην κατηγορία MotoGP, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου έκλεισε ο Maverick Vinales κάνοντας μια φοβερή εμφάνιση.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο καλύτερος οδηγός της ημέρας, ο Aleix Espargaro, κάνοντας μια φοβερή κούρσα μετά την έξοδο του λόγω της πτώσης του Quartararo η οποία ξεκίνησε από την 18η θέση!

Μεγάλη νίκη του Pecco Bagnaia στο Assen

Με αυτή τη θέση ο Aleix Espargaro μείωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Quartararo στους 21 βαθμούς.

Την εξάδα έκλεισαν οι Brad Binder (KTM) και Jack Miller (Ducati), ενώ στη δεκάδα τερμάτισαν επίσης οι Martin, Mir, Oliveira και Rins.

Τον σημερινό αγώνα θα θέλει να ξεχάσει η εργοστασιακή ομάδα της  Yamaha που είδε τρεις αναβάτες εκτός με πτώσεις, και με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή 2021 Fabio Quartararo να έχει δυο πτώσεις στην ιδιά στροφή, (5), ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Το πρωτάθλημα MotoGP κάνει μια μεγάλη διακοπή και επιστρέφει στις 7 Αυγούστου με το Grand Prix της Μ. Βρετανίας στο Silverstone.