Valentino Rossi

Με ειδική τελετή στο Mugello η απόσυρση του #46

Του Valentino Rossi

Η διοργάνωση του MotoGP τίμησε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη του Ιταλικού Grand Prix τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Valentino Rossi.

Πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές, ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, και ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, παρέδωσαν στον «Γιατρό» ένα ειδικό τρόπαιο με τον αριθμό 46. Στην θριαμβευτική του καριέρα, ο υπέροχος Ιταλός από την Ταβούλια πήρε 9 Παγκόσμιους τίτλους, 115 νίκες και 235 βάθρα σε όλες τις κατηγορίες του MotoGP, ενώ λόγω του χαρισματικού του χαρακτήρα, έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην κατακόρυφη άνοδο της δημοτικότητας του Πρωταθλήματος.

Valentino Rossi Hall Of Fame

Ο Valentino Rossi δήλωσε:

“Είναι ένα μείγμα συναισθημάτων, η σημερινή τελετή για μένα, από τη μία πλευρά, είναι πολύ λυπηρό που τελείωσα, σταμάτησα, και που το #46 αποσύρθηκε από τα MotoGP και από την άλλη, είναι υπέροχο συναίσθημα γιατί ήταν μια μακρά ιστορία και μια αξέχαστη καριέρα γεμάτη μεγάλες στιγμές, γι' αυτό είμαι πολύ περήφανος. Το Mugello είναι πάντα ένα ξεχωριστό μέρος, είναι πάντα το σπίτι του ιταλικού GP”.

Το #46 για μένα σημαίνει πολλά, γιατί ήταν ο αριθμός του Graziano, του πατέρα μου, όταν τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα των 250cc. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι σημάδι, δεν είναι απλώς αριθμός". Αποσυρόμενος από τα MotoGP ο Rossi παίρνει πλέον μαζί του τον αριθμό 46, έναν αριθμό που έχει ταυτιστεί μαζί του ολόκληρος ο μηχανοκίνητος κόσμος και βέβαια είναι ελάχιστοι και οι αριθμοί που έχουν ταυτιστεί με ανθρώπους στην ιστορία γενικότερα όπως για παράδειγμα ο Michael Jordan #23.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι (Valentino Rossi, 16 Φεβρουαρίου 1979) είναι Ιταλός πρώην επαγγελματίας οδηγός μοτοσικλέτας αγώνων και εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Σύμφωνα με το περιοδικό Sports Illustrated, ο Ρόσι είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, με αμοιβή 19 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

Ο Ρόσι έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125cc, 250cc, 500cc και στο MotoGP ενώ κατέχει και το ρεκόρ νικών σε Γκραν Πρι με 89.

Με το τέλος της περιόδου 2020-21 ανακοίνωσε την αποχώρησή του ενώ από τους εννέα παγκόσμιους τίτλους του, οι επτά αφορούν την κατηγορία 500cc, καθιστώντας τον δεύτερο όλων των εποχών στην σχετική λίστα (πρώτος ο Τζιάκομο Αγκοστίνι με οκτώ).