Ο Tony Cairoli γίνεται Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing MXGP

Νέα Συνεργασία Tony Cairoli Και KTM

Η ΚΤΜ ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Ιταλού πολυπρωταθλητή, Tony Cairoli, για τη θέση του Team Manager της εργοστασιακής ομάδας της αυστριακής εταιρείας στο MXGP.

Ο 37χρονος Ιταλός αναβάτης όπου θυμίζουμε ότι αποσύρθηκε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν του 2021, συνεχίζοντας όμως να κάνει κάποιες εμφανίσεις σε αγώνες του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Pro National.

Ο Tony Cairoli γίνεται Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing MXGP

Έχοντας κατακτήσει έξι από τους εννιά τίτλους του πάνω σε KTM SX-F σαν εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM από το 2010, το μόνο σίγουρο είναι, πως η απόφαση να παραμείνει στην πορτοκαλί οικογένεια δεν θα ήταν καθόλου δύσκολη.

Στόχος του Ιταλού πολυπρωταθλητη είναι να διατηρήσει τη φόρα της ομάδας στην ΜΧ2 που έχει πάρει 14 τίτλους από το 2004 και μετά, καθώς και να επαναφέρουν τον Herlings στην κορυφή της MXGP.

Ο Tony Cairoli γίνεται Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing MXGP

Σχετικά με τον Tony Cairoli:

Ο Antonio “Tony” Cairoli γεννηθήκε στο Patti της Σικελίας το 1985. Ξεκίνησε την καριέρα του στο motocross το 2002 σαν αναβάτης Yamaha. Το 2005 κατέκτησε το πρώτο του Παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία MX2. Το 2007 κερδίζει ξανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην MX2 καθώς και το αγγλικό πρωτάθλημα supercross . Ο Cairoli διεκδίκησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross στην MX1 το 2009 και αφού μετακόμισε στην Red Bull KTM Factory Racing, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του το 2010 , 2011 , 2012 , 2013 και 2014.

Ο Cairoli έχει κερδίσει επίσης πολλά Motocross des Nations, ενώ το 2012, στην Τσεχία, κερδίζει το 50οGP.

Στο σύνολο τίτλων διακρίθηκε για την κατάκτηση εννέα παγκόσμιων πρωταθλημάτων μοτοκρός FIM , δεύτερος μόνο μετά τον δέκα φορές πρωταθλητή Stefan Everts, καθιστώντας τον έναν από τους πιο επιτυχημένους παγκόσμιους αναβάτες motocross στην ιστορία.