Wayne Rainey MotoGP Legend

Ο Wayne Rainey θα καβαλήσει ξανά τη δίχρονη Yamaha YZR500 του 1992

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Wayne Rainey θα οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα 500cc με την οποία κέρδισε τον τίτλο του το 1992 στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής GP 500 Wayne Rainey είναι καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε με την Yamaha YZR 500 τον Ιούνιο του 1993.

Έκτοτε ο Rainey δεν ξαναπερπάτησε και μοιραία δεν ξανακαβάλησε μοτοσυκλέτα ως το 2019 και το Sound of Engine Festival στη Suzuka της Ιαπωνίας, όταν βρέθηκε ξανά στη σέλα μιας YZF-R1 που η Yamaha είχε τροποποιήσει καταλλήλως ώστε να μπορεί να χειρίζεται αποκλειστικά με τα χέρια.

Φέτος ο Αμερικανός θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο Goodwood Festival, με τη Yamaha να έχει μετασκευάσει τη δίχρονη YZR500 με την οποία κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο GP500 το 1992, με επεμβάσεις που θα του επιτρέψουν να τη χειρίζεται αποκλειστικά με τα χέρια.

Ο Wayne Rainey δήλωσε:

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που όχι μόνο θα παρευρεθώ στο πρώτο μου Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood αυτό το καλοκαίρι, αλλά θα οδηγήσω τη Yamaha YZR500 του 1992. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή και που δεν μπορούσα να χάσω. Θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha Motor Company που προετοίμασε το YZR500 του 1992 και το προσάρμοσε για μένα, το MotoAmerica που βοήθησε να πραγματοποιηθεί ολόκληρο το έργο και τον Δούκα του Ρίτσμοντ που το έκανε  πραγματικότητα. Ανυπομονώ να συναντήσω τους θαυμαστές που έρχονται από όλο τον κόσμο για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood».