Χωρίζουν οι δρόμοι της Yamaha και του Vinales

Χωρίζουν οι δρόμοι της Yamaha και του Vinales

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση του Vinales στον χθεσινό αγώνα του Assen ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα η λήξη συμβολαίου του με την Yamaha. Ύστερα από επιθυμία του ίδιου του Maverick Vinales, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λυθεί η συνεργασία τους μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Οι φήμες τελικά πήραν υπόσταση και το διαζύγιο μεταξύ τους έγινε κοινή συναίνεσή με τον Lin Jarvis να δηλώνει: «Είμαστε στην 5η χρονιά μαζί και έχουμε πετύχει πολλά καλά αλλά και άσχημα αποτελέσματα. Μετά τη Γερμανία, που ήταν και το πιο δύσκολο Σ/Κ της συνεργασίας μας αλλα και μία από τις χειρότερες εμφανίσεις για εργοστασιακή Yamaha, αποφασίσαμε ότι οι δρόμοι μας πρέπει να χωρίσουν».

Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε αν οι φήμες περί μετακίνησης στην Aprilia θα πάρουν και αυτές υπόσταση αν και ο Maverick Vinales δήλωσε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια αυτή η συνεργασία ήταν σημαντική για εμένα και δεν ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση να τη σταματήσω. Όλα αυτά τα χρόνια βιώσαμε μαζί δυνατά αποτελέσματα αλλά και δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, το συναίσθημα που επικρατεί αυτή την ώρα είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και η εκτίμηση. Για το υπόλοιπο της σεζόν θα είμαι προσηλωμένος στο να πάρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».