Η Suzuki εγκαταλείπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στο τέλος του 2022

Σαν βόμβα έπεσε στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού χθες το απόγευμα η απόσυρση της Suzuki από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στο τέλος αυτής της σεζόν.

Η Suzuki είχε ανανεώσει τη συνεργασία της με την Dorna πέρυσι για να μείνει στο MotoGP μέχρι το 2026. Οι λόγοι απόσυρσης μέχρι στιγμής είναι οικονομικοί και όπως είναι λογικό θα υπάρξουν κυρώσεις από μεριάς της Dorna μιας και δεν είναι τόσο εύκολο να σπάσει μια ομάδα το συμβόλαιο της πριν το τέλος του.

Η Suzuki είχε ήδη εγκαταλείψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2012 για πρώτη φορά, επέστρεψε στη διοργάνωση τρία χρόνια αργότερα (2015), με τους Maverick Viñales και Aleix Espargaro ως οδηγούς και με τον Joan Mir να κατακτά τον τίτλο τη σεζόν 2020, δύο δεκαετίες μετά την τελευταία κατάκτηση, το 2000, στα χέρια του Kenny Roberts Junior.

Όσο για τους αναβάτες της, Alex Rins και Joan Mir, δεν θα δυσκολευτούν να βρουν ομάδα καθώς είναι και οι δύο πολύ ταλαντούχοι και ανταγωνιστικοί παραμένοντας στην πρώτη γραμμή σε κάθε GrandPrix. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση και αναμένουμε την αντίδραση της Dorna, αλλά και τη θέση της Suzuki για το θέμα.