KTM 890 Adventure Rally 2021

KTM 890 Adventure Rally 2021

Η προτροπή #AdventureHarder αποκτά νέα διάσταση γιατί πλέον εμπεριέχει και την έννοια του ταχύτερα στην σύνθεση της. Τα δυο νέα KTM ADVENTURE δέχτηκαν μια σειρά αναβαθμίσεων κατευθείαν από το DNA των χωμάτινων αγώνων.

Το μοναδικό 2021 KTM 890 ADVENTURE R RALLY και το αναβαθμισμένο KTM 890 ADVENTURE R αντλούν από τα σημαντικά αγωνιστικά επιτεύγματα της KTM ενδυναμώνοντας το προφίλ της Αυστριακής εταιρίας στην κατηγορία των Travel adventure.

KTM 890 Adventure Rally 2021

Πριν από μια διετία η KTM διοχέτευσε την τεχνογνωσία της από τα χωμάτινα τερέν, την κορυφαία τεχνολογία αλλά και το αγωνιστικό σχήμα των μοτοσυκλετών της στις πιο πολυδιάστατες και συναρπαστικές Adventure μοτοσυκλέτες που βγήκαν ποτέ από τις γραμμές παραγωγής του Αυστριακού εργοστασίου. Ως αποτέλεσμα η οικογένεια των μοντέλων KTM 790 ADVENTURE ανέβασε τους παλμούς των υποψήφιων αγοραστών στην κατηγορία μεσαίου κυβισμού. Από το 2021 η KTM ανεβάζει και άλλο τους παλμούς των αναβατών με την παρουσίαση των 890 ADVENTURE R RALLY και KTM 890 ADVENTURE R; ένα ζεύγος νέων μοντέλων βασισμένα γύρω από τις νέες πλατφόρμες κινητήρων που προσδίδουν ακόμα περισσότερη ιπποδύναμη και ροπή ενώ είναι πανέτοιμες για ακραίες αποδράσεις έξω από κάθε πεπατημένη διαδρομή.

Με το νέο KTM 890 ADVENTURE R RALLY, η KTM δημιουργεί μια από τις πιο ποθητές Adventure μοτοσυκλέτες της αγοράς η οποία διαθέτει κορυφαίο εξοπλισμό και εύρος ρυθμίσεων που προέρχεται κατευθείαν από τις αγωνιστικές προσπάθειες της ομάδας Red Bull KTM Factory Racing Rally Team. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχτεί όλα αυτά τα χρόνια από κάθε σκονισμένη γωνιά του πλανήτη έχουν βρει άμεση εφαρμογή στη μορφή του νέου KTM 890 ADVENTURE R RALLY.

KTM 890 Adventure Rally 2021

Κορυφαίες αναρτήσεις της WP από την αγωνιστική σειρά Pro Components φροντίζουν για την κορυφαία πληροφόρηση του αναβάτη με την πληθώρα των ρυθμίσεων τους, ο νέος τετράχρονος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας πληρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές EURO5 αποδίδει ακόμα πιο εύκολα χάρις στο ελαφρύτερο τελικό της Akrapovic. Το νέο KTM 890 ADVENTURE R RALLY είναι στην κορυφή για πυραμίδας των adventure μοντέλων και απευθύνεται στους πιο σκληροπυρηνικούς αναβάτες με σημαντικές λεπτομέρειες όπως τα φαρδύτερα rally ποδοστήρια (φαρδύτερα, ελαφρύτερα με σχεδίαση ώστε να μην κρατούν λάσπη), την ίσια σέλα, διάφανη ζελατίνα και αεροδυναμικά φτεράκια, τα μοναδικά γραφικά αλλά και το Quickshifter+ όπως και το RALLY mode να είναι στον βασικό εξοπλισμό κάνοντας την διαφορά για τον απαιτητικό αναβάτη.

KTM 890 Adventure Rally 2021

KTM 890 ADVENTURE R RALLY – MODEL HIGHLIGHTS

// Περιορισμένης παραγωγής, 700 κομμάτια [500 για την παγκόσμια αγορά & 200 για US]

// Αναβαθμισμένος κινητήρας & ηλεκτρονικά

// WP XPLOR Pro πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις

// Akrapovic τελικό (35% ελαφρύτερο από εργοστασιακό)

// Αγωνιστική ίσια σέλα (ύψος σέλας 910 mm)

// RALLY mode και Quickshifter+ στον βασικό εξοπλισμό

// Στενότερες ζάντες με σαμπρέλες

// Διάφανη ζελατίνα και φτεράκια με racing γραφικά και χρώματα

// Carbon προστατευτικά ντεπόζιτου και Rally ποδοστήρια

Το νέο KTM 890 ADVENTURE R βελτιώνει και επιταχύνει ακόμα περισσότερο την οδηγική αίσθηση και απόλαυση που πολλοί αναβάτες λάτρεψαν στην οικογένεια KTM 790 ADVENTURE. Ο νέος κινητήρας παράγει 105 hp και 100 Nm ροπής νούμερα που είναι αυξημένα κατά 10 hp και 12 Nm ροπής σε σχέση με τον κινητήρα των 790 Adventure. Η φερόμενη μάζα του νέου στροφάλου έχει αυξηθεί κατά 20% με αποτέλεσμα την πιο σταθερή απόδοση που πλέον γίνεται αμεσότερη αντιληπτή στη μορφή της αυξημένης ροπής ειδικά στο χαμηλότερο φάσμα στροφών. Η αυξημένη μάζα στροφάλου βελτιώνει δραματικά την σταθερότητα στις στροφές κάνοντας την διάνυση μεγάλων αποστάσεων ακόμα πιο εύκολη με καλύτερο έλεγχο του γκαζιού. Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP XPLOR, το αναβαθμισμένο λογισμικό του ABS και ο νέος αλγόριθμος του traction control είναι μόλις τρεις από παραμέτρους που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου KTM 890 ADVENTURE R που αποτελεί για την Αυστριακή εταιρία ένας ραφιναρισμένος ορισμός ενός συναρπαστικού ‘allrounder’.

KTM 890 Adventure Rally 2021

KTM 890 ADVENTURE R – MODEL HIGHLIGHTS

// Νέος κινητήρας 889cc με αυξημένη χωρητικότητα κατά 90cc

// Αυξημένη φερόμενη μάζα στον κινητήρα κατά 20% (Euro5)

// Αυξημένη ιπποδύναμη στα 105 hp @ 8,000rpm

// Αυξημένη ροπή με 100 Nm @ 6,500 rpm

// Ενισχυμένος συμπλέκτης

// Βελτιωμένα ABS και Traction Control

// Επανασχεδιασμένο σύστημα κιβωτίου για ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων

// Αναβαθμισμένο Quickshifter+ (optional)

// Νέος διακόπτης για λειτουργία for Cruise Control

// Αναβαθμίσεις στο πλαίσιο με αλουμινένια άξονα τιμονιού και ελαφρύτερο υποπλαίσιο

// Αναβαθμισμένα εμπρός και πίσω φρένα

// Νέες ρυθμίσεις αναρτήσεων

Joachim Sauer, KTM Product Manager Travel:

“Είμαστε πραγματικά τυχεροί για δυο λόγους με την παρουσίαση των νέων KTM 890 ADVENTURE R RALLY και R μοντέλων. Πρώτων γιατί είχαμε ώς σημείο αναφοράς τα υψηλά standard της κορυφαίας μας ομάδας Rally που έχει κατακτήσει τις περισσότερες νίκες στο πιο δύσκολο αγώνα σε δυο τροχούς. Είναι πάντα συναρπαστικό να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εμπειρία τους αλλά και τα κορυφαία περιφερειακά που χρησιμοποιούν στους αγώνες και στις μοτοσυκλέτες παραγωγής. Δεύτερον είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε μια αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία. Η αυξημένη απόδοση σε συνδυασμό με την αυξημένη φερόμενη μάζα του στροφάλου μεταμορφώνουν την απόδοση στο χαμηλό εύρος των στροφών και την σταθερότητα των μοτοσυκλετών ειδικά στις μεγαλύτερες αποστάσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι οι αναβάτες των ΚTM ADVENTURE θα νιώσουν άμεσα την διαφορά όποια και αν είναι η διαδρομή που θα επιλέξουν να κινηθούν.”

Οι υποψήφιοι αγοραστές για το περιορισμένης έκδοσης KTM 890 ADVENTURE R RALLY θα μπορούν να προ-παραγγείλουν την μοτοσυκλέτα τους αποκλειστικά στο ktm.com.