Αγώνας Gran Premio Animoca Brands de Aragón

Η πίστα Motorland Aragón θα φιλοξενήσει τον πρώτο από τους τρεις αγώνες back-to-back και τον τελευταίο αγώνα στην Ευρώπη πριν το MotoGP™ κατευθυνθεί προς την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού για τους επόμενους τέσσερις αγώνες του.

H ομάδα της Michelin Motorsport κατευθύνεται  προς την επαρχία Teruel στην Ισπανία για τον 15ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2022, τον αγώνα Gran Premio Animoca Brands de Aragón.

Αριστερόστροφη με μήκος 5.077χλμ.  και ιδιαίτερη τεχνική σχεδίαση, η πίστα περιλαμβάνει 10 αριστερές και 7 δεξιές στροφές μαζί με μεγάλη ευθεία μήκους 968 χλμ., με ένα συνδυασμό γρήγορων στροφών και σφιχτών φουρκετών. Για το λόγο αυτό,  τα μπροστινά ελαστικά MICHELIN Power Slicks έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε τέτοιες απαιτήσεις  και να δώσουν τους αναβάτες την πρόσφυση που χρειάζονται , λόγω των πολλών και διαφορετικών στροφών της πίστας.  Για να συμπληρώσουν τα μπροστινά ελαστικά, τα πίσω ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, καθώς και την απαραίτητη  δύναμη που χρειάζεται η μοτοσυκλέτα να περάσει στην άσφαλτο, για πιο σταθερά και γρήγορα γυρολόγια.

Μέρος της αυτόνομης κοινότητας Aragón, η επαρχία Teruel είναι γνωστή για τις αντίξοες κλιματικές της συνθήκες,  με σημαντικές μεταβολές στη θερμοκρασία σε καθημερινή βάση, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω της ανοιχτής τοποθεσίας της, είναι πιθανόν οι θερμοκρασίες τα πρωινά να είναι χαμηλές. Συνεπώς οι αναβάτες έχουν ανάγκη από μια γκάμα ελαστικών, ώστε να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Με βάση όλες αυτές τις παραμέτρους, για τον αγώνα έχουν επιλεγεί τα ελαστικά MICHELIN Power Slick που είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας.

Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, ενώ τα πίσω μαλακά και μεσαία μείγματα γόμας θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο αριστερό τμήμα του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στην επιπλέον πίεση λόγω του αυξημένου αριθμού στροφών ή γωνιών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Λόγω της τοποθεσίας της πίστας κοντά στις οροσειρές Πυρηναία και Sistema Ibérico, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς. Τα μπροστινά ελαστικά θα είναι συμμετρικά, ενώ τα πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αριστερών στροφών της πίστας.

Σχολιάζοντας τον αγώνα  Σαββατοκύριακου της Aragón, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two Wheel Motorsport, δήλωσε: «Αυτή είναι η αρχή μιας σκληρής σειράς αγώνων για όλους, καθώς από εδώ θα ταξιδέψουμε απευθείας στην Ιαπωνία και μετά στην Ταϊλάνδη. Σε αντίθεση με τον επερχόμενο ζεστό καιρό στην Ασία, τα προηγούμενα χρόνια, ορισμένες συναντήσεις εδώ στην Aragón έχουν καθυστερήσει λόγω των πολύ χαμηλών πρωινών θερμοκρασιών – μερικές φορές κάτω από 10 ° C – οπότε αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούν οι ομάδες, όσον αφορά την επιλογή των ελαστικών κατά τη διάρκεια των πρωινών ελεύθερων δοκιμών. Η Aragon είναι μια πολύ απαιτητική πίστα και αποτελεί πρόσκληση για τους σχεδιαστές ελαστικών μας, επειδή περιλαμβάνει ένα μείγμα στροφών, από αργές και σφιχτές έως γρήγορες και με ροή, και δύο ευθείες που απαιτούν πολύ υψηλές ταχύτητες από μια μοτοσυκλέτα MotoGP.  Όλοι αυτοί οι παράγοντες πιέζουν πολύ τα ελαστικά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι προσφέρουμε τις συνηθισμένες επιδόσεις υψηλού επιπέδου σε όλους τους αναβάτες και τις ομάδες. Για αυτό το λόγο, επιλέξαμε μια γκάμα ελαστικών για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες και εργαζόμαστε για να καλύψουμε  όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα θερμοκρασιών».

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, με τα FP3 και FP4 να έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο πριν από τα προκριματικά 1 και 2. Τα φώτα της εκκίνησης για τον αγώνα Gran Premio Michelin® de Aragon των 23 γύρων θα σβήσουν  στις 14 :00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.