Επίσημη αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP στο τέλος του 2022

Η Suzuki επιβεβαίωσε μέσω δελτίου τύπου την αποχώρηση της από το MotoGP στο τέλος του 2022.

Με την ανακοίνωση αυτή ολοκληρώνεται πλέον ένας κύκλος διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε πολύ απότομα από φήμες που βγήκαν μέσα από το box της Suzuki αμέσως μετά το Ισπανικό GP στη Jerez.

Αν θυμάστε καλά είχαμε και την άμεση αντίδραση της Dorna, ειδοποιώντας την Suzuki για τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει λίγους μήνες νωρίτερα, μέσω ενός συμβολαίου που τη συνέδεε με το MotoGP μέχρι το 2026.

Όλα λοιπόν πήραν τον δρόμο τους ήρεμα και ωραία με τη Suzuki να κάνει επίσημη την έξοδό της από τα MotoGP ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως θα σταματήσει και η συμμετοχή τους στο EWC Endurance World Championship, όπου αγωνιζόντουσαν με την ομάδα της Yoshimura SERT Motul.

Ακολουθεί το αναλυτικό Δελτίο Τύπου της Suzuki:

«Η Suzuki Motor Corporation και η Dorna κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό της συμμετοχής της Suzuki στο MotoGP στο τέλος της σεζόν 2022. Η Suzuki θα διακόψει επίσης τη συμμετοχή της ως Team Factory στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (EWC) στο τέλος της σεζόν 2022. Στα πρωταθλήματα MotoGP και EWC 2022, θα συνεχίσουμε με τις καλύτερες προσπάθειές μας για να κερδίσουμε τους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας στις αγωνιστικές δραστηριότητες των πελατών μας μέσω του παγκόσμιου δικτύου διανομέων μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους οπαδούς της Suzuki που έδωσαν την υποστήριξή τους από όλους όσους υποστήριξαν τις δραστηριότητες της Suzuki για πολλά χρόνια».