Η TRIUMPH ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ TIGER 900 ΓΙΑ ΤΟ 2024

Η TRIUMPH ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ: ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ TIGER 900 ΓΙΑ ΤΟ 2024

Παρέχοντας περισσότερη ισχύ, ροπή, δυνατότητες και άνεση, η νέα σειρά Tiger 900 της Triumph Motorcycles ανεβάζει τον πήχη στις μεσαίες adventure μοτοσυκλέτες το 2024.

Η νέα γκάμα περιλαμβάνει τις Triumph Tiger 900 GT, GT Pro και Rally Pro, κάθε μια από τις οποίες προσφέρει ένα σημαντικό σκαλοπάτι βελτίωσης της απόδοσης και των προδιαγραφών.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας σήμα κατατεθέν της Tiger 900 έχει λάβει μια σημαντική αναβάθμιση, συμπεριλαμβανομένων αναθεωρημένων εξαρτημάτων κινητήρα, παρέχοντας 13% περισσότερη ισχύ από την προηγούμενη γενιά, δίνοντας μέγιστη ισχύ 108 ίππων και υψηλότερη μέγιστη ροπή 90 Nm. Ο νέος κινητήρας προσφέρει επίσης καλύτερη έλξη χαμηλότερα στο εύρος στροφών. Με τα offset διαστήματα ανάφλεξης του στροφάλου T-plane, η Tiger 900 διατηρεί την χαρακτηριστική και ξεχωριστή απόδοση και τον ήχο, καθώς επίσης επιτυγχάνει βελτιωμένη απόδοση σε όλο το φάσμα στροφών και έως και 9% καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Η TRIUMPH ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ TIGER 900 ΓΙΑ ΤΟ 2024

Τα ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας παρέχουν περισσότερες δυνατότητες παντού, συμπεριλαμβανομένου του ενισχυμένου φρεναρίσματος για καλύτερο έλεγχο και μειωμένες αποστάσεις ακινητοποίησης, και ένα νέο σύστημα προειδοποίησης επιβράδυνσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο ενεργοποιεί τα φώτα αλάρμ όταν φρενάρετε γρήγορα και απενεργοποιείται αυτόματα όταν απομακρύνεστε.

Τα νέα φώτα σήμανσης παρέχουν μια εμφανή σιλουέτα ειδικά τη νύχτα και σε κακή ορατότητα. Η νέα σειρά διαθέτει επίσης νέο όργανο TFT 7”, με νέα γραφικά και σύστημα μενού και νέο φορτιστή πιλοτηρίου USB-C, καθώς και συνδεσιμότητα My Triumph Bluetooth στάνταρ σε όλα τα μοντέλα.

Η νέα σέλα είναι πιο επίπεδη και ευρύχωρη, θερμαινόμενη και στα δύο μοντέλα Pro, σχεδιασμένη ειδικά για να παρέχει περισσότερη άνεση σε μεγάλες αποστάσεις. Υπάρχει η  δυνατότητα προσαρμογής 20 χλστ στο ύψος της σέλας για όλα τα μοντέλα και μια αξεσουάρ θερμαινόμενη χαμηλή σέλα αναβάτη που μειώνει το ύψος της σέλας κατά 20 χλστ επιπλέον. Αυτό προσφέρει στα μοντέλα GT χαμηλό δυνητικό ύψος σέλας έως και στα 800 χλστ, το οποίο σε συνδυασμό με το στενό πλάτος, βελτιώνει την προσβασιμότητα.

Ένα νέο σύστημα στήριξης τιμονιού με απόσβεση προσφέρει πιο άνετη οδήγηση, καθώς και η βελτιωμένη θέση του τιμονιού στη Rally Pro, με το τιμόνι 15 χλστ πιο κοντά, διευκολύνει για πιο ευέλικτη οδήγηση ενώ κάθεστε ή στέκεστε.

Η TRIUMPH ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ TIGER 900 ΓΙΑ ΤΟ 2024

Φέρνοντας ακόμη περισσότερο χαρακτήρα Tiger, η σειρά 2024 έχει νέα πλαστικά στο ρύγχος, το πιλοτήριο και τα πλαϊνά πάνελ σε μια ενσωματωμένη σχεδίαση που δίνει σε κάθε μοτοσυκλέτα μια επιθετική, επικεντρωμένη στην περιπέτεια σιλουέτα. Νέα σύγχρονα και δυναμικά σχέδια βαφής και γραφικά ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

Ένα νέο τελικό εξάτμισης Akrapovič βρίσκεται στην κορυφή της εκτεταμένης λίστας με περισσότερα από 50 αξεσουάρ, ενώ οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα προσαρμοσμένα πακέτα αξεσουάρ, τα κιτ Performance, Protection, Trekker και Expedition.

Η νέα σειρά διατηρεί όλες τις κορυφαίες στην κατηγορία προδιαγραφές της Tiger 900:

 • Βελτιστοποιημένο γωνιακό ABS και γωνιακός έλεγχος πρόσφυσης με IMU 
 • Έως έξι προγράμματα οδήγησης, που περιλαμβάνουν τα Road, Rain, Sport και Off-Road, συν το Rider Configurable για τις GT Pro και Rally Pro και το πρόγραμμα Off-Road Pro μόνο για την Rally Pro
 • Φωτισμός πλήρως LED, συμπεριλαμβανομένου του προβολέα DRL με την υπογραφή και του συμπαγούς οπίσθιου φαναριού
 • Triumph Shift Assist – Υποβοήθηση Αλλαγής Ταχυτήτων (GT Pro & Rally Pro)
 • Θερμαινόμενα γκριπ και σέλες (GT Pro & Rally Pro)
 • Φωτιζόμενοι διακόπτες 
 • Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (GT Pro & Rally Pro)
 • Φρένα Brembo Stylema® Monobloc 
 • Ανάρτηση ανώτερων προδιαγραφών για συγκεκριμένη για κάθε μοντέλο, ρυθμισμένη για μέγιστη ικανότητα δρόμου και εκτός δρόμου
  • Η GT διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι φυσιγγίων Marzocchi 45 χλστ, μονάδα πίσω ανάρτησης με χειροκίνητη ρύθμιση προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς και διαδρομή πιρουνιού 180 χλστ και διαδρομή πίσω τροχού 170 χλστ
  • Η GT Pro διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι φυσιγγίων Marzocchi 45 χλστ, μονάδα πίσω ανάρτησης με ηλεκτρονική ρύθμιση προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς και διαδρομή πιρουνιού 180 χλστ και διαδρομή πίσω τροχού 170 χλστ
  • Η Rally Pro επωφελείται από πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι φυσιγγίων Showa 45 χλστ με χειροκίνητη προφόρτιση, επαναφορά και απόσβεση συμπίεσης και μονάδα πίσω ανάρτησης με χειροκίνητα πλήρως ρυθμιζόμενη προφόρτιση και απόσβεση επαναφοράς, διαδρομή πιρουνιού 240 χλστ και διαδρομή πίσω τροχού 230 χλστ
 • Ελαφρύ αρθρωτό πλαίσιο
 • Ρυθμιζόμενη ζελατίνα & ρυθμιζόμενο ύψος σέλας 20χλστ
 • Ρεζερβουάρ 20 λίτρων

Η TRIUMPH ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ TIGER 900 ΓΙΑ ΤΟ 2024

Περισσότερη Απόδοση Για την νέα Tiger 900

Μοναδικός από την Triumph, ο κινητήρας με στρόφαλο T-plane με τη σειρά πυροδότησης 1,3,2 και το χαρακτηριστικό τρικύλινδρο ήχο της εξάτμισης, έχει αναπτυχθεί περαιτέρω για τη νέα σειρά Tiger 900.

Οι αναθεωρήσεις του κινητήρα οδήγησαν σε αύξηση της ισχύος κατά 13% ανεβάζοντας την Tiger 900 από τα 95 PS στα εντυπωσιακά 108 PS. Αυτό επιτεύχθηκε ενώ αποκτά περισσότερη ροπή και ικανότητα έλξης σε χαμηλές σ.α.λ. Η αυξημένη ισχύς γίνεται αισθητή σε όλο το εύρος στροφών, με πιο μυώδεις μεσαίες στροφές και βελτιωμένη επιτάχυνση.

Στον δρόμο, η νέα Tiger 900 είναι ευέλικτη και εύκολη στην οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες, αλλά με άφθονες επιδόσεις για γρήγορες εκρήξεις επιτάχυνσης και αβίαστη περιήγηση υψηλής ταχύτητας. Σε πιο τεχνικές καταστάσεις εκτός δρόμου, ο λεπτός έλεγχος του γκαζιού είναι διαισθητικός και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Η TRIUMPH ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ TIGER 900 ΓΙΑ ΤΟ 2024

Κάθε μοντέλο επωφελείται από μια συγκεκριμένη διάταξη ανάρτησης, σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες του κάθε αναβάτη.

Η GT είναι εξοπλισμένη με υψηλής ποιότητας ανάρτηση Marzocchi™ με ρυθμιζόμενη συμπίεση και απόσβεση επαναφοράς. Με διαδρομή πιρουνιού 180 χλστ και διαδρομή πίσω τροχού 170 χλστ, η διάταξη έχει ρυθμιστεί ειδικά για την GT ώστε να προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και άνεση στην οδήγηση μεγάλων αποστάσεων, σε συνδυασμό με την ικανότητα αντιμετώπισης εδάφους εκτός δρόμου.

Η GT Pro χρησιμοποιεί επίσης ανάρτηση Marzocchi™. Το πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι ταιριάζει με μια ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη μονάδα πίσω ανάρτησης – αυτό επιτρέπει εύκολες και βολικές ρυθμίσεις προφόρτισης με το πάτημα ενός κουμπιού για να ταιριάζουν σε αναβάτες που ταξιδεύουν μόνοι, με συνεπιβάτη ή με πλήρες φορτίο.

Η Rally Pro χρησιμοποιεί ανάρτηση Showa™, προσφέροντας στους αναβάτες πλήρη προσαρμοστικότητα και γενναιόδωρη διαδρομή τροχού 240 χλστ μπροστά και 230 χλστ πίσω. Αυτή η υψηλής ποιότητας προοδευτική διάταξη ανάρτησης παρέχει ικανότητα και ευελιξία σε όλους τους δρόμους.

Η TRIUMPH ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ TIGER 900 ΓΙΑ ΤΟ 2024

Συμπληρώνοντας αυτή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, οι εστιασμένες στον δρόμο GT και GT Pro διαθέτουν ζάντες από χυτό ελαφρύ κράμα, 19″ μπροστά και 17″ πίσω, για την τέλεια ισορροπία μεταξύ συμπεριφοράς στην άσφαλτο και ικανότητας εκτός δρόμου. Η Rally Pro χρησιμοποιεί ακτινωτούς τροχούς χωρίς αεροθαλάμους με μπροστινό 21″ για καθαρή απόδοση εκτός δρόμου και ευρεία επιλογή ελαστικών.

Οι καλύτερες στην κατηγορία δαγκάνες φρένου Brembo Stylema™ τοποθετούνται και στα τρία νέα μοντέλα Tiger 900, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική ισχύ ακινητοποίησης και ευαίσθητη αίσθηση μανέτας που βοηθά να διατηρείται το φρενάρισμα ισχυρό, ομαλό και ελεγχόμενο.

Περισσότερες Δυνατότητες Με Έμφαση Στην Ασφάλεια

Η νέα Tiger 900 για το 2024 διαθέτει νέα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας για τη βελτίωση της ορατότητας στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος προειδοποίησης επιβράδυνσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο ενεργοποιεί τα φώτα αλάρμ όταν φρενάρετε γρήγορα και απενεργοποιείται αυτόματα όταν απομακρύνεστε. Επιπλέον, τα νέα φώτα σήμανσης παρέχουν μια εμφανή σιλουέτα ειδικά τη νύχτα και σε κακή ορατότητα.

Το βελτιστοποιημένο γωνιακό ABS και το βελτιστοποιημένο γωνιακό Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης διατίθενται στάνταρ και στα τρία μοντέλα Tiger 900. Μαζί με το γκάζι ride-by-wire, το επίπεδο υποβοήθησης μπορεί να αλλάξει με τέσσερα διαφορετικά τυπικά προγράμματα οδήγησης – Road, Rain, Sport και Off-Road.

Η GT Pro έχει πέντε προγράμματα με την πρόσθετη λειτουργία Rider Programmable που επιτρέπει τη λεπτή ρύθμιση που ταιριάζει στις προτιμήσεις και το στυλ οδήγησης του αναβάτη. Η Rally Pro έχει έξι λειτουργίες με την επιπλέον λειτουργία Off-Road Pro που απενεργοποιεί πλήρως το ABS και τον έλεγχο πρόσφυσης για να επιτρέψει την πλήρη χρήση της ικανότητας του Tiger 900 Rally Pro εκτός δρόμου.

Το νέο βελτιωμένο σύστημα πέδησης εξισορροπεί αυτόματα την προσπάθεια πέδησης εμπρός και πίσω, σε αρμονία με το βελτιστοποιημένο σύστημα ABS στις στροφές, για βελτίωση της ευστάθειας σε σκληρό φρενάρισμα, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τις αποστάσεις ακινητοποίησης.

Το σύστημα συμπλέκτη Slip and Assist της Triumph είναι τοποθετημένο και στα τρία μοντέλα Tiger 900, δίνοντας ελαφριά δράση στη μανέτα συμπλέκτη για μείωση της κόπωσης του αναβάτη, ειδικά σε συνθήκες συμφόρησης στην πόλη και στην τεχνική οδήγηση εκτός δρόμου. Αυτό το σύστημα βελτιώνει επίσης τον έλεγχο του πίσω τροχού υπό έντονη επιβράδυνση, βοηθώντας στην ομαλή και σίγουρη είσοδο στις στροφές σε μια σειρά επιφανειών.

Τα μοντέλα Pro είναι επίσης εξοπλισμένα με το σύστημα Triumph Shift Assist. Αυτό επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη τόσο πάνω όσο και προς τα κάτω απρόσκοπτη επιτάχυνση και εξαιρετικά ομαλή επιβράδυνση.

Το σύστημα My Triumph Connectivity είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα μοντέλα Tiger 900. Μουσική, τηλέφωνο και πλοήγηση με τη σειρά είναι όλα προσβάσιμα μέσω της νέας διαισθητικής και ευανάγνωστης οθόνης TFT 7” που είναι κολλημένη στο γυαλί για καθαρή εικόνα χωρίς αντανακλάσεις. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλες συν ένα σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS) είναι επίσης στάνταρ και στα δύο μοντέλα Pro.

Η TRIUMPH ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ TIGER 900 ΓΙΑ ΤΟ 2024

Περισσότερη Ολοήμερη Άνεση

Η σέλα έχει επανασχεδιαστεί για βελτιωμένη άνεση σε μεγάλες αποστάσεις, διατηρώντας παράλληλα την ευκολία κίνησης για τον αναβάτη ώστε να βρει την τέλεια εργονομική του θέση. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν δυνατότητα ρύθμισης 20 χλστ, καθώς και θερμαινόμενες σέλες και για τα δύο μοντέλα Pro, για βέλτιστη άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Ένα νέο σύστημα στήριξης τιμονιού με απόσβεση προσφέρει πιο άνετη οδήγηση, ενώ η θέση του τιμονιού στη Rally Pro έχει μετακινηθεί προς τα πίσω κατά 15 χλστ. Αυτή η ελαφρά μείωση της απόστασης βελτιώνει την άνεση στην καθιστή οδήγηση, ενώ παράλληλα βελτιώνει τον έλεγχο του αναβάτη και την ευελιξία της μοτοσυκλέτας στην όρθια θέση όταν οδηγεί εκτός δρόμου.

Ακόμη και το σχήμα του ρεζερβουάρ καυσίμου των 20 λίτρων έχει μελετηθεί προσεκτικά για να παρέχει την τέλεια θέση οδήγησης χωρίς να διακυβεύεται ο έλεγχος όταν στέκεστε. Μια ρυθμιζόμενη ζελατίνα με πέντε ρυθμίσεις που εκτείνονται σε 50 χλστ, διασφαλίζει ότι όλοι οι αναβάτες μπορούν να απολαμβάνουν εξαιρετική προστασία από τον άνεμο στις υψηλές ταχύτητες.

Περισσότερος “Triumph” Χαρακτήρας

Το επιθετικό στυλ Tiger και ο ξεχωριστός χαρακτήρας που επικεντρώνεται στην περιπέτεια έχει αναθεωρηθεί και ακονιστεί. Τα νέα πλαστικά έχουν τώρα πιο καθαρό, πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό που ρέει όμορφα από το ρύγχος, μέσα από το πιλοτήριο και στα πλαϊνά πάνελ.

Τρία εντυπωσιακά νέα σχέδια βαφής και γραφικά είναι διαθέσιμα για κάθε μοντέλο. Οι GT και GT Pro είναι διαθέσιμες σε Snowdonia White ως στάνταρ, με δύο premium επιλογές βαφής, Graphite και Sapphire Black, και Carnival Red και Sapphire Black. Η Rally Pro είναι διαθέσιμη σε Carbon Black και Sapphire Black, με δυνατότητα αναβάθμισης στα εντυπωσιακά Ash Grey και Intense Orange ή Matt Khaki Green και Matt Phantom Black.

Αξεσουάρ Αποκλειστικά Για Την Triumph Tiger 900

Πάνω από 50 αξεσουάρ και τέσσερα κιτ αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για τη νέα σειρά Tiger 900. Το πλήρως φορτωμένο πακέτο αξεσουάρ Performance περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο τελικό Akrapovič, το πρώτο από μια σειρά νέων συστημάτων εξάτμισης που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία. Με ελαφρύ σχεδιασμό από τιτάνιο και κώνο από ανθρακόνημα, το νέο τελικό προσφέρει εξοικονόμηση βάρους 1 κιλού και ακόμα καλύτερο ήχο. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης κυλιόμενα φλας εμπρός και πίσω με νέο χαρακτηριστικό φως σήμανσης και κατεργασμένα μαρσπιέ adventure τύπου billet.

Το Protection Pack παρουσιάζει βασικά πρακτικά αξεσουάρ, κιτ κάτω και άνω μπαρών κινητήρα, tank pad, προστατευτικό κάρτερ, προστατευτικά πιρουνιού, προστατευτικό ψυγείου και για εκτός δρόμου, κιτ προστασίας προβολέων. Τα πακέτα Trekker και Expedition παρέχουν δύο ξεχωριστές, προσαρμοσμένες επιλογές αποσκευών για εκτεταμένες περιηγήσεις ή περιπέτειες εκτός δρόμου.

Στον δρόμο

Ο Chief Product Officer της Triumph, Steve Sargent, δήλωσε: «Η Tiger 900 έχει ήδη μια εξαιρετική φήμη ως νικήτρια βραβείων και ανταγωνίστρια ράλι, απολαμβάνοντας επιτυχία έναντι μοτοσυκλετών παραγωγής καθώς και ειδικά κατασκευασμένων μοτοσυκλετών εκτός δρόμου. Πράγματι, η Tiger 900 Rally Pro χρησιμοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro Iván Cervantes, εξασφαλίζοντας τίτλους πρωταθλητή στο Baja Aragón Rally, στο 1000 Dunas Raid και στο Bassela Enduro το 2022.

«Με μια τόσο εντυπωσιακή γενεαλογία, χρειαζόμασταν να θέσουμε έναν υψηλό στόχο για τη βελτίωση της νέας Tiger 900. Είχαμε επικεντρωθεί στο να ανεβάσουμε ξανά το παιχνίδι στην κατηγορία μεσαίων βαρών. Ως αποτέλεσμα, προσφέραμε ένα σημαντικό βήμα προς τα πάνω, με περισσότερες επιδόσεις, περισσότερες δυνατότητες, περισσότερη ολοήμερη άνεση και επιθετικό στυλ και παράστημα».

Οι τιμές των μοντέλων για την ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν τώρα στους αντιπροσώπους της Triumph, με μοτοσυκλέτες διαθέσιμες για παράδοση από τις αρχές του 2024.