Ο Pol Espargaro κέρδισε την Pole Position στο Silverstone

Ο Pol Espargaro κέρδισε την Pole Position στο Silverstone

Ο Ισπανός Pol Espargaro της Repsol Honda ήταν αυτός που κατάφερε να σταματησει το χρονόμετρο στο 1’58.889 κερδίζοντας την Pole position στην πίστα του Silverstone.


Αυτή ουσιαστικά είναι και η πρώτη pole για τον Espargaro με την ομάδα της Honda αλλά και η πρώτη φορά που πετυχαίνει ένα καλό αποτέλεσμα  στη σέλα της RC213V.

Ο Pol Espargaro κέρδισε την Pole Position στο Silverstone

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati ενω ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος  Fabio Quartararo έμεινε στην 3η θέση αντιμετωπίζοντας  δυσκολίες με τα ελαστικά του.
Από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης και στην 4η θέση θα ξεκινήσει ο Jorge Martin, ενώ από την 5η θέση θα ξεκινήσει ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Marc Marquez, φέρνοντας τα δυο Repsol Honda στην πρώτη πεντάδα.
Στην 6η θέση βρίσκεται ο Aleix Espargaro με την Aprilia, ακολουθεί σην 7η θέση ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati, ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Valentino Rossiο οποίος θα εκκινήσει τον τελευταίο του αγώνα στο Silverstone από την 8η θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Zarco (Ducati) και Rins (Suzuki).

Την Κυριακή στις 15:00 πραγματοποιείται ο μεγάλος αγώνας του Silverstone.