Παρουσιάστηκαν Τα Νέα BMW R1250GS Και R1250GS Adventure 2021

Η BMW παρουσίασε πριν λίγες ώρες τις νέες R 1250 GS και R 1250 GS Adventure για το 2021.
Τα adventure μοντέλα της βαυαρικής εταιρίας διατηρούν το μηχανολογικό τους υπόβαθρο, ωστόσο ανανεώνονται εξοπλιστικά και εμφανισιακά, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια ύπαρξης της οικογένειας GS.
Ο κινητήρας των 1.254 κ.εκ συμμορφώνεται κανονικά, με τις Euro5 προδιαγραφές ρύπων και εξακολουθεί να εξοπλίζεται με την τεχνολογία ShiftCam, που μεταβάλλει το χρονισμό και το βύθισμα των βαλβίδων εισαγωγής ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες αποδιδοντας 136 ίππους.
 
Στον βασικό εξοπλισμό, η GS έρχεται πλέον με Traction Control (DTC) και με μια νέα χαρτογράφηση ονόματι «Eco» , αλλά και το σύστημα πέδησης με Integral ABS Pro που συνεργάζεται με το εκάστοτε επιλεγμένο Riding Mode. Στον έξτρα εξοπλισμό, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει τις «Pro» χαρτογραφήσεις, που παραμετροποιούνται από τον ίδιο, αλλά και την ρύθμιση φρένου κινητήρα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό, προστίθεται επίσης το σύστημα Hill Start Control Pro, το οποίο υποβοηθά τόσο την στάση, όσο και την εκκίνηση κατά την διάσχιση ανωφερειών και έντονων κλίσεων.
Βασικός εξοπλισμός πλέον είναι τα νέα, πλήρως προσαρμόσιμα LED φωτιστικά σώματα, που στρέφονται στο εσωτερικό της στροφής βελτιώνοντας την ορατότητα. Νέα είναι και τα πίσω φλας, τα οποία είναι τεχνολογίας LED και αλλάζουν χρώμα, επιτρέποντας τον φωτισμό τόσο σε πορτοκαλί (φλας) όσο και σε κόκκινο (φώτα φρένου). Στον έξτρα εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται επίσης επιλογή θερμαινόμενης σέλας για αναβάτη και συνεπιβάτη και κιτ ανύψωσης τιμονιού κατά 30 χιλιοστά.
Για τους πιο «θερμόαιμους» οπαδούς της σειράς GS, η BMW ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα μιας ειδικής έκδοσης η οποία θα διατίθεται σε κιτρινόμαυρο χρωματισμό με λογότυπα ” 40 Years GS “.