Τροχαίο ατύχημα για τον Pecco Bagnaia

Οι διακοπές του Pecco Bagnaia στην Ίμπιζα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ύστερα από διασκέδαση σε τοπικό νυχτερινό κέντρο,  έχασε τον έλεγχο ενός Citroen C4 που οδηγούσε καθώς έμπαινε σε πλατεία και ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου χωρίς την εμπλοκή άλλων αυτοκινήτων ή ατόμων.

Ο Bagnaia ευτυχώς δεν τραυματίστηκε όμως το επίπεδο αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του ήταν 0,87 mg / l , δηλαδή τρεισήμισι φορές πάνω από το επιτρεπόμενο επίπεδο που στην Ισπανία είναι 0,25 mg / l.

Τροχαίο ατύχημα για τον Pecco Bagnaia

Ο 25χρονος αναβάτης των MotoGP και 4ος στο πρωτάθλημα αυτή την στιγμή θα περάσει από δίκη τις επόμενες ημέρες κατά την οποία αναμένεται να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να ξεπεράσει και τον ένα χρόνο.

Αν και δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης για να τρέξεις στα MotoGP, μόνο η FIM γνωρίζει από δω και πέρα τι επίπτωση θα έχει στην αγωνιστική δράση του Bagnaia η εμπλοκή του στο τροχαίο.

Ο Pecco Bagnaia σε μια ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε: «Χθες το βράδυ ήμουν στην Ίμπιζα με τους φίλους μου για ένα πάρτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μακριά από το MotoGP. Γιορτάσαμε μαζί, τη νίκη μου στο Assen GP. Γύρω στις τρεις το πρωί, όταν πέρασα από έναν κυκλικό κόμβο, κατέληξα με τους μπροστινούς τροχούς σε ένα χαντάκι χωρίς να εμπλέκονται άλλα οχήματα ή άτομα. Ο έλεγχος του επιπέδου αλκοόλ που διενεργήθηκε από την αστυνομία διαπίστωσε ωστόσο ότι είχα πιει περισσότερο από αυτό που επιτρέπεται από την ισπανική νομοθεσία. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη. Ζητώ συγγνώμη και σας διαβεβαιώνω ότι πήρα το μάθημά μου. Δεν πρέπει ποτέ να πιάνεις τιμόνι αφού έχεις πιει, αλκοόλ.»