Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις Για Το FIM Hard Enduro

Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις Για Το FIM Hard Enduro

World Championship 2021

Το World Enduro Super Series (WESS) ένωσε τις δυνάμεις του με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (FIM), έγινε “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro” και για τη νέα χρονιά περιλαμβάνει οχτώ γύρους.

Η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ως στόχο τη στήριξη και την αναβάθμιση της σκηνής του Hard Enduro σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τον λόγο αυτό μεταξύ των πιο γνωστών αγώνων στην Ευρώπη, προστέθηκε και το Red Bull Tennessee Knockout των Η.Π.Α. ενώ τρεις αγώνες προγραμματίζονται να μεταδοθούν ζωντανά μέσα από τη Red Bull TV. Παράλληλα θα συνεχιστεί η συνεργασία με τη Red Bull Media House για την κάλυψη όλων των γύρων με φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις Για Το FIM Hard Enduro

Το νέο πρωτάθλημα θα διατηρήσει την απλή μορφή των αγώνων που είδαμε και στο WESS και θα είναι ανοιχτό για συμμετοχές αναβατών όλων των επιπέδων ώστε ακόμα και ερασιτέχνες αναβάτες να μπορούν να διασκεδάσουν στο ίδιο τερέν με τους κορυφαίους αθλητές όλου του κόσμου. Κάθε αγώνας θα έχει ένα μόνο βάθρο και μία λίστα αποτελεσμάτων ώστε να είναι εύκολη η παρακολούθησή του από τους θεατές ενώ διεθνή license της FIM θα χρειαστούν μόνο οι αναβάτες που θα ακολουθήσουν όλο το πρωτάθλημα.

“Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς με την οποία χτίστηκε και διαμορφώθηκε το WESS, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro” δηλώνει ο Winfried Kerschhaggl, Manager του WESS αλλά και του νέου πρωταθλήματος.

Οι συμμετοχές

Η αναβάθμιση του Hard Enduro σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως ήταν λογικό, κέντρισε το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερων αναβατών και εργοστασίων. Έτσι μετά τις ΚΤΜ, Husqvarna, και Sherco έρχονται να προστεθούν τα ονόματα της Beta με τον Johnny Walker, της Yamaha (Pol Tarrés) και της Gas Gas (υπό τη σκέπη της KTM). Φυσικά το παρών θα δώσουν και οι βασικοί διεκδικητές των προηγούμενων πρωταθλημάτων όπως οι Manuel LettenbichlerGraham Jarvis και Billy Bolt συνθέτοντας ένα άκρως εντυπωσιακό πρωτάθλημα όπως δεν έχουμε ξαναδεί στο Hard Enduro.