6ος Συνεχόμενος Τίτλος Για Τον Rea Με ZX-10RR Στα WSBK

6ος Συνεχόμενος Τίτλος Για Τον Rea Με ZX-10RR Στα WSBK

Ο Jonathan Rea (KRT) εξασφάλισε τον έκτο συνεχόμενο τίτλο του στο WorldSBK πρωτάθλημα οδηγών με τον  τερματισμό του στην τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος 21 γύρων του τελικού γύρου στο Εστορίλ, ξεκινώντας 15ος. Η  ομάδα της Kawasaki πήρε επίσης τον έκτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών σε μια σεζόν εν μέσω πανδημίας.

Ο τελευταίος από τους έξι τίτλους του πρωταθλήματος για τον Jonathan Rea ως επίσημος αναβάτης της Kawasaki,  ήρθε μετά από μια δραματική πτώση στα προκριματικά Tissot Superpole που τον ανάγκασε να ξεκινήσει από την  πέμπτη σειρά της γραμμής εκκίνησης.

Ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση πολύ πριν την ολοκλήρωση του μισού αγώνα πάνω στο Kawasaki Ninja ZX-10RR, ο Rea πίεσε  αρκετά για μια θέση στο βάθρο αλλά έπρεπε να συμβιβαστεί με τη τέταρτη θέση περνώντας στον τερματισμό.

Στο γύρο του θριάμβου, γιόρτασε την τελευταία του επιτυχία στο πρωτάθλημα φορώντας ένα χρυσό κράνος, με έξι  δαχτυλίδια τύπου «Superbowl» καθώς και με ειδικά μπλουζάκια για όλη του την ομάδα, σηματοδοτώντας το  αξιοσημείωτο σερί με έξι συνεχόμενους τίτλους πρωταθλήματος.

Ο Lowes είχε μια σκληρή και αποφασιστική μάχη εναντίον και των δύο επίσημων συμμετοχών της Honda στον  πρώτο αγώνα, καθώς επέδειξε τη χαρακτηριστική του επιμονή και επιθυμία, τερματίζοντας εντός των έξι πρώτων  σε μια πίστα εντελώς νέα για αυτόν. Την επόμενη μέρα είχε δύο πτώσεις τερματίζοντας τελικά 6ος στο πρωτάθλημα  του 2020.

Ο Jonathan Rea δήλωσε: «Δεν έχω κανένα συναίσθημα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ καν να κοιτάξω πίσω. Ήταν ένα  απίστευτο ταξίδι αυτή τη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω το WorldSBK, τη Dorna, όλες τις πίστες και τους διοργανωτές  που διοργάνωσαν αγώνες φέτος. Στη μέση αυτού που όλοι βίωσαν το 2020 ο αθλητισμός έρχεται πάντα δεύτερος – αλλά καταφέραμε να αγωνιστούμε. Μου λείπουν οι οπαδοί εδώ, μου λείπει να μην έχω την οικογένεια και τους  φίλους μου εδώ, και όλη την υποστήριξη από το σπίτι μου στη Βόρεια Ιρλανδία. Μου λείπει πραγματικά αυτό. Δεν  μπορούν να είναι εδώ τώρα, αλλά είναι για όλους και την αγωνιστική μου ομάδα, για το ότι συνεχίσαμε να  πιέζουμε αυτή τη σεζόν. Ξεκινήσαμε πίσω όπως πέρυσι, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Ήταν μια κολασμένη  διαδρομή αλλά τώρα είμαι τόσο χαρούμενος. ”

2020 KRT Rider WorldSBK Statistics 

Jonathan Rea: World Champion 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 & 2020

2020: Races 22, Wins 11, Podiums 17, Superpoles 4

Career Race Wins: 99 (84 για την Kawasaki)

Career Podiums: 185 (143 για την Kawasaki)