KTM 890 ADVENTURE

The Ultimate Gravel Traveler: KTM 890 ADVENTURE

Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψεις με μοτοσυκλέτα στον γύρο του κόσμου.

Η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση ήταν πάντα σημαντική παράμετρος που απλά απογειώνεται σε άλλα επίπεδα με τα γονίδια READY TO RACE της KTM. Ένα νέο μοντέλο για το 2021, το KTM 890 ADVENTURE, ανεβάζει τον πήχη των sport χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του συνόλου που περιμένεις από μια KTM ADVENTURE και αποδίδει ένα εκπληκτικά ικανό adventure tourer τόσο εντός δρόμου όσο και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Το πετυχημένο KTM 790 ADVENTURE ήταν μια ήδη εξαιρετική πλατφόρμα στην οποία βασίστηκαν οι τεχνικοί της KTM για να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερα – πολύ περισσότερα – ενώ κατάφεραν να διατηρήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το 790 να ξεχωρίζει όπως το χαμηλό βάρος και την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά. Ο νέος κινητήρας των 899cc ανεβάζει την απόδοση στα 105hp και 100Nm ροπής προσφέροντας ταυτόχρονα 20% αυξημένη φερόμενη μάζα στον στρόφαλο που βελτιώνει δραματικά την λειτουργία του κινητήρα στις χαμηλές στροφές ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά αλλά και την πρόσφυση της μοτοσυκλέτας στις στροφές.

Το νέο KTM 890 ADVENTURE έρχεται με αναβαθμισμένο συμπλέκτη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις των προδιαγραφών EURO5 νέου κινητήρα.

Ένα νέο WP APEX πίσω αμορτισέρ προσφέρει ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και μηχανική προφόρτιση του ελατηρίου αυξάνοντας τη δυνατότητα προσαρμογής της λειτουργίας ανάλογα με την χρήση. Οι αναρτήσεις ταιριάζουν απόλυτα με τον διττό χαρακτήρα του νέου μοντέλου που είναι το ίδιο ικανό εντός και εκτός δρόμου.

Αν αναζητάς τον ενθουσιασμό της εκτός δρόμου οδήγησης τότε μπορείς να βασιστείς στα 200mm διαδρομής, στην εμπνευσμένη από το Dakar Rally εργονομία με την μοτοσυκλέτα να έχει στενή σιλουέτα, ελαφρύ και εύκολο στην διαχείριση σύνολο, χαμηλό ύψος σέλας, χαμηλό εμπρός φτερό, 20 λίτρα καυσίμου και πλοήγηση μέσω του KTM MY RIDE.

Αν πάλι σε συνεπαίρνει η οδήγηση στην άσφαλτο και κυνηγάς τους βουνήσιους δρόμους τότε το KTM 890 ADVENTURE θα είναι εκεί με τα ανάλογα adventure ελαστικά, την TFT οθόνη, το Cornering ABS, τα κορυφαία ηλεκτρονικά Motorcycle Traction Control και Motor Slip Regulation, την ρυθμιζόμενη σε δυο θέσεις διαιρούμενη σέλα αλλά και το ενισχυμένο υποπλαίσιο να σε ταξιδέψει με αποσκευές και συνεπιβάτη στην άκρη του ασφάλτινου κόσμου.

Μια πληθώρα από KTM PowerParts όπως Cruise Control (πλέον ο διακόπτης ανήκει στον βασικό εξοπλισμό), Quickshifter+ (με βελτιωμένες ρυθμίσεις), θερμαινόμενες σέλες και grips σε συνδυασμό με μια μεγάλη επιλογή σε αποσκευές αυξάνει δραματικά τις ταξιδιωτικές δυνατότητες του KTM 890 ADVENTURE.

KTM 890 ADVENTURE – MODEL HIGHLIGHTS

// Νέος κινητήρας με αυξημένη χωρητικότητα κατά 90 cc
// Βελτιωμένη απόδοση με 105 hp & 100 Nm (Euro5)
// Καλύτερη οδηγική συμπεριφορά εξαιτίας της κατά 20% αυξημένης φερόμενης μάζας
// Ενισχυμένος συμπλέκτης
// Προσθήκη αισθητήρα κρουστικής καύσης
// Υψηλής ποιότητας αναρτήσεις WP
// Αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης
// Βελτιωμένες ρυθμίσεις ABS & MTC
// Ανοδιωμένα κέντρα τροχών
// Διακόπτης Cruise Control στον βασικό εξοπλισμό (λογισμικό προαιρετικό)
// Βελτιωμένη κατανομή βάρους
// Λεπτή σιλουέτα, αναβαθμισμένη εργονομία & νέα γραφικά
// Έτοιμο για ταξίδια με διαιρούμενη σέλα, ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος & χαμηλό φτερό
// Smartphone συνδεσιμότητα και έλεγχος κλήσεως και μουσικής
// Προαιρετικό KTM MY RIDE app για turn-by-turn navigation

KTM 890 ADVENTURE

Joachim Sauer, KTM Product Manager Travel:

“Με την βελτίωση του νέου KTM 890 ADVENTURE πετύχαμε όλους τους στόχους που θέσαμε προσφέροντας μια συνολικά βελτιωμένη μοτοσυκλέτα τόσο για χρήση δρόμου όσο και εκτός δρόμου. Με τον νέο κινητήρα εστιάσαμε στην βελτίωση της συνολικής απόδοσης αλλά και της αίσθησης κατά την οδήγηση. Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική βελτίωση στην οδηγησιμότητα της μοτοσυκλέτας, βελτίωση της σταθερότητας, λιγότερη ανάγκη για χρήση του κιβωτίου ταχυτήτων αλλά και βελτιωμένη άνεση για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Με το KTM 890 ADVENTURE θέλαμε ένα KTM που θέτει τα στάνταρ των επιδόσεων στην άσφαλτο ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να κινηθεί με τις ίδιες αξιώσεις και στις χωμάτινες διαδρομές. Σαν ένα γνήσιο KTM ADVENTURE, το νέο μοντέλο μπορεί να σε ταξιδέψει παντού.”