HONDA PCX125 2021

HONDA PCX125 2021

Η Όμορφη Πλευρά Της Πόλης

Το δημοφιλές HONDA PCX125 2021 εξελίσσεται και ανανεώνεται στιλιστικά. Προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, θύρα φόρτισης USB Type-C και λειτουργία Smart Key.

Στην καρδιά του χτυπά ένας νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας τεχνολογίας eSP+ (enhanced Smart Power Plus) και προδιαγραφών EURO5, τώρα με σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC). Το πλαίσιο έχει επανασχεδιαστεί με μεγαλύτερη διαδρομή πίσω ανάρτησης, ενώ χρησιμοποιούνται ελαστικά μεγαλύτερων διαστάσεων.

H πρώτη άφιξη στην Ελλάδα αναμένεται τέλος Ιανουαρίου 2021, στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή των 3.300€.

Το HONDA PCX125 2021 έχει διαγράψει μία αθόρυβη αλλά επιτυχημένη πορεία στην ιστορία των δίτροχων μοντέλων της Honda, ξεπερνώντας σε πωλήσεις στην Ευρώπη τις 140.000 μονάδες από το 2010 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Η επιτυχία του βασίζεται στη γνωστή συνταγή της Honda, απόσταγμα της πολυετούς εμπειρίας της: δυναμική, σύγχρονη σχεδίαση, κατάλληλη για ένα μοντέρνο, αστικό lifestyle, σε συνδυασμό με συμπαγείς διαστάσεις που του επιτρέπουν να ελίσσεται άνετα στην αστική συμφόρηση και σε χώρους στάθμευσης.

Αναπόσπαστο συστατικό της ‘συνταγής’ αυτής είναι ένα επίπεδο προσωπικής άνεσης ‘X’ (Personal Comfort – δηλαδή το γράμμα που συμπληρώνει την ονομασία PCX), το οποίο προσφέρουν η χαμηλή θέση οδήγησης, η προστασία από τα στοιχεία της φύσης, ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το σέλα, που επαρκεί για ένα κράνος full-face, και η συνολική ποιότητα κατασκευής. Τέλος, η άριστη σχέση αξίας / τιμής (value for money) του PCX, τόσο στην τιμή απόκτησης όσο και σε όλη τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του, έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του PCX.

Το 2010, το PCX ήταν το πρώτο δίτροχο στην Ευρώπη που διέθετε τεχνολογία Idling Stop. Δύο χρόνια αργότερα έγινε το πρώτο σκούτερ στην Ευρώπη που φόρεσε τον πολύ οικονομικό κινητήρα Smart Power (eSP) της Honda. Το 2016 εναρμονίστηκε με τις προδιαγραφές EURO4 και το 2018, κυκλοφόρησε σχεδιαστικά ανανεωμένο, με νέο πλαίσιο και ισχυρότερο κινητήρα.

Είναι ένα σκούτερ που πάντα παρακολουθεί τις εξελίξεις της εποχής και το 2021 PCX125 πραγματοποιεί ένα ακόμα άλμα εξέλιξης με νέο συνδυασμό κινητήρα / πλαισίου, αυξημένα επίπεδα πρακτικότητας και άνεσης και μια τολμηρή εκδοχή του πρωτοποριακού στυλ του – όλα με σκοπό να παραμείνει στην καρδιά της Ευρωπαϊκής αγοράς.

HONDA PCX125 2021

Το νέο PCX125 διατηρεί τη μοναδική του εμφάνιση στην οποία διακρίνουμε τώρα ένα πιο ώριμο στυλ: τολμηρότερο και πιο φρέσκο – μία δήλωση διαφορετικότητας σε 2 τροχούς, με νέας σχεδίασης φωτισμό LED. Επίσης διαθέτει πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, αυξημένο χώρο για τα πόδια και θύρα φόρτισης USB Type-C στο ντουλαπάκι. Ένας νέος πίνακας οργάνων ευρείας οθόνης προβάλλει όλες τις ζωτικές πληροφορίες, ενώ το Smart Key της  Honda ελέγχει την ανάφλεξη και τη σέλα.

Νέος είναι  και ο τετραβάλβιδος κινητήρας τεχνολογίας ‘enhanced Smart Power Plus’ (eSP+), που παράγει περισσότερη ισχύ και ροπή, ενώ ο αναβάτης επωφελείται από το Honda Selectable Torque Control (HSTC). Ο κινητήρας εδράζεται σε ένα επανασχεδιασμένο διπλό, σωληνωτό, ατσάλινο πλαίσιο. Για μεγαλύτερη άνεση, τα πίσω αμορτισέρ έχουν έξτρα διαδρομή ενώ οι διαστάσεις τόσο του εμπρός όσο και του πίσω ελαστικού έχουν αυξηθεί.

Το 2021 PCX125 θα διατίθεται με τις εξής χρωματικές επιλογές:

 • Matt Dim Gray Metallic **NEW**
 • Pearl Jasmine White
 • Candy Luster Red
 • Matt Galaxy Black Metallic

Στυλ & Εξοπλισμός

 • Πλήρης αισθητική αναβάθμιση για έντονη φουτουριστική εμφάνιση
 • Νέος προβολέας LED με χαρακτηριστικά φώτα θέσεως
 • Περισσότερος χώρος κάτω από τη σέλα, θύρα φόρτισης USB στο ντουλαπάκι
 • Έλεγχος ανάφλεξης (άνοιγμα κεντρικού διακόπτη) και σέλας με Smart Key

Έντονες, χαρακτηριστικές γραμμές σε μονοχρωμία που ρέουν μαζί ως ενιαίο σύνολο από μπροστά προς τα πίσω, ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν στη σχεδίαση του PCX125. Το μοντέλο του 2021 διατηρεί αυτή τη φιλοσοφία – αλλά πιο τολμηρές και πικάντικες λεπτομέρειες αναδεικνύουν το φουτουριστικό στυλ που ήταν ανέκαθεν στοιχείο της γοητείας του PCX.

Premium, full-LED φωτισμός κάνει το PCX125 να ξεχωρίζει από το πλήθος. Ο προβολέας είναι νέος και υιοθετεί χαρακτηριστικά φώτα πορείας με 5 παράλληλες στενές λωρίδες φωτισμού. Εναρμονίζεται με ένα πίσω φανάρι σχήματος ‘Χ’ που χρησιμοποιεί τεχνολογία πολλαπλής οπτικής για να πετυχαίνει μία έντονη τρισδιάστατη εντύπωση.

Όλες οι γραμμές και οι γωνίες έχουν αναθεωρηθεί διακριτικά πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το εμπρός φέρινγκ διευρύνεται στο πάνω τμήμα αλλά στενεύει στη μέση. Σε συνδυασμό με μία ελαφρώς μεγαλύτερη μαύρη ζελατίνα παρέχει βελτιωμένη προστασία από τον αέρα, χωρίς υπερβολικό όγκο.

Η σέλα είναι σχεδιασμένη με κριτήριο την άνεση του αναβάτη/συνεπιβάτη με μικρή απόσταση από το έδαφος. Επίσης υπάρχει αύξηση στον χώρο ποδιών κατά 30mm. Το ύψος της σέλας παραμένει στα 764mm, αλλά είναι εύκολα διαχειρίσιμο αφού η απόσταση από το ‘πάτωμα’ βρίσκεται στα 540mm.

Οι δυναμικές γραμμές κρύβουν επίσης περισσότερη αποθηκευτική ικανότητα κάτω από τη σέλα. Επιπλέον 2,4 λίτρα αυξάνουν τη συνολική χωρητικότητα στα 30,4 λίτρα – ιδανική για ένα κράνος full-face, και όχι μόνο. Μία θύρα φόρτισης USB Type-C στο ντουλαπάκι αντικαθιστά τον προηγούμενο φορτιστή ACC και υπάρχει τώρα δυνατότητα απευθείας σύνδεσης ενός smartphone. Ακόμα και το κάλυμμα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι νέας σχεδίασης, με χώρο για τοποθέτηση της τάπας κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού.

Το Smart Key είναι φρέσκια προσθήκη στη φαρέτρα του PCX125. Εκτός από τον έλεγχο του κεντρικού διακόπτη και της κλειδαριάς της σέλας, είναι συμβατό και με το (προαιρετικό) αφαιρούμενο Smart top box 35L. Με το Smart Key στην τσέπη του αναβάτη, η βαλίτσα ξεκλειδώνει (με το πάτημα ενός κουμπιού) και κλειδώνει αυτόματα όταν ο αναβάτης απομακρύνεται. Ασφαλώς κλειδώνει και με το κλειδί.

Μία νέα, κεντρική κονσόλα οργάνων ευρείας οθόνης προβάλλει όλες τις πληροφορίες καλύτερα οργανωμένες και σε ευανάγνωστη μορφή. Μία οθόνη LCD αρνητικής αντίθεσης προβάλλει την ταχύτητα, ενώ μεταξύ των άλλων ενδείξεων που εμφανίζονται είναι ολικός και μερικός χιλιομετρητής, στάθμη καυσίμου, μέση κατανάλωση και δείκτης Idling Stop.

Το φαρδύ, χρωμιωμένο τιμόνι είναι σήμα κατατεθέν του PCX. Τοποθετημένο παραδοσιακά σε ελαστικές βάσεις (με βελτιστοποιημένη σκληρότητα) προσφέρει άριστη ευελιξία χειρισμών στην πόλη και αποτελεί μία γνήσια ρετρό πινελιά.

Η πίσω χειρολαβή  έχει επανασχεδιαστεί. Είναι λεπτότερη και κατά 310g ελαφρύτερη συγκριτικά με την προηγούμενη σχεδίαση, και προσφέρει στο συνεπιβάτη άνεση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πλαίσιο

 • Νέο ατσάλινο πλαίσιο προσφέρει αντοχή και ευελιξία 
 • Δύο πίσω αμορτισέρ με μεγαλύτερη διάμετρο ελατηρίων και διαδρομή βελτιώνουν την άνεση 
 • Κομψές νέες ζάντες ολοκληρώνουν την αισθητική αναβάθμιση, μεγαλύτερα ελαστικά βελτιώνουν το κράτημα 

Το νέο PCX125 διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο διπλό ατσάλινο πλαίσιο κλειστού τύπου που προσφέρει την απαιτούμενη αντοχή για χρήση στην πόλη, χωρίς θυσίες στη διάσημη ευελιξία του PCX. Παράλληλα, παραμένει φιλικό προς τον αναβάτη με μία ξεκούραστη θέση οδήγησης.

Το μεταξόνιο είναι 1.315mm, η γωνία κάστερ 26° 30’ και το ίχνος 80mm. Το συνολικό βάρος (πλήρες υγρών) είναι 130kg. Και οι δύο τροχοί υιοθετούν κομψή νέα σχεδίαση εναρμονισμένη με τη συνολική αισθητική αναβάθμιση, ενώ ο πίσω έχει τώρα διάμετρο 13 ιντσών, 1 ίντσα μικρότερος. Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι επίσης μεγαλύτερες, 110/70-14 μπροστά και 130/70-13 πίσω (στο προηγούμενο μοντέλο, αντίστοιχα 100/80-14 και 120/70-14).

Το πιρούνι παραμένει ίδιο, με καλάμια διαμέτρου 31mm και διαδρομή 89mm, αλλά τα πίσω αμορτισέρ έχουν μεγαλύτερη διαδρομή κατά 10mm, στα 95mm, και χρησιμοποιούν σκληρότερα ελατήρια για καλύτερη απόσβεση σε οδοστρώματα με ανωμαλίες.

Το σύστημα φρένων περιλαμβάνει μία διπίστονη εμπρός δαγκάνα και δισκόφρενο 220mm, σε συνδυασμό με ένα πίσω ταμπούρο 130mm. Το μονοκάναλο ABS επενεργεί στο εμπρός φρένο.