SYM MAXSYM TL 508

SYM MAXSYM TL 508

Το MAXSYM TL 508, έρχεται και τα έχει όλα!

Το ανανεωμένο MAXSYM TL θα βρίσκεται τον Αύγουστο σε μαζική διάθεση στο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

To MAXSYM TL ανεβαίνει επίπεδο, με μεγαλύτερο κινητήρα, κορυφαίες επιδόσεις, βελτιωμένη τεχνολογία και προδιαγραφές Euro 5, επιβάλλοντας την παρουσία του στην κατηγορία.

Νέος κινητήρας 508cc

Με την επιβολή των προδιαγραφών euro5, η SYM αναβαθμίζει τον κινητήρα του MAXSYM TL, αυξάνοντας τη χωρητικότητά του σε 508cc από τα 465cc. Ο δικύλινδρος σε σειρά, με 8 βαλβίδες και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (DOHC) κινητήρας, αποκτά κυλίνδρους μεγαλύτερης διαμέτρου (68.0 από 65.0). 

Η αύξηση του κυβισμού, σε συνδυασμό με την ελαφρά αύξηση της σχέσης συμπίεσης στα 10.9:1 και τη χρήση της προηγμένης ηλεκτρονικής μονάδας ECU της CONTINENTAL με αναβαθμισμένο λογισμικό, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, προσέδωσε αύξηση της ιπποδύναμης σε 46 ίππους, στα ανώτερα όρια που επιτρέπεται για την οδήγησή του με άδεια κατηγορίας Α2. Ταυτόχρονα, ο κινητήρας αποδίδει μεγαλύτερη ροπή σε χαμηλότερες στροφές (50Nm / 5.250 σ.α.λ.).

SYM MAXSYM TL 508

  • Keyless

 Το MAXSYM TL 508 είναι εξοπλισμένο με νέο σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (keyless). Ο κεντρικός διακόπτης με τον οποίο συνεργάζεται το σύστημα keyless, επιτρέπει την εκκίνηση/απενεργοποίηση του κινητήρα, το άνοιγμα της σέλας, το άνοιγμα του ρεζερβουάρ καυσίμου και το κλείδωμα του τιμονιού κατά τη στάθμευση.

  • USB QC 3.0

Η θύρα USB στον κλειστό αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό της ποδιάς αναβαθμίστηκε σε USB QC3.0 επιτρέποντας την υπερταχεία και ασφαλή φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών εν κινήσει. 

Πλαίσιο 

Το MAXSYM TL 508 διατηρεί την ίδια στιβαρή αίσθηση που παραπέμπει σε μοτοσικλέτα χάρη στην αρχιτεκτονική του πλαισίου.

  • Με σταθερή στήριξη του κινητήρα, στο κέντρο του πλαισίου του οχήματος, επιτυγχάνεται άριστη κατανομή βάρους 50-50 και ακαμψία πλαισίου. 
  • Η απουσία κραδασμών προσφέρει κορυφαία άνεση στον αναβάτη. Στο εσωτερικό του κινητήρα υπάρχει και μια τρίτη μπιέλα με ένα έμβολο στο άκρο της, να παλινδρομεί σε αντίθετη φορά, από τα έμβολα των δύο κανονικών κυλίνδρων που παράγουν την ισχύ, αποσβένοντας τους κραδασμούς.
  • Η υποδειγματική λειτουργία του συστήματος αναρτήσεων, με το στιβαρό Upside Down πιρούνι 41mm, που “δένει” στο λαιμό του πλαισίου με διπλές πλάκες, δημιουργεί επιπλέον ακαμψία στο σύνολο. Το πίσω τμήμα αποτελείται από μακρύ ψαλίδι αλουμινίου που πάνω του εδράζει η πίσω ανάρτηση αερίου-λαδιού, με δυνατότητα εξατομίκευσης μέσω της προφόρτισης και με μοχλικό σύστημα, προσφέροντας προοδευτικότητα στη λειτουργία της ανάρτησης αλλά και σταθερότητα στην οδήγηση.  Το σύστημα αναρτήσεων σε συνδυασμό με το πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, επιτρέπει στον αναβάτη να ξεπεράσει τις δυσκολίες του δρόμου ακόμη και σε γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης σε στροφές, εύκολα και με υψηλή ταχύτητα.
  • Οι πεντάκτινοι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό ελαφρύ αλουμίνιο που μειώνει το βάρους τους έως 37%, ενώ η MAXXIS σχεδίασε αποκλειστικά για τις ανάγκες του MAXSYM TL το ελαστικό Supermaxx S3, χρησιμοποιώντας το πιο σύγχρονο υλικό “HDFS FULL-SILICA“ που παρέχει ταχύτατη προθέρμανση του ελαστικού και εξαιρετική πρόσφυση.
  • Το σύστημα πέδησης διαθέτει δικάναλο ABS από την CONTINENTAL. Με δύο κυματιστά δισκόφρενα διαστάσεων 275mm, με διπλές ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων μπροστά και ένα κυματιστό 275mm πίσω και σωληνάκια υψηλής πίεσης, εξασφαλίζει απόλυτη απόδοση κατά την πέδηση. Επιπλέον οι μανέτες φρένων είναι ρυθμιζόμενες σε 4 θέσεις. 

Σχεδίαση

Η σχεδίαση του MAXSYM TL 508 είναι συμπαγής και επιθετική όπως και του προκατόχου του. Βασισμένη στη σύγχρονη αρχιτεκτονική μίας supersport μοτοσυκλέτας, οι σχεδιαστές ολοκλήρωσαν την ιδέα στενεύοντας το μεσαίο τμήμα και ανασήκωσαν το πίσω. Η εξάτμιση ακολουθεί τη σχεδίαση της ουράς, όντας ανασηκωμένη, καταλήγοντας μέσω ενός σιγαστήρα σε διπλή απόληξη, προσφέροντας ένα βαθύ ήχο που βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης. 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη σχεδίασή του, είναι τα σύγχρονα φουτουριστικά φώτα LED. Μπροστά ο τετραπλός LED προβολέας συνδυάζεται με τα LED φώτα θέσης δημιουργώντας μία εντυπωσιακή αιχμηρή όψη. Το πίσω φωτιστικό σώμα LED, χάρη σε μία ειδική μεμβράνη, δημιουργεί μία χαρακτηριστική 3D εικόνα φλόγας με την έντασή της να αυξάνει κατά την πέδηση.

Ένα κόκκινο διακριτικό αυτοκόλλητο με την ένδειξη “508”, χαμηλά τοποθετημένο στις πλαϊνές πλευρές της μάσκας είναι αυτό που το κάνει εμφανισιακά να ξεχωρίζει από τον προκάτοχό του. 

SYM MAXSYM TL 508

 

Άνεση και λειτουργικότητα

Τo MAXSYM TL 508 συνεχίζει να προσφέρει υψηλή λειτουργικότητα και άνεση. Μέσα στα πλεονεκτήματά του είναι η εργονομική θέση για αναβάτη και συνεπιβάτη, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το διπλό κάθισμα με τις πολλαπλών υλικών αντιολισθητικές επιφάνειες, το μαξιλάρι στήριξης της μέσης του αναβάτη και την εύκολη στήριξη του μηρού και για τους δύο. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά στιλ οδήγησης, σε όρθια θέση με το δάπεδο να εκτείνεται οριζοντίως στα 330mm μήκος και 110mm πλάτος ή σε Cruise στάση με στήριξη των ποδιών στο εμπρός τμήμα της ποδιάς. Ο ανεμοθώρακας πάχους 3mm, είναι ρυθμιζόμενος σε 2 θέσεις και χάρη στην αεροδυναμική μελέτη του επιτυγχάνει βέλτιστη μείωση του θορύβου και μείωση της πίεσης του αέρα, ακόμη και σε ταξίδια με υψηλή ταχύτητα. 

Ο αποθηκευτικός χώρος που κρύβεται κάτω από τη σέλα, φιλοξενεί άνετα 1 full face κράνος ή 2 τύπου Jet. Στο εσωτερικό τμήμα της ποδιάς, υπάρχουν επιπλέον δύο κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι με τον έναν από αυτούς να διαθέτει παροχή φόρτισης USB QC 3.0.   

Η στάθμευση του οχήματος γίνεται πολύ εύκολα, χάρη στην ειδική σχεδίαση του κεντρικού stand, ενώ με τη χρήση του πλαϊνού stand, ενεργοποιείται αυτόματα και το χειρόφρενο.

Ο πίνακας ελέγχου, είναι πρακτικός και φουτουριστικός. Στο αριστερό τμήμα βρίσκονται όλες οι απαραίτητες λυχνίες ειδοποίησης ενώ στο δεξί τμήμα υπάρχει έγχρωμη οθόνη με ενδείξεις τάσης μπαταρίας, ρολόι, θερμοκρασίας περιβάλλοντος, στάθμης βενζίνης, μερικό και ολικό χιλιομετρητή. Στο κέντρο του πίνακα υπάρχει έγχρωμη TFT LCD οθόνη 4.5” με αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στο περιβάλλον. Διαθέτει 3 εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που του ταιριάζει. Κάθε interface προσφέρει 5 διαφορετικές οθόνες που εστιάζουν στις ανάγκες πληροφόρησής του, όπως ο υπολογιστής ταξιδίου και η κατάσταση του οχήματος. 

 

Μάθετε περισσότερα για το MAXSYM TL 508 στο www.sym.gr/model/maxsym-tl508/