Δοκιμη Kymco Xtown 300

ΔΟΚΙΜΗ KYMCO X-Town 300i(+Video)

Το KYMCO X-Town 300i εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 και όπως λέει και το όνομα του, πεδίο δράσης του είναι η πόλη.

H μεσαία κατηγορία των GT scooter έχει πάρει φωτιά τον τελευταίο διάστημα με πολλές και αξιόλογες προτάσεις να κατακλύζουν την αγορά συνδυάζοντας άνεση, χώρους, ευελιξία και ευκολία οδήγησης και όλα αυτά, σε υπερθετικό βαθμό!

kymco-xtown-300-dokimi

Η KYMCO έχει μακρά παράδοση σε GT Scooter και ειδικά σε άνετα Scooters που τα καταφέρνουν εξίσου καλά, τόσο ως commuting, όσο και σε μεγαλύτερες διαδρομές εκτός πόλης.

Εμφανισιακά, το KYMCO X-Town 300i είναι πανέμορφο, με εξαιρετικά προσεγμένο design και με σπορ εμφάνιση όσο χρειάζεται δίχως να το φωνάζει φτάνοντας στα άκρα. Στα συν του συνεχίζουν να είναι η μεγάλη σέλα δύο επιπέδων για αναβάτη και συνεπιβάτη, οι χειρολαβές συνεπιβάτη και ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα που χωρά 2 κράνη καθώς και το ντουλαπάκι μπροστά με USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών.

Ο συνεπιβάτης έχει άπλετο χώρο, δύο χειρολαβές ενσωματωμένες στη σχάρα και ξεχωριστά αναδιπλούμενα μαρσπιέ λίγο πιο μπροστά από ό,τι πρέπει ενώ ο αναβάτης λόγω του μεγάλου πλάτους της σέλας αν είναι σχετικά μετρίου αναστήματος ίσως χρειαστεί να μετακινηθεί λίγο προς τα εμπρός για να πατήσει ολόκληρο το πέλμα του ποδιού στο έδαφος. Το εμπρόσθιο φωτιστικό σώμα, είναι τύπου LED με φωτισμό ημέρας, ενώ και το πίσω φωτιστικό σώμα είναι επίσης τύπου LED σε χαρακτηριστικό σχέδιο X.

Δοκιμη Kymco Xtown 300

O κινητήρας των 276 κυβικών έχει κάποιες μικρές αλλαγές για να εναρμονιστεί με τις Euro 5 προδιαγραφές, με την απόδοση του να ανέρχεται στους 23 ίππους/7.500 σ.α.λ. και 2,4 kgm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού και έχει ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο που βγάζει τη δύναμή του χωρίς σκορτσαρισματα προσφέροντας μια γεμάτη απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού.
Οι επιταχύνσεις του X-Town είναι ζωηρές, η τελική ταχύτητα που είδαμε είναι 135-140 χλμ/ώρα στο κοντέρ, κάτι που μεταφράζεται σε άνετο ταξίδι με 120 χλμ/ώρα.

Στο άνοιγμα του γκαζιού, το KYMCO X-Town 300i είναι αρκετά σβέλτο και δεν θα αφήσει κανένα παράπονο για έλλειψη ισχύος, το τιμόνι κόβει αρκετά και εντυπωσιάζει με την ικανότητα πραγματοποίησης ελιγμών, δεδομένου του συνολικού του όγκου.

KYMCO X-Town 300i δοκιμη test ride

Και οι δύο μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες, πράγμα που θα εκτιμήσουν κυρίως οι αναβάτες μοτοσυκλέτας, τα όργανα είναι ευδιάκριτα και μοντέρνα με το στροφόμετρο και χιλιομετρητή να φωτίζουν υπέροχα το βράδυ ενώ στο κέντρο κυριαρχεί μια οθόνη η οποία σε πληροφορεί με μία ψηφιακή απεικόνιση για όλες τις βασικές πληροφορίες που θα χρειαστείς.

KYMCO X-Town 300i δοκιμη test ride

Η μεγάλη ζελατίνα μπορεί να μη ρυθμίζεται, έχει ιδανικές διαστάσεις όμως ώστε να μην σου κόβει το οπτικό πεδίο στην κίνηση στην πόλη, αλλά παράλληλα να σε προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει επίσης στα φρένα, ένας τομέας όπου η KYMCO δίνει ιδιαίτερη σημασία. Άψογο το σύστημα πέδησης, με πολύ καλή αίσθηση, αποτελεσματικότατο ABS και ισχύ αρκετή για να ακινητοποιηθεί το X-Town από οποιαδήποτε ταχύτητα με ασφάλεια, ανεξαρτήτως του φορτίου του.

KYMCO X-Town 300i δοκιμη test ride

Η αίσθηση που σου δίνεται από την πρώτη στιγμή που θα οδηγήσεις το KYMCO X-Town 300i είναι πως το scooter είναι στιβαρό, βιδωμένο στο έδαφος λόγω και του βάρους του (περίπου 200 κιλά) με πολύ καλό κράτημα απο τις σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις που δεν θα κοπανήσουν σε φυσιολογικές ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Η κατανάλωση κατά τη δοκιμή κυμάνθηκε από τα 3-3,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, νούμερο που μεταφράζεται σε σχεδόν 350-400 χιλιόμετρα αυτονομίας από το μεγάλο 13λιτρο ντεπόζιτο.

KYMCO X-Town 300i δοκιμη test ride
Το KYMCO X-Town 300i μπορεί να μην έχει Noodoe, Smart Key ή Traction Control, έχει όμως σπορ εμφάνιση, άνεση και πλούσιο εξοπλισμό που το καθιστούν ως το πιο επιτυχημένο και πιο value-for-money 300αρι GT maxi scooter της αγοράς.