Τα MICHELIN Power Slicks ζέσταναν το κρύο Silverstone

Τα MICHELIN Power Slicks ζέσταναν το κρύο Silverstone

Ο Fabio Quartararo εκμεταλλεύτηκε την πρόσφυση των εμπρός μαλακών και πίσω μεσαίων μειγμάτων γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks, μπροστά σε περίπου 60.000 θεατές στο Silverstone, για να κερδίσει το 12ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021 MotoGP και να τερματίσει μπροστά από τους Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) και Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), οι οποίοι κέρδισαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, έχοντας επιλέξει τo μεσαίο μείγμα γόμας για τα εμπρός και πίσω ελαστικά τους.

Τα MICHELIN Power Slicks ζέσταναν το κρύο Silverstone
ALEX RINS SPA / FABIO QUARTARARO FRA / ALEIX ESPARGARO SPA Podium MotoGP GP UK 2021 (Circuit Silverstone) 27-29.08.2021 photo: MICHELIN

Την ήμερα του αγώνα ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, γεγονός που συντέλεσε ώστε να επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και τα τρία τέταρτα των αναβατών να επιλέξουν το μεσαίο μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks, για τα εμπρός και πίσω ελαστικά τους.

Κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή, οι θερμοκρασίες της πίστας ήταν και πάλι χαμηλές, με αποτέλεσμα όλοι οι αναβάτες να επιλέξουν τα μαλακά και μεσαία μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks. Χάρη στα συγκεκριμένα ελαστικά σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας με 335.4 χλμ./ώρα από τον Jack Miller στο FP2, το οποίο καταρρίφθηκε και πάλι από τον ίδιο το Miller στο FP3 το πρωί του Σαββάτου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ όταν έφτασε τα 339.6 χλμ./ώρα.

Τα MICHELIN Power Slicks ζέσταναν το κρύο Silverstone
FABIO QUARTARARO FRA MONSTER ENERGY YAMAHA MotoGP YAMAHA MotoGP GP UK 2021 (Circuit Silverstone) 27-29.08.2021 photo: MICHELIN

Το Σάββατο οι θερμοκρασίες της πίστας ήταν παρόμοιες με αυτές που επικράτησαν το πρωί της Παρασκευής, αλλά αυξήθηκαν το απόγευμα κι  έφτασαν περίπου τους 27 ° C στο FP4 και Qualifying, επιτρέποντας σε μερικούς αναβάτες να δοκιμάσουν τα σκληρά μείγματα γόμας,  ως πιθανή επιλογή για τον αγώνα της Κυριακής. Ο Pol Espargaro (Repsol Honda Team) κέρδισε  τελικά την pole position, χάρη στο μαλακό μείγμα γόμας για τον εμπρός και πίσω τροχό, με τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και τον Fabio Quartararo να συναγωνίζονται μαζί του στην πρώτη σειρά του grid.

Τα MICHELIN Power Slicks ζέσταναν το κρύο Silverstone
liPOL ESPARGARO SPA REPSOL HONDA TEAM HONDA MotoGP GP UK 2021 (Circuit Silverstone) 27-29.08.2021 photo: MICHELIN

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero TaramassoMichelin Motorsport TwoWheel Managerδήλωσε : « Έπειτα από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες του αγώνα στην Αυστρία, όλοι ελπίζαμε ότι εδώ οι καιρικές συνθήκες θα ήταν πιο σταθερές, γεγονός που θα διευκόλυνε το set-up των ομάδων. Παρόλο που οι θερμοκρασίες της πίστας ήταν χαμηλότερες από ό, τι περιμέναμε, τουλάχιστον η πίστα παρέμεινε στεγνή σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Είμαστε ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις των MICHELIN Power Slicks όσον αφορά την πρόσφυση, την ευελιξία και τη σταθερότητα. Στο FP3, οι κορυφαίοι 11 αναβάτες χωρίστηκαν σε λιγότερο από 0.5 δευτερόλεπτα, είδαμε έξι διαφορετικούς κατασκευαστές στις έξι πρώτες θέσεις και είδαμε τόσο τα μαλακά όσο και μεσαία μπροστινά μείγματα γόμας που χρησιμοποιούσαν οι αναβάτες στο βάθρο».