Η Νέα KTM 1290 Super Adventure R

Η Νέα KTM 1290 Super Adventure R

Προσφέρει Ταξιδιωτικές Δυνατότητες Δίχως Όρια

Βάλτε μια καρφίτσα στο χάρτη και βγείτε στον ανοιχτό δρόμο! Η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R επανασχεδιάστηκε για να επιτρέψει στους ταξιδευτές να ανακαλύψουν τα πιο απόκρυφα μονοπάτια κάτω από τον ουρανό με αυξημένη ευκινησία, κορυφαίες επιδόσεις και προικισμένη με ηλεκτρονικά τελευταίας γενιάς που στόχο έχουν την μεγιστοποίηση της εμπειρίας για τον αναβάτη όσο εκείνος εξερευνά το άγνωστο.

Η δεύτερη δόση των παρουσιάσεων της νέας γενιάς των μεγάλων μοντέλων της οικογένειας KTM ADVENTURE έρχεται με την μορφή της νέας KTM 1290 SUPER ADVENTURE R. Σχεδιασμένη για να διασχίσει τα πιο παρθένα και απαιτητικά τερέν αυτή η μοτοσυκλέτα έχει την ικανότητα να πάει τους αναβάτες της όπου της ζητήσουν προς αναζήτηση νέων εδαφών.

Είναι έτοιμη να σας ταξιδέψει στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη και να διεκδικήσετε ότι φτάσατε πρώτοι εκεί. Η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R του 2021 έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί και διαθέτει μια μακρά λίστα με καινοτόμες αναβαθμίσεις.

Ευκινησία σε κάθε τερέν!
Ο αρχικός σχεδιαστικός στόχος ήταν να πηγαίνεις με την KTM 1290 SUPER ADVENTURE R σε κάθε δύσκολο τερέν με χαρακτηριστική ευκολία και αυτοπεποίθηση. Τα επανασχεδιασμένα πλαστικά και οι γραμμές της νέας έκδοσης προσφέρουν βελτιωμένη εργονομία και βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά που προκύπτει από την τοποθέτηση του καυσίμου όσο χαμηλότερα στο ρεζερβουάρ γίνεται. Η αυξημένη ευκινησία σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους δίνουν συνολικά μια αυξημένη αίσθηση στον αναβάτη κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Οι αντιδράσεις τις μοτοσυκλέτας στις απαιτήσεις του αναβάτη και ειδικότερα η πληροφόρηση κατά τη διάρκεια των στροφών έχει επιτευχθεί μεταφέροντας προς τα πίσω κατά 15mm τον άξονα της τιμονόπλακας, αλλάζοντας την εμπρός έδραση του κινητήρα και αυξάνοντας το μήκος του ψαλιδιού βελτιώνοντας ταυτόχρονα την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις επιταχύνσεις.

Οι μηχανικοί της KTM ανέλυσαν κάθε σπιθαμή των επανασχεδιασμένων πλαστικών προκειμένου να διασφαλίσουν το σωστό πάχος του υλικού και την ιδανική εφαρμογή του αναβάτη στο νέο σχήμα της μοτοσυκλέτας. Η αίσθηση ελέγχου και ισορροπίας ενισχύεται με το νέο ρεζερβουάρ τριών τμημάτων χωρητικότητας 23l το οποίο είναι τοποθετημένο χαμηλά ώστε να βελτιώνει ακόμα περισσότερο την οδηγική ισορροπία. Όπως το πλαίσιο έτσι και το υποπλαίσιο έπρεπε να ξανασχεδιαστεί και είναι εξοπλισμένο με μια μονοκόμματη σέλα που έχει ύψος 880mm με στενή σχεδίαση ενώ κρύβει και χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Στην βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά συντελούν μέγιστα οι νέες αναρτήσεις της WP και οι ρυθμίσεις τους. Η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R υιοθετεί γονιδιακά στοιχεία της KTM από τα χωμάτινα τερέν και διαθέτει την καλύτερη τεχνολογία των WP XPLOR. Το πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό των 48 mm έχει εντυπωσιακή διαδρομή των 220mm με ξεχωριστές αποσβέσεις σε κάθε καλάμι και μεγάλο εύρος ρυθμίσεων για να την φέρεις στα μέτρα σου. Ίδια ακριβώς διαδρομή έχει και το αμορτισέρ WP PDS shock. Η ικανότητα των αναρτήσεων δοκιμάστηκε στα άκρα στην έρημο της California αλλά και σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά την Ευρώπη.

Τεχνολογία που εστιάζει στην απόδοση.

Η 2021 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R είναι μια μοτοσυκλέτα εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά ηλεκτρονικών βοηθημάτων που προέκυψαν από την συνέχιση της συνεργασίας με πρωτοπόρους του είδους όπως είναι η Bosch. Ένας νέος αισθητήρας κλίσης που λειτουργεί σε έξι άξονες φιλτράρει τις πληροφορίες για την ακριβή θέση της μοτοσυκλέτας και την συμπεριφορά της. Αυτή η διαδικασία επηρεάζει την επεμβατικότητα των συστημάτων Motorcycle Traction Control, Motor Slip Regulation, Motorcycle Stability Control αλλά και τις δυνάμεις του Offroad ABS. Προκειμένου να προσαρμοστούν ιδανικά στις σύγχρονες απαιτήσεις της οδήγησης σε όλα τα τερέν τα ηλεκτρονικά συστήματα μπορούν να παραμετροποιηθούν ή ακόμα και να απενεργοποιηθούν εντελώς.

Μαζί με τις βασικές επιλογές RAIN, STREET, SPORT και OFFROAD ride modes, υπάρχει και το προαιρετικό RALLY mode που επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίσουν την απόκριση του γκαζιού αλλά και την επεμβατικότητα του traction control σε εννέα επίπεδα. Οι αλλαγές αυτές γίνονται μέσω της νέας TFT οθόνης των 7” η οποία είναι συνδεδεμένη με μια νέα μονάδα συνδεσιμότητας. Η μεγαλύτερη οθόνη και το αναβαθμισμένο menu είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα προσβάσιμα ενώ οι turn-by-turn οδηγίες του KTM MY RIDE app είναι πιο ευδιάκριτες.

Περιφερειακά υψηλών προδιαγραφών

Η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R έχει στην καρδία της τον κινητήρα LC8 προδιαγραφών Euro5 που είναι πλέον ελαφρύτερος κατά 1.6 kg και παράγει 160 hp στις 9,000 rpm και 138 Nm ροπής στις 6,500 rpm για την απολύτως καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο της κατηγορίας. Η KTM προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές του V2 κινητήρα προκειμένου να μειώσει το βάρος αλλά και να βελτιώσει την απαγωγή θερμότητας.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην μεγιστοποίηση της ροής του αέρα γύρω από την μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R είναι εξοπλισμένη με το ψυγεία νερού αντί για ένα που είχε ο προκάτοχος της. Με έξυπνα σχεδιασμένες εισαγωγές αέρα η ποσότητα ζεστού αέρα που φτάνει στα πόδια του αναβάτη έχει μειωθεί δραματικά και η διαφορά είναι εμφανής ειδικά στις συνθήκες αστικής μετακίνησης.

Χάρη στο επανασχεδιασμένο φιλτροκούτι, οι αναβάτες μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο φίλτρο αέρα απλά αφαιρώντας τέσσερις βίδες. Το ίδιο το φίλτρο διαθέτει πλέον κάθετες ραβδώσεις αντί για οριζόντιες προκειμένου να κατευθύνει τυχόν ακαθαρσίες προς το κάτω μέρος του φιλτροκουτιού. Συνολικά το σχέδιο είναι σημαντικά βελτιωμένο ειδικά για τους πιο ακραίους αναβάτες.

Μερικές ακόμα αναβαθμίσεις του κινητήρα περιλαμβάνουν ελαφρύτερα πλαϊνά καπάκια, νέα πιστόνια, βελτιωμένο σύστημα αλλαγών ταχυτήτων, νέες επιστρώσεις, ευκολότερη πρόσβαση στο φίλτρο αέρος, νέο σύστημα εξαγωγής κάνοντας συνολικά τον κινητήρα LC8 ακόμα πιο αξιόπιστο για κάθε λογής εξόρμηση και τερέν. Τα διαστήματα service παραμένουν στις 15,000 km και η μέση κατανάλωση έχει το εντυπωσιακό νούμερο των 5.7 l / 100 km. Μαζί με την PANKL, η KTM επανασχεδίασε τον μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων για ακόμα ταχύτερες αλλαγές και πιο άμεση ανταπόκριση. Οι αλλαγές αυτές αποκαλύπτονται ακόμα περισσότερο με το προαιρετικό Quickshifter+, το οποίο έχει μια συνολικά βελτιωμένη λειτουργία.

Η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R είναι εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό υψηλού επιπέδου για να κινηθεί μέχρι την άκρη του πλανήτη. Τα νέα Adventure ελαστικά της Bridgestone είναι τυλιγμένα σε αλουμινένιες ακτινωτές ζάντες της κορυφαίας του είδους ALPINA οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και tubeless ελαστικά με την προσθήκη κατάλληλου μονωτικού ελαστικού. Η τελευταία γενιά της KTM 1290 SUPER ADVENTURE R έρχεται με εντυπωσιακά γραφικά και χρώματα που δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

Η τεχνολογία KTM RACE ON έχει αναβαθμισμένη αυτονομία ενώ νέοι είναι και οι αισθητήρες πίεσης των ελαστικών. Τα φρένα έχει αναλάβει η Ιταλική Brembo με τις ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες ενώ όπως πάντα η ζελατίνα, οι μανέτες, τα ποδοστήρια αλλά και χειριστήρια είναι ρυθμιζόμενα για την μέγιστη προσαρμοστικότητα της μοτοσυκλέτας στις ανάγκες του αναβάτη.

Όπως και στο μοντέλο S έτσι και στη νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R υπάρχει μια πληθώρα προαιρετικών ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Το Rally Pack προσφέρει το RALLY riding mode, με την ρύθμιση σε στάδια του MTC αλλά και την ρυθμιζόμενη απόκριση του ηλεκτρονικού γκαζιού, αλλά και το Tech Pack που περιλαμβάνει τα πάντα, το Quickshifter+, το Motor Slip Regulation, το Hill Hold Control, το προσαρμοστικό πίσω φως φρένων και φυσικά όλα τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο Rally Pack.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE R – MODEL HIGHLIGHTS

Εντελώς νέα εργονομία με αυξημένη ευκινησία
Επανασχεδιασμένη σέλα με χαμηλότερο ύψος
Νέας ρύθμισης πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP XPLOR
Ιδανική κατανομή βάρους με χαμηλά τοποθετημένο ρεζερβουάρ
Ηλεκτρονικά τελευταίας γενιάς που ενισχύουν την οδηγική ευχαρίστηση
Νέα TFT οθόνη 7’’ με επανασχεδιασμένα χειριστήρια
Νέο φανάρι LED με LED φωτισμό ημέρας
Αναβαθμισμένο κινητήρα V-Twin [EURO 5] με βελτιωμένη θερμική διαχείριση
Νέα ελαστικά Adventure της Bridgestone

Joachim Sauer – KTM Product Manager:

Για την KTM, το ‘R’ σημαίνει ‘Rally’ και ‘Racing’ και για αυτό με την νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R νιώθουμε πραγματικά στο στοιχείο μας. Υιοθετώντας όλα τα νέα και σημαντικά πλεονεκτήματα του μοντέλου S, η νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R έφτασε για να θέσει νέα δεδομένα στην απόδοση σε κάθε τερέν. Με την νέα offroad πλατφόρμα επιζητούσαμε περισσότερη οδηγησιμότητα και για να την πετύχουμε επικεντρωθήκαμε τόσο στην εργονομία του αναβάτη όσο και στην βελτιωμένη απόδοση των κορυφαίων αναρτήσεων. Η νέα μοτοσυκλέτα είναι ένα τεράστιο βήμα εμπρός σε σχέση με την κατανομή του βάρους και την οδηγική ευκινησία. Βελτιώσαμε επίσης συνολικά τον ήδη κορυφαίο LC8, ενώ ταυτόχρονα καταφέραμε να προσδώσουμε στην νέα KTM 1290 SUPER ADVENTURE R καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αν κάποιες από τις καλύτερες στιγμές των αναζητήσεων με μοτοσυκλέτα είναι να ανακαλύπτεις το άγνωστο με αυτή τη μοτοσυκλέτα δίνουμε στους αναβάτες το καλύτερο εργαλείο για να το καταφέρουν.

Η νέα γενιά KTM 1290 SUPER ADVENTURE R θα είναι διαθέσιμη στους KTM dealers από τον Μάρτιο του 2021, με τιμή 22.300€.