Η IWC Παρουσιάζει Την Έκδοση 'SFTI' Του Top Gun Χρονογράφου

Η IWC Παρουσιάζει Την Έκδοση ‘SFTI’ Του Top Gun Χρονογράφου

Της Οικογένειας Pilot, Από Μαύρο Κεραμικό Και Ceratanium

Η IWC Schaffhausen συμπληρώνει τη σειρά TOP GUN των οικογένειας ρολογιών Pilot με την έκδοση “SFTI” του TOP GUN χρονογράφου. Το νέο μοντέλο εμπνέεται από το  ρολόι “Strike Fighter Tactics Instructor”, το οποίο κατασκευάστηκε το 2018 προς τιμή  της Κοινότητας της Ναυτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το οποίο διατίθεται μόνο σε  αποφοίτους TOP GUN. Χάρη στο συνδυασμό της μαύρης κεραμικής κάσας με πλάτη και  κουμπιά από Ceratanium®, ο σπορ χρονογράφος ξεχωρίζει για τη μαύρη-ματ  σχεδιαστική γραμμή του. 


Το 2018, η IWC δημιούργησε την έκδοση “Strike Fighter Tactics Instructor” του χρονογράφου της οικογένειας Pilot, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές της Βάσης της Ναυτικής Αεροπορίας στο Leemore της Καλιφόρνια. Με μαύρη κεραμική κάσα και το θρυλικό σήμα TOP GUN στο καντράν, ο ανθεκτικός χρονογράφος διατίθεται αποκλειστικά για τους απόφοιτους της Σχολής Μαχητικών Όπλων του Ναυτικού.

H έκδοση ‘SFTI’ του TOP GUN χρονογράφου της οικογένειας Pilot διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 1.500 τεμαχίων και είναι εμπνευσμένο από το ρολόι “Strike Fighter Tactics Instructor“. Ακολουθεί την παράδοση των ρολογιών TOP GUN της IWC. Είναι κατασκευασμένο από πολύ ανθεκτικά υλικά για να μπορεί να αντέχει στην έντονη καταπόνηση που δέχονται οι πιλότοι στα cockpit των υπερηχητικών αεροσκάφων, όπως το F/A 18 Super Hornet.

Η μεγάλη μαύρη κεραμική κάσα 44- χιλιοστών που διαθέτει είναι κατασκευασμένη από οξείδιοτου ζιρκονίου. Το κεραμικό, που βρίσκεται δεύτερο στην κατάταξη Vickers μετά το διαμάντι, είναι ένα από τα πιο σκληρά υλικά του πλανήτη. Έχει πολύ μεγάλη αντοχή στις εκδορές και το διακριτικό του μαύρο χρώμα είναι πλήρως αντί-ανακλαστικό. Το πίσω μέρος της κάσας καθώς και τα κουμπιά του χρονογράφου είναι φτιαγμένα από Ceratanium®, ένα υλικό που πρόσφατα δημιούργησαν οι μηχανικοί υλικών της IWC. To νέο αυτό υλικό είναι ελαφρύ και ανθεκτικό όπως το τιτάνιο, ενώ ταυτόχρονα είναι το ίδιο σκληρό και ανθεκτικό στις εκδορές όπως το κεραμικό. Ο συνδυασμός του κεραμικού με το Ceratanium®, προσδίδει στον χρονογράφο τη χαρακτηριστική του σχεδίαση σε μαύρο-ματ χρώμα. Το ρολόι επίσης διαθέτει μαύρο καντράν και μαύρους δείκτες με φωσφορίζουσα επίστρωση. Ο μικρός δείκτης των δευτερολέπτων και η «ουρά» του δείκτη των δευτερολέπτων του χρονογράφου που έχει το σχήμα αεροσκάφους, προσθέτουν μια κόκκινη πινελιά στο καντράν του ρολογιού.

Στο εσωτερικό της ανθεκτικής του κάσας βρίσκεται ο μηχανισμός 69380 που έχει κατασκευάσει η IWC. Ο ισχυρός μηχανισμός του χρονογράφου σε κλασσικό column-wheel σχεδιασμό, διασφαλίζει ακρίβεια στην μέτρηση της ώρας καθώς και στο χρονόμετρο του ρολογιού που μπορεί να μετρήσει μέχρι και 12 ώρες. Μια επιπλέον λειτουργία είναι η ένδειξη της ημερομηνίας και της ημέρας της εβδομάδας. Το σπορ ρολόι κυκλοφορεί με πράσινο υφασμάτινο λουράκι.