MICHELIN Power Slick

Τα ελαστικά  MICHELIN Power Slicks σπάνε το ρεκόρ

Του 1'57 στο Sepang Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) κερδίζει τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν 2022 MotoGP™

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) αντιστάθηκε στην πίεση και ήταν σε κορυφαία φόρμα για να κερδίσει τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν MotoGP™ 2022, Petronas Grand Prix της Μαλαισίας στην πίστα Sepang. Ο Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP) πέρασε δεύτερος τη γραμμή του τερματισμού,  με τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) να τερματίζει στην Τρίτη θέση με MICHELIN Power Slick.

Κατά τη διάρκεια του 2ου session το Σάββατο, ο Jorge Martin της Prima Pramac Racing σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών με χρόνο 1’57.790, περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ.

Για το συγκεκριμένο αγώνα ήταν διαθέσιμα τα εμπρός μεσαία και τα πίσω μαλακά ελαστικά  MICHELIN Power Slicks. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις  σε όλους τους αναβάτες,  συνδυάζοντας την πρόσφυση και τη σταθερότητα του εμπρός μεσαίου μείγματος γόμα, με το γρήγορο ζέσταμα και τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης του πίσω μαλακού.  Αυτές οι επιδόσεις  επέτρεψαν στον Martin να σπάσει το ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1’59.634 στο δεύτερο γύρο του αγώνα και οδήγησε σε νέο χρόνο ρεκόρ διάρκειας αγώνα Sepang με χρόνο 40’14.332.

michelin fabio malaysia

Οι στεγνές καιρικές συνθήκες στο πρωινό FP1 της Παρασκευής έδωσαν στους αναβάτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα διαφορετικά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick. Λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και της διαρκώς υπάρχουσας πιθανότητας περιστατικών με κίτρινη σημαία, ορισμένοι αναβάτες τοποθέτησαν νέα ελαστικά για να πιέσουν για γρήγορους χρόνους αγώνα προς το τέλος του session.

Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) επέλεξε να τοποθετήσει το μεσαίο μείγμα γόμας και τους δυο τροχούς  και σημείωσε το καλύτερο ρεκόρ αγώνα στο FP1 με χρόνο  1’59.479 – χρόνος σχεδόν δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από το προηγούμενο  ρεκόρ αγώνα. Η έντονη βροχόπτωση το απόγευμα καθυστέρησε την έναρξη του FP2, με αποτέλεσμα οι ελεύθερες δοκιμές να πραγματοποιηθούν σε στεγνή πίστα τον περισσότερο χρόνο αλλά τουλάχιστον έδωσε στις ομάδες την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις μοτοσυκλέτες τους με βρόχινα ελαστικά.

MICHELIN Power Slick

Πάρα το γεγονός ότι είχε προβλεφθεί  βροχή για το απόγευμα του Σαββάτου, κάτι τέτοιο δεν έγινε και είχε σαν αποτέλεσμα το FP3 να πραγματοποιηθεί σε στεγνές συνθήκες κι επέτρεψε στους αναβάτες,  εκτός των 10 κορυφαίων αναβατών από το FP1 της Παρασκευής να πιέσουν για μια απευθείας θέση στο Q2. Αυτές οι αβέβαιες καιρικές συνθήκες οδήγησαν μερικούς αναβάτες να επιλέξουν τα μαλακά μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό, ενώ άλλοι επέλεξαν να κάνουν περισσότερες δοκιμές με τα ελαστικά  Power Slicks για να τελειοποιήσουν τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας τους και να κάνουν τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό πριν ξεκινήσουν την επίθεση.

Οι σημαίες βροχής εμφανίστηκαν προς το τέλος του session, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να χρησιμοποιηθούν τα βρόχινα ελαστικά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Martin σημείωσε νέο ρεκόρ  με χρόνο 1’58.583, εκμεταλλευόμενος τα εμπρός μεσαία και τα πίσω μαλακά μείγματα γόμας των MICHELIN Power Slicks. Κόντρα στις πιθανότητες, τα Προκριματικά πραγματοποιήθηκαν σε στεγνή πίστα και σε οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ζεστός ρυθμός οδήγησαν στο νέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών για τον Martin.

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two Wheel Motorsport, δήλωσε:

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε τυπικές συνθήκες Sepang, με στεγνές καιρικές συνθήκες τα πρωινά ακολουθούμενο από βροχή το απόγευμα. Αυτό έδωσε στους αναβάτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα ελαστικά μας, αλλά οι συνθήκες της πίστας το πρωί της Παρασκευής δεν ήταν πολύ καλές, με μια πράσινη επιφάνεια, κάτι που δυσκόλεψε την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των slicks ελαστικών μας για τους αναβάτες. Ωστόσο, παρά τις δύσκολες συνθήκες, το νέο ρεκόρ αγώνα του Jorge Martin, το οποίο ήταν περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ, έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες των ελαστικών μας. Παρά τις αβέβαιες καιρικές συνθήκες, ο καιρός παρέμεινε στεγνός και σχετικά δροσερός κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ τα ελαστικά μας είχαν εξαιρετικές επιδόσεις, σημειώνοντας σταθερούς χρόνους αγώνα, νέο ρεκόρ αγώνα και νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα. Αυτές οι σταθερές επιδόσεις οδήγησαν σε έναν συναρπαστικό αγώνα όσον αφορά το πρωτάθλημα του 2022, ενώ ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στη Βαλένθια θα καθορίσει και τον πρωταθλητή, γεγονός που αποτελεί  ένα σπουδαίο νέο για τους οπαδούς».