Τιμωρήθηκε ο Fabio Quartararo

Στον χθεσινό αγώνα του Assen ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής  Fabio Quartararo συγκρούστηκε με τον του Aleix Espargaro (Aprilia Racing) προσπαθώντας να τον προσπεράσει.

Η προσπέραση έγινε στην 5η στροφή του αγώνα στον 5ο γύρο όταν ο Fabio Quartararo πάλευε για την δεύτερη θέση. Ο αναβάτης της Yamaha έχασε το μπροστινό μέρος της Yamaha του ενώ προσπερνούσε τον Aleix Espargaro με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο Aprilia RS-GP του Ισπανού.

Ο Espargaro κατάφερε να σταθεί όρθιος, αλλά όταν ξαναμπήκε στον αγώνα ήταν στην 15η θέση. Κατάφερε όμως να κάνει έναν συναρπαστικό αγώνα και μια εκπληκτική διπλή προσπέραση στους Jack Miller (Ducati Lenovo Team) και Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) στον τελευταίο γύρο που τον έφερε στην 4η θέση.

Η επιτροπή των αγωνοδικών της FIM MotoGP έκρινε ότι ο Quartararo ήταν υπερβολικά φιλόδοξος στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Espargaro. Ο #20 δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπέραση του και στη συνέχεια συνετρίβη, προκαλώντας επαφή με το #41 αναγκάζοντάς τον να βγει εκτός πίστας στο χαλίκι.

Για την σύγκρουση αυτή η FIM τιμώρησε τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή με ποινή Long Lap την οποία θα εκτελέσει στο Βρετανικό Grand Prix.