Motomarket διοργανώνει το Xmas Bazaar

Ένα Christmas Bazaar Για Καλό Σκοπό

Μία μέρα πριν τα Χριστούγεννα, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου ο Αι Βασίλης σε συνεργασία με τη Motomarket διοργανώνει το Xmas Bazaar.

To Motomarket Xmas Bazaar θα δωρίσει το 100% των εσόδων στο ορφανοτροφείο Μέλισσα και στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων solidarity to animals. Πολλοί κωδικοί σε προνομιακές τιμές, με το κόκκινο ταμπέλακι, σε περιμένουν να ενισχύσεις το σκοπό μας.

Καταστήματα Moto Market:

Αθήνα

Θησέως 25 (Ελ. Βενιζέλου)/ 176 71 Καλλιθέα
T. 210 92 22 349

Θεσσαλονίκη

Εθνικής Αντιστάσεως 139, 551 34 Καλαμαριά
T. 2310 444466

Λίγα λόγια για το ορφανοτροφείο Μέλισσα:

Η «ΜΕΛΙΣΣΑ» ως Φορέας παιδικής προστασίας (Ν.Π.Ι.Δ.), απευθύνεται σε κορίτσια ανήλικα και ενήλικα πλέον, που παραπέμπονται από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να προστατευθούν από ενέργειες κακοποίησης, εγκατάλειψης και παραμέλησης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.  Λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1921 και καθημερινά καταβάλλεται τεράστιος αγώνας προκειμένου να μείνει η πόρτα του σπιτιού της ανοιχτή για κάθε παιδί που έχει ανάγκη.

Η Στέγη είναι δομή κλειστής φιλοξενίας, διαθέτει 28 κρεβάτια, ώστε η διαβίωση των παιδιών να έχει την μορφή πολυμελούς οικογένειας. Στα παιδιά παρέχεται φροντίδα όμοια με αυτή της οικογενειακής, δηλαδή διατροφή, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη, εκπαιδευτική βοήθεια και κάθε είδους πνευματική καλλιέργεια. Κάθε παιδί έχει και εξατομικευμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην επούλωση των ψυχικών τραυμάτων που υπέστη λόγω της παραμέλησης, στην αναπτέρωση του ηθικού του, στην ανάπτυξη ταλέντων και κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων που θα του επιτρέψουν να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο μετά την ενηλικίωσή του.

Παράλληλα, τα κορίτσια που ενηλικιώνονται αποχωρούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο της μέριμνας, στα πρώτα βήματα της κοινωνικής τους ένταξης και της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, για όσες από τις ενήλικες δεν έχουν κατάλληλη οικογένεια να τις υποδεχθεί, το σωματείο παρέχει οικονομική και ηθική στήριξη σε αυτοτελή διαβίωση. Συγκεκριμένα, φιλοξενούνται σε δύο διαμερίσματα υπό την επίβλεψή κοινωνικής λειτουργού ή ψυχολόγου μέχρι να ολοκληρώσουν σπουδές ή να βρουν εργασία.

Λίγα λόγια για το  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-Αλληλεγγύη στα ζώα:

 Πρόκειται γιά την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-Αλληλεγγύη στα ζώα». Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες Γιώργος Κωτσαγιαννίδης και Κλεάνθης Δάρατζης, με τον πρώτο να είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κ.Κωτσαγιαννίδης, αφορμή στάθηκε η εκ μέρους των δύο διαπίστωσης της έξαρσης ενός χρονίζοντος στο Κιλκίς οξύτατου προβλήματος «με συνεχή αύξηση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων ζώων, πολλές περιπτώσεις βάναυσης συμπεριφοράς απέναντί τους και έλλειψη ουσιαστικής μέριμνας γι’ αυτά αλλά και βούλησης γιά αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης».

Ο κ.Κωτσαγιαννίδης αναφέρθηκε συνοπτικώς και στους σκοπούς του νέου φορέα, με βασικούς «την διάσωση και προστασία όλων των εγκαταλελειμμένων –αδέσποτων ζώων, την δημιουργία καταφυγίου κατάλληλων προδιαγραφών και τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινής γνώμης. Η ΑΜΚΕ «Συνείδηση-Αλληλεγγύη στα Ζώα» στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, να αποκτήσει ο κόσμος και να αναπτύξει συνείδηση περί την προστασία των ζώων, ώστε να εξαλειφθούν στο μέλλον και κατόπιν να μην εμφανίζονται προβλήματα στην έκταση και οξύτητα του σημερινού».

Αναφερόμενος στο θέμα του καταφυγίου, ο κ. Κωτσαγιαννίδης είπε ότι προς το παρόν «επελέγη ένα μη χρησιμοποιούμενο σήμερα μαντρί στο Λειψύδριο, χώρος ιδιωτικός». Πρόσθεσε δε, ότι ο νέος φορέας, ως μη κερδοσκοπικός και μη δημόσιος, βασίζεται αποκλειστικώς σε πολίτες και στην ιδιωτική πρωτοβουλία (δωρητές, υποστηρικτές, φίλους, χορηγούς).