G4S Telematix

Επιτυχία της G4S Telematix η ανεύρεση των κλεμμένων οχημάτων

Η χώρα μας βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τις χώρες που καταγράφονται οι περισσότερες κλοπές τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πριν λίγες μέρες εξιχνιάστηκε από την Ελληνική αστυνομία σπείρα που εξαφάνιζε πολυτελή οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 42χρονος ημεδαπός μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται και άλλα δύο μέλη της οργάνωσης.

Στην έφοδο που έκανε η αστυνομία σε γκαράζ της Πετρούπολης βρέθηκαν πέντε κλεμμένα αυτοκίνητα (Range Rover), μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα (Yamaha Tracer), ένας κινητήρας μοτοσυκλέτας, φυσίγγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και πολλά ανταλλακτικά.

G4S Telematix

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι ανεύρεση των κλεμμένων οχημάτων οφείλεται στην G4S Telematix  και στο GPS tracking που είχε το ένα όχημα που εκλαπη.

Το επιχειρησιακό κέντρο ασφαλείας της G4S ενημερώθηκε αμέσως για την κλοπή του αυτοκίνητου θέτοντας άμεσα σε λειτουργία και το σύστημα ανεύρεσης του αυτοκίνητου.

Σε επικοινωνία με την Ελληνική αστυνομία η ανεύρεση του αυτοκινήτου αλλά και των υπολοίπων κλεμμένων οχημάτων ήταν θέμα χρόνου!

Μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα που διαθέτει Gps Τracker, ή ένα αυτοκίνητο μπορεί να οδηγήσουν στην εξιχνίαση ακόμα περισσοτέρων υποθέσεων κλοπής οχημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φωτογραφιες: Eλληνική Αστυνομία