Η Ducati North America στο NORRA Mexican 1000 με Ducati DesertX Rally

Η Ducati North America στο NORRA Mexican 1000 με Ducati DesertX Rally

Η Ducati North America ανακοινώνει την επίσημη συμμετοχή της στο αγώνα ράλι NORRA Mexican 1000 με το Ducati DesertX Rally.

Η Ducati North America με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη  συμμετοχή της στην κατηγορία Pro Rally του κορυφαίου ράλι NORRA Mexican 1000, με τους  αναβάτες Alexander Smith και Steve Kamrad σε δύο μοτοσικλέτες Ducati DesertX Rally 2024

Η Ducati North America στο NORRA Mexican 1000 με Ducati DesertX Rally

Το NORRA Mexican 1000 είναι γνωστός ως ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες εκτός δρόμου  στη Βόρεια Αμερική, καθώς διαρκεί για έξι ημέρες και διασχίζει ολόκληρη τη χερσόνησο της Baja.  Επιπλέον, οι διαδρομές της κατηγορίας Pro Rally του Mexican 1000 διαφέρουν από άλλες  διαδρομές εκτός δρόμου και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μοτοσικλέτες. Οι αναβάτες δεν  επιτρέπεται να χρησιμοποιούν GPS, αλλά αντίθετα ακολουθούν ένα σύστημα roadbook. 

Η συμμετοχή της Ducati North America εγκαινιάζει μια νέα κατεύθυνση για τους αγώνες εκτός  δρόμου στη Βόρεια Αμερική, ενώ υιοθετεί το πνεύμα της μοτοσυκλετιστικής περιπέτειας. Η  Ducati έχει επιλέξει δύο έμπειρους αναβάτες με πάθος για την μοτοσυκλέτα για την ομάδα Ducati DesertX Rally οι οποίοι θα οδηγήσουν τις μοτοσικλέτες στον αγώνα, τον Alexander Smith και τον  Steve Kamrad. 

Η σχέση του Alexander Smith με τη Ducati διαρκεί πάνω από δέκα χρόνια, σημαδεμένη από  εντυπωσιακές επιτυχίες και ένα κοινό πάθος για την τελειότητα στη μοτοσυκλέτα. Ο Smith,  ευρέως αναγνωρισμένος για τις ικανότητές του στους αγώνες, κέρδισε για πρώτη φορά την  προσοχή της Ducati με μια Hypermotard 1100 S το 2008 στο Pikes Peak International Hill Climb.  Το 2010, ενισχύθηκε περισσότερο η φήμη του στο Pikes Peak, παρουσιάζοντας τη Multistrada 1200 S με την ομάδα Spider Grips Ducati κάτι το οποίο επαναλήφθηκε και το 2011. Πρόσφατα,  ολοκλήρωσε το Mint 400 του 2020 με το ScramblerDucati Desert Sled ως μέλος μιας ομάδας δύο  αναβατών. Η εμπειρία του στους αγώνες εκτός δρόμου περιλαμβάνει επίσης το ράλι Dakar, το  Rallye du Maroc και το Baja 1000. 

Εκτός από την αγωνιστική του καριέρα, ο Alexander Smith είναι αυτή τη στιγμή αντιπρόσωπος της αντιπροσωπείας στο Malcolm Smith Motorsports στο Riverside της Καλιφόρνια. Συνεχίζει να  εμπνέει το κοινό αναπτύσσοντας μια κοινότητα αναβατών μοτοσυκλέτας μέσω οργανωμένων  εκδρομών στην Baja California. 

Ο Steve Kamrad είναι χαίρει μεγάλης εκτίμησης από την δημοσιογραφική κοινότητα της  μοτοσικλέτας που έχει συνεργαστεί με κορυφαία μέσα όπως το ADV Pulse, το Common Tread και το Cycle World. 

Εκτός από τη συμβολή του στη δημοσιογραφία μοτοσικλέτας, ο Steve έχει συμμετάσχει ως  αναβάτης σε αγώνες ερασιτεχνικής αλλά και επαγγελματικής φύσης με πολλές νίκες σε ράλι πλοήγησης, sprint ράλι και αγώνες εκτός δρόμου. Λαμβάνει μέρος περίπου σε 30 αγώνες  ετησίως, ενώ η αγωνιστική του εμπειρία και η ευφυΐα του τον τοποθετούν συνεχώς ανάμεσα  στους κορυφαίους αγωνιζόμενους, και αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στο NORRA Mexican 1000. 

Η Ducati North America στο NORRA Mexican 1000 με Ducati DesertX Rally

Ο Jason Chinnock, CEO της Ducati North America, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους  αναβάτες, δηλώνοντας: “Η αξιοθαύμαστη εμπειρία των δύο αναβατών στους αγώνες εκτός  δρόμου και οι σχέσεις τους με τη Ducati τους καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή. Μας τιμά  ιδιαίτερα που τους έχουμε ως εκπροσώπους της ομάδας για τη Ducati North America καθώς  ξεκινούμε αυτήν την νέα μας περιπέτεια.”

Συνεργαζόμενοι με τους τεχνικούς συνεργάτες Aurora Rally Equipment, Termignoni, Denali Electronics και Pirelli, η Ducati North America στοχεύει να επιδείξει τις δυνατότητες του DesertX Rally με τις απαραίτητες τροποποιήσεις για αγώνες ράλι στην έρημο σε αυτό το υψηλό  αγωνιστικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι αγωνιστικές μοτοσικλέτες διατηρούν την πλειοψηφία των  εξαρτημάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εργοστασιακή μορφή του DesertX Rally, πως  ανάρτηση KYB, ζάντες Excel Takasago και ο ανθεκτικός κινητήρας Testastretta 11° desmodromic 937 cc. 

“Οι συνεργάτες μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία των μοτοσικλετών γι’ αυτή την  μοναδική περιπέτεια”, δήλωσε ο Jason Chinnock, CEO της Ducati North America. “Εκφράζουμε  την ευγνωμοσύνη μας για την εμπειρία, την καθοδήγηση και τις λύσεις τους. Ενώ το DesertX έχει  αποδειχθεί ως μια αξιόπιστη πλατφόρμα σαν μοτοσυκλέτα περιπέτειας, με το νέο μοντέλο Rally,  τους τεχνικούς μας συνεργάτες και τους αναβάτες μας, τον Alexander Smith και τον Steve Kamrad, είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την Ducati στην  ιστορία των αγώνων εκτός δρόμου.” 

Η Ducati North America στο NORRA Mexican 1000 με Ducati DesertX Rally

Συνεργάτες: 

  • Aurora Rally Equipment: Πρωτοπόροι στην κατασκευή μοναδικού εξοπλισμού ράλι. Η Aurora Rally Equipment ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων εξαρτημάτων που  βελτιώνουν την εμπειρία εκτός δρόμου τόσο σε επίπεδο αγωνιζόμενων όσο και των μέσων  αναβατών. 
  • Termignoni S.p.A.: Γνωστή ως “The Italian Sound”, η Termignoni σχεδιάζει και δημιουργεί  συστήματα εξάτμισης για μοτοσικλέτες με σκοπό την ανταγωνιστική χρήση σε υψηλό επίπεδο.  Είναι ο προμηθευτής της Ducati για την εξάτμιση απόδοσης στο DesertX Rally. 
  • Pirelli: Ως παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή ελαστικών και τεχνικός συνεργάτης OEM για τη  Ducati, η δέσμευση της Pirelli για την αριστεία εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση και χειρισμό, τα  οποία είναι απαραίτητα για την κατάκτηση ποικίλων εδαφών. 
  • Denali Electronics: Καινοτόμοι στη φωτιστική και ηλεκτρονικές λύσεις για μοτοσικλέτες, η  Denali Electronics παρέχει κορυφαία τεχνολογία για βελτιωμένη ασφάλεια και απόδοση. 

Η Aurora Rally Equipment ανακοινώνει την συνεργασία της με την Ducati North America για την επίσημη συμμετοχή στον αγώνα NORRA Mexican 1000 με το Ducati DesertX Rally 

Η Ducati North America στο NORRA Mexican 1000 με Ducati DesertX Rally

Ο Δημήτρης Λασηθιωτάκης, CEO της Aurora Rally Equipment, δήλωσε: “H συνεργασία μας με την  Ducati North America συνιστά μια σημαντική επιτυχία για εμάς. Έχοντας αφιερώσει πολλά χρόνια  στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία στον τομέα του εξοπλισμού ράλι, είμαστε  περήφανοι για το γεγονός ότι επιλεχθήκαμε για να προετοιμάσουμε τα Ducati DesertX Rally για  τον θρυλικό αγώνα Norra 1000. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ducati North America για την  ευκαιρία να παρέχουμε στους αναβάτες της κορυφαίο εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων, τεπόζιτο  βενζίνης από ανθρακονήματα, CNC πύργος πλοήγησης, ειδική εισαγωγή αέρα με διπλά φίλτρα  ταχείας αλλαγής, και αεραγωγό παροχής φρέσκου αέρα στην μάσκα της μοτοσυκλέτας. Δεν θα  μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους συνεργάτες μας σε αυτήν την προσπάθεια, την DNA Air Filters  που βοήθησε στην εξέλιξη της εισαγωγής αέρα αλλά και την CFCP που είναι ο κατασκευαστής  των ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων. Αυτή η συνεργασία ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο για  εμάς, και είμαστε ανυπόμονοι να σας δείξουμε την συνέχεια.”