Μεγάλη νίκη του Kevin Bevanides στο Dakar 2023

Kevin Benavides, νικητής του Dakar για δεύτερη φορά αναδείχθηκε ο αναβάτης της ΚΤΜ, μετά από μια επεισοδιακή τελευταία μέρα.

Ο Αργεντινός οδηγός Kevin Bevanides της ΚΤΜ κατάκτησε τον τίτλο κερδίζοντας την τελευταία ειδική, με προβάδισμα 43 δευτερολέπτων, σημειώνοντας έτσι τη μικρότερη διαφορά που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία του Dakar Rally. Η σταθερότητα του Benavides ήταν το κλειδί της επιτυχίας για να κερδίσει το δεύτερο του τίτλο στο Dakar, μετα και το 2021 που κατέκτησε τον αγώνα για λογαριασμό της Honda μετά από πολλά χρόνια απουσίας από το βάθρο.

Kevin-Bevanides

Ο Kevin Benavides κατάφερε να υπερκαλύψει τη μικρή πρωτοπορία του Toby Price, ο οποίος έγινε ο πρώτος αναβάτης που έχασε τη νίκη παρότι προηγείτο στην κατάταξη ως την προτελευταία ειδική, ενώ ο αμερικανός Skyler Howes κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη του Dakar 2023, με διαφορά περισσότερο από πέντε λεπτά πίσω από τον Benavides.

Kevin-Bevanides

Ο αναβάτης της KTM ανακηρύχθηκε νικητής σε δύο συνολικά ειδικές και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Το τελικό βάθρο του αγώνα στελεχώθηκε από δύο εργοστασιακούς οδηγούς της Red Bull KTM Factory Racing και έναν της Husqvarna Factory Racing ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν το δίδυμο της Honda, Pablo Quintanilla και Adrien Van Beveren.