Γιάννης Περιστεράς - Ίμολα

Με τεχνικό πρόβλημα ο Γιάννης Περιστεράς στην Ίμολα

Δύσκολος ο δεύτερος Αγώνας του αγωνιστικού διημέρου για τον 18χρονο Γιάννη Περιστερά που τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία WorldSSP300.

Το πρωί στο ζέσταμα η ProGP Racing άλλαξε τα μοτέρ και των δύο Yamaha R3 της ομάδας και έβαλε καινούργια μοτέρ, που μόλις είχαν στρωθεί στο δυναμόμετρο. Όμως και ο Daves Bergamini και ο Γιάννης Περιστεράς αντιμετώπισαν πρόβλημα απόδοσης, καθώς οι κινητήρες αυτοί ήταν σφικτοί και δεν μπορούσαν να βγάλουν τη δύναμη. Η ομάδα ξανα-άλλαξε τα μοτέρ και έβαλε τα χθεσινά, τα οποία ήδη είχαν αναφερθεί και βρεθεί από την τηλεμετρία ότι δεν λειτουργούσαν άψογα, όπως χρειάζεται αυτή η κατηγορία.

Στον Αγώνα που είχε διάρκεια 13 γύρων στην πίστα με τις 21 στροφές της διαδρομής των 4,909μ., ο Περιστεράς έμεινε στο γκρουπ που σχηματίστηκε από όλους τους οδηγούς, για τους τρεις πρώτους γύρους, καθώς μετά αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και έχασε το ρυθμό του, παλεύοντας σε ένα γκρουπ οδηγών που έδιναν τη μάχη για την 23η θέση. Τελικά πήρε την 25η θέση, που είναι ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε ούτε τον ίδιο, ούτε την ομάδα.

Γιάννης Περιστεράς - Ίμολα

ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing

“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, καθώς ξεκίνησα την Παρασκευή το πρωί με πολύ καλούς χρόνους στα τρία από τα τέσσερα κομμάτια της πίστας και κατέληξα στον 2ο Αγώνα να τρέχω με τεχνικά προβλήματα. Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου για τον Αγώνα της Τσεχίας, σε δύο εβδομάδες, κρατώντας στα θετικά τις πολλές προσπεράσεις που έκανα στο χθεσινό αγώνα”.