BMW R 18 The Crown

BMW R 18 The Crown: Πάθος για δημιουργία!

Ο Dirk Oehlerking ιδιοκτήτης του βελτιωτικού οίκου Kingston Custom για να τιμήσει τα 100 χρόνια BMW Motorrad, δημιούργησε ένα ξεχωριστό R 18 ονόματι, The Crown (Το Στέμμα).

Το λεγόμενο, R 18 The Crown, «είναι η ουσία των μέχρι σήμερα δημιουργιών μου», λέει ο Oehlerking, του οποίου το πάθος και η δημιουργικότητα ήταν πάντα για μοναδικές και ασυνήθιστες μοτοσυκλέτες.

BMW R 18 The Crown

Η βάση του Oehlerking είναι μια BMW R 18 η οποία αποτελείται απο ένα ιδιαίτερο κοστούμι, ώστε να δημιουργήσει την τελική μορφή της R 18 The Crown, μιας μοτοσυκλέτας που “γεννήθηκε” για να τιμήσει τα 100 χρόνια BMW Motorrad.

Ο κινητήρας και η πίσω ανάρτηση είναι ίδια με την αρχική, αλλά οι εξαγωγές της εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο χέρι όπως και κάποια μέρη του φέρινγκ είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο πάχους 2 mm, τα οποία διαμορφώθηκαν επίσης με το χέρι.

BMW R 18 The Crown

Εντελώς νέα είναι η ανάρτηση μπροστά, ενώ πολλά εξαρτήματα της βασικής έκδοσης του μοντέλου -BMW R 18- , όπως ο προβολέας, το όργανο, οι διακόπτες και τα μαρσπιέ έχουν ενσωματωθεί στην τελική ιδέα του BMW R 18 The Crown.

Στόχος του ιδιαίτερου αυτού design ήταν η δυναμική, κομψή και πρωτοποριακή εμφάνιση κάτι που νομίζουμε το πέτυχε απόλυτα!

BMW R 18 The Crown

Ο Oehlerking έδωσε στο BMW R 18 The Crown ένα χρωματικό φινίρισμα σε πέρλα Champagne Platinum, που συμπληρώνεται από το έμβλημα της βαυαρικής μάρκας διακοσμημένο με ένα μικρό στέμμα.