dainese-exagorastike-1

Νέα Εποχή Για Την Dainese

Εξαγοράστηκε από το Αμερικάνικο επενδυτικό fund της Carlyle

Το Dainese Group ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με το αμερικάνικο επενδυτικό fund της Carlyle, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ομίλου της Dainese.

Η συμφωνία περιλαμβάνει όλες τις μάρκες που εντάσσονται υπό την ιδιοκτησιακή ομπρέλα του Dainese Group, δηλαδή τις Dainese, AGV και TCX, καθώς και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και παραγωγικές μονάδες.

Η εξαγορά από το Carlyle Group έχει ως αντίτιμο τα 630 εκατομμύρια ευρώ για το Dainese Group που έχει μεγαλώσει τον κύκλο εργασιών του σημαντικά μετά τις εξαγορές των AGV και TCX. Στόχος αυτής της επιχειρηματικής κίνησης είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου σε Κίνα και ΗΠΑ ενισχύοντας το δίκτυο διανομής της.

Η Dainese απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους στις μονάδες που διατηρεί στην Ιταλία. Το Carlyle Group έχει τα διάσημα ονόματα ρούχων της Moncler και της Golden Goose.

Ο Cristiano Silei, CEO του Dainese Group δήλωσε: “Το Dainese Group ευχαριστεί τον όμιλο Investcorp για την επταετή τους συνεργασία, στη διάρκεια της οποίας έγιναν πολλές αλλαγές στο διοικητικό σχήμα, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, αθλητικές επιτυχίες, καινοτόμα προϊόντα και εντυπωσιακή ανάπτυξη τόσο σε έσοδα, όσο και κερδοφορία. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για μας να βρούμε τον κατάλληλο συνεργάτη σε αυτήν την εποχή μεγάλης επέκτασης της εταιρείας. Ο όμιλος Carlyle, με την απαράμιλλη εμπειρία στη διαχείριση εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων, θα είναι ένας σπουδαίος συνέταιρος που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για ανάπτυξη και διεθνοποίηση.”