Royal Enfield Re Classic 350

Νέα Royal Enfield Classic 350: Η αναγέννηση ενός μύθου

Η Royal Enfield παρουσιάζει την ολοκαίνουρια Classic 350 για τις ευρωπαϊκές αγορές. Με διαχρονική εμφάνιση και κλασικό μεταπολεμικό στυλ, και παράλληλα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Άξιος διάδοχος του μύθου της αρχικής Royal Enfield Classic. Βασίζεται στον σύγχρονο κινητήρα J-series, με ολοκαίνουριο πλαίσιο για άνετη,ομαλή και απολαυστική κύλιση.

Από το 1901, και καθ’ όλη την διάρκεια της 120ετούς ιστορίας της Royal Enfield έχει κερδίσει την αναγνώριση για την αντοχή, την μακροζωία, την διαχρονικότητα και την προσωπικότητα των μοτοσυκλετών της. Έχοντας διατηρήσει την αρχή της κατασκευής απλών, αρμονικών μοτοσυκλετών και συνδυάζοντας την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με τη σύγχρονη τεχνολογία, δημιουργεί μοτοσικλέτες με αυθεντικό χαρακτήρα που χαρίζουν μοναδικές συγκινήσεις. Σήμερα, στον 120ο χρόνο συνεχόμενης λειτουργείας της, η Royal Enfield παρουσιάζει την νέα γενιά του πιο θρυλικού της μοντέλου, της Classic, με την κυκλοφορία της ολοκαίνουργιας Royal Enfield Classic 350. Μιας διαχρονικής μοτοσυκλέτας που σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, , από μια λευκή κόλλα χαρτί, αλλά κουβαλώντας 120 χρόνια και τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα ανεκτίμητης εμπειρίας.

Η ολοκαίνουργια Classic 350 ήρθε για να γράψει ένα ακόμη νέο κεφάλαιο στην παράδοση της Royal Enfield να παράγει αυθεντικές βρετανικές μοτοσυκλέτες μεταπολεμικού στυλ, με ενθουσιώδεις λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Η σχεδιαστική έμπνευση της γκάμας Classic χρονολογείται από το 1948 με την πρωτοποριακή Royal Enfield Model G2, την πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής με ανάρτηση με πίσω ψαλίδι. Τόσο αξιόπιστη όσο και όμορφη, η G2 λειτούργησε ως ισχυρή σχεδιαστική έμπνευση για το εξαιρετικά δημοφιλές Classic 500 που κυκλοφόρησε το 2008. Η Classic 500 συνέχισε να επαναπροσδιορίζει τον χώρο των μεσαίων μοτοσικλετών και ουσιαστικά σήκωσε στις πλάτες της την αναβίωση της Royal Enfield μέχρι το 2020 που σταμάτησε η παραγωγή του αξιόπιστου κινητήρα UCE 500. Σε διάστημα 12 ετών, κατασκευάστηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια Classic 500, δημιουργώντας τον δικό της θρύλο, και τώρα, η νέα Classic 350 είναι έτοιμη να πάρει την σκυτάλη και να συνεχίσει την παράδοση.

Μιλώντας για την κληρονομιά του Classic και σχολιάζοντας το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου Royal Enfield Classic 350, ο Siddhartha Lal, Διευθύνων Σύμβουλος της Eicher Motors Ltd. είπε: «Το Classic του 2008, ήταν μια σύγχρονη και ικανή μοτοσυκλέτα που συμβόλιζε το διαχρονικό μεταπολεμικό στυλ της ακμής της βρετανικής βιομηχανίας μοτοσυκλετών. Η ελκυστική σχεδιαστική γλώσσα και η απλότητα σε συνδυασμό με την αξιοπιστία, εκτόξευσαν την δημοτικότητα του Classic σε όλο τον κόσμο, και επαναπροσδιόρισε την κατηγορία των μεσαίων μοτοσικλετών (250-750cc).

Έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή σε κάθε χαρακτηριστικό της μοτοσικλέτας, από την εκπληκτική της εμφάνιση, την τελειότητα κάθε εξαρτήματος, την αίσθηση κάθε χειριστηρίου, μέχρι την άψογη οδηγική απόλαυση. Ο κινητήρας είναι εξαιρετικά ομαλός, με άμεση απόκρισης και ζωντάνια, και έχει αυτό το υπέροχο γρύλισμα στην επιτάχυνση. Το ολοκαίνουργιο πλαίσιο προσδίδει τεράστια αυτοπεποίθηση κατά την οδήγηση, ακρίβεια στους ελιγμούς και εμπιστοσύνη στο φρενάρισμα. Ο αναβάτης αισθάνεται την μοτοσυκλέτα υπό έλεγχο ακόμα και στις σφιχτές στροφές. Η μοτοσυκλέτα είναι, αναμφίβολα, κορυφαία στην κατηγορία στην αίσθηση και την απόλαυση κατά την οδήγηση.

Σε όλη μας την ιστορία, ήμασταν συνεπείς στον στόχο μας να κατασκευάζουμε διαχρονικές, όμορφες και απολαυστικές στην οδήγηση μοτοσυκλέτες, και το νέο Classic 350 κάνει ακριβώς αυτό. Το ολοκαίνουργιο Classic 350 συνδυάζει αυτή την πεμπτουσία, ρετρό σχεδίαση με μια μοντέρνα και εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης. Είμαστε βέβαιοι ότι το ολοκαίνουργιο Classic 350 θα επαναπροσδιορίσει τον χώρο της μεσαίας μοτοσυκλέτας παγκοσμίως ».

Royal Enfield Re Classic 350

H Classic 350 χρησιμοποιεί τον αερο/ελαιόψυκτο κινητήρα 349cc που πρόσφατα λανσαρίστηκε μαζί με το Meteor 350. Είναι ένας υπερσύγχρονος μονοκύλινδρος  με πολύ υψηλό επίπεδο άνεσης, ομαλότατη λειτουργεία και εξαιρετική εμφάνιση. Στην Classic 350 αποδίδει απόλυτα γραμμικά 20.2 bhp στις 6100σ.α.λ και 27Nm ροπής στις 4000σ.α.λ., με το μεγαλύτερο μέρος της να είναι διαθέσιμο από τις πολύ χαμηλές στροφές έως το όριο περιστροφής του κινητήρα.

Ο πρωτεύων άξονας εξισορρόπησης εξαλείφει τους περισσότερους κραδασμούς αφήνοντας αισθητό μόνο τον απολαυστικό βρυχηθμό από την εξάτμιση. Το κιβώτιο είναι 5σχέσεων, με την 5η να είναι πιο μακριά συμβάλλοντας σε ένα ήρεμο χαλαρό ταξίδι στους αυτοκινητόδρομους.

Όλες οι εκδόσεις της Classic 350 που θα διατίθενται στην ελληνική αγορά θα είναι εφοδιασμένες με δικάναλο ABS και Δισκόφρενα και στους δυο τροχούς, αλλά και κάθισμα για τον συνεπιβάτη. Η θέση οδήγησης έχει εξελιχθεί με στόχο την απόλυτη άνεση ακόμα και για τα πιο μακρινά ταξίδια, διατηρώντας όμως την χαρακτηριστική γνώριμη αίσθηση των Classic. Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, ο κλασικός αναλογικός πίνακας οργάνων συμπεριλαμβάνει και μια οθόνη LCD , ενώ μια θύρα USB έχει τοποθετηθεί σε βολική θέση κάτω από το τιμόνι.

Η ολοκαίνουργια Classic 350 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην EICMA 2021 στο Μιλάνο και αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο του 2022, με τιμές από τις 5.390€ έως 5.590€ ανάλογα την έκδοση.

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.