Νίκη της SEBASTIEN LOEB RACING TEAM στο Dakar 2024 με Polaris

Νίκη της SEBASTIEN LOEB RACING TEAM στο Dakar 2024 με Polaris

Η POLARIS ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ RZR ΚΑΘΩΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Η SEBASTIEN LOEB RACING TEAM ΣΤΟ ΝΤΑΚΑΡ 2024

Το Polaris RZR Pro R Side By Side και η ομάδα Sébastien Loeb Racing κέρδισαν το 46ο Ράλλυ Dakar μετά από μια τεράστια επίδειξη αποφασιστικότητας, ικανότητας και αντοχής, καλύπτοντας 5.000 χιλιόμετρα σε 12 επίπονες διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη Σαουδική Αραβία.

Σηματοδοτώντας ένα μνημειώδες ορόσημο στην πενταετή συνεργασία μεταξύ της Polaris Off Road Vehicles και της Sébastien Loeb Racing (SLR), αυτή η νίκη έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη της συνεργασίας το 2023, η οποία στοχεύει να θέσει τις SLR και την Polaris στον ηγετικό ρόλο της SSV Κατηγορίας T4 στο Ράλλυ Ντακάρ και στην κατάταξη της FIA W2RC υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή Sébastien Loeb, ο οποίος τερμάτισε επίσης στο βάθρο στο Ντακάρ. Η απίστευτη φετινή νίκη είναι απόδειξη ότι η SLR μαζί με την Polaris είναι μια νικητήρια φόρμουλα.

Κερδίζοντας πολλές ειδικές, συμπεριλαμβανομένης της νέας Chrono διάρκειας 48 ωρών, το κορυφαίο πλήρωμα SSV του Γάλλου πιλότου Xavier de Soultrait και του συνοδηγού  Martin Bonnet κυριάρχησε στον αγώνα στο τιμόνι του εργοστασιακού  Polaris RZR Pro R.

«Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στην ομάδα SLR και στους Xavier de Soultrait και Martin Bonnet για την απίστευτη νίκη τους στο Dakar και τη δέσμευσή τους για την τελειότητα», δήλωσε ο Alex Scheuerell, Τεχνικός Διευθυντής Polaris Factory Racing. «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το RZR Pro R αντιμετώπισε το Dakar και η νίκη σε μια διοργάνωση όπως αυτή απέδειξε ότι είναι μια αληθινή κατασκευή  πανέτοιμη για αγώνες, κατασκευασμένη για τα ακραία, η οποία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο ανάπτυξη ολόκληρης της σειράς RZR και του αγωνιστικού μας προγράμματος στο μέλλον.

«Το Dakar είναι το απόλυτο τεστ ανθρώπου και μηχανής, ένα από τα πιο σκληρά ράλλυ στον κόσμο, οπότε ο θρίαμβος με το Pro R είναι απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε με τη συνδυασμένη δύναμη της Polaris και των απίστευτων συνεργατών μας στην SLR . Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Polaris Racing Team και ολόκληρη την ομάδα των μηχανικών»

Βασισμένο στην επαναστατική πλατφόρμα RZR Pro R, το ολοκαίνουργιο εργοστασιακό RZR Pro R αποκαλύφθηκε πέρυσι ως το κεντρικό στοιχείο για την ομάδα Polaris Factory Racing, θέτοντας ένα νέο προηγούμενο στη βιομηχανία UTV με το επίπεδο ισχύος και δύναμης που είναι έτοιμο για αγώνες. Χρησιμοποιώντας ένα υψηλής αντοχής, ελαφρύ πλαίσιο συμβατό με την FIA T4 Class, έναν αγωνιστικό κινητήρα ProStar Fury 2.0L και τα αμορτισέρ FOX® Factory Race ESC EVO 3.0 Internal Bypass, τα οχήματα SLR RZR Pro R Factory είναι πλέον αποδεδειγμένα ικανά να αντέχοντας τις απαιτήσεις του αγώνα των σχεδόν 5.000 μιλίων.

«Είναι πραγματικά το αποκορύφωμα ενός ονείρου», δήλωσε ο Xavier de Soultrait, πιλότος SLR και νικητής του Dakar. «Είναι δύσκολο για μένα να πιστέψω ότι κερδίσαμε αυτό το Ντακάρ. Νομίζω ότι αγωνιστήκαμε έξυπνα, ασκήσαμε πίεση, αλλά ποτέ δεν υπερβάλαμε. Ήταν ο πρώτος μας αγώνας με αυτό το νέο Polaris RZR, και ειλικρινά, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενος που το μοιράστηκα με τον Martin, κάναμε πραγματικά μια υπέροχη ομάδα και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα της Loeb Racing και της Polaris Factory Racing που ετοίμασαν ένα τέλειο αυτοκίνητο για εμάς. Αυτή η νίκη είναι καρπός όλων των προσπαθειών των ομάδων! Χάρη σε όλους τους συνεργάτες μας, καταφέραμε να το πετύχουμε αυτό».

Νίκη της SEBASTIEN LOEB RACING TEAM στο Dakar 2024 με Polaris

“Είναι απίστευτο! Το ονειρευόμασταν αλλά σήμερα έγινε πραγματικότητα! Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος δεδομένης της προσωπικής μου ιστορίας με αυτόν τον θρυλικό αγώνα που αντιπροσωπεύει το Dakar για μένα αλλά και για τον Sébastien. Είμαστε πολύ περήφανοι για τις ομάδες μας και τα δύο πληρώματά μας που συμπλήρωσε ένα εξαιρετικό δεκαπενθήμερο χωρίς να τα παρατήσει ποτέ», δήλωσε ο Dominique Heintz, Sébastien Loeb Racing Team Manager.

«Αυτή η νίκη όχι μόνο εδραιώνει την επιτυχία της συνεργασίας μας με την Polaris, αλλά επίσης ενισχύει τη δέσμευσή μας να ξεπεράσουμε τα όρια του δυνατού στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό το επίτευγμα στο Ντακάρ είναι το αποτέλεσμα της αδυσώπητης προσπάθειας που καταβάλλεται από την ομάδα μας και της ακλόνητης δέσμευσης των οδηγών, των μηχανικών και των μηχανικών μας να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Η εξαιρετική απόδοση του Xavier και του Martin είναι απόδειξη της αφοσίωσης, του ταλέντου τους και της απρόσκοπτης συνέργειας μεταξύ τους και του Polaris RZR. Ένα όχημα που σίγουρα έχει αποδείξει τη δυνατότητά του αυτή την εβδομάδα και ανυπομονούμε για τα επιτεύγματα που δεν έχουν ακόμη έρθει ως μέρος της συνεχιζόμενης συνεργασίας μας με την Polaris.»

Οι συναθλητές του Sébastien Loeb Racing, #405 Florent Vayssade και Nicolas Rey, πέτυχαν μια φανταστική νίκη στο τέλος του Ντακάρ στην ειδική Νο 12, βάζοντάς τους στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης.

Αυξάνοντας την παρουσία της στο Ράλι Ντακάρ φέτος, η Polaris είδε τρεις ομάδες να συμμετέχουν στον αγώνα με συνολικά οκτώ πληρώματα να τρέχουν το Polaris RZR: τα δύο πληρώματα του Sébastien Loeb Racing στο RZR Pro R Factory, καθώς και τρία πληρώματα στο RZR Pro R από την έμπειρη ομάδα Xtremeplus και τρία επιπλέον πληρώματα από την ισπανική ομάδα TH-Trucks, που τρέχουν φέτος για πρώτη φορά στην κατηγορία SSV. Η νίκη της SLR στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ σηματοδοτεί επτά συνολικά νίκες για την Polaris στο Ντακάρ συνολικά, με την ομάδα Polaris Xtremeplus να έχει κερδίσει στο παρελθόν έξι τρόπαια Ντακάρ μεταξύ 2012 και 2017.

Συνολικά αποτελέσματα Polaris

SÉBASTIEN LOEB RACING

#411 – Xavier de Soultrait και Martin Bonnet – P1

#405 – Florent Vayssade και Nicolas Rey – P10

TH-TRUCKS

#442 – Enrico Gaspari και Facundo Jaton – P12

#436 – Daniel González Reina και Jorge Hernández Calva – P19

#434 – Domingo Román Pardos και Óscar Bravo Garcia – DNF (απόσυρση στο Στάδιο 8)

XTREMEPLUS

#415 – Χόρχε Βάγκερνφουρ και Χουμπέρτο ​​Ριμπέιρο – P14

#401 – Shinsuke Umeda και Maurizio Dominella – P20

#410 – Michele Cinotto και Alberto Bertoldi – P2 (Εμπειρία)