Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης

Ο μικρότερος Rookie στα 600 κυβικά γράφει τη δική του ιστορία

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ROOKIE ΣΤΑ 600 ΚΥΒΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ME ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.

Το σαββατοκύριακο 10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος  στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών όπου συμμετείχε ο δικός μας οδηγός ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ από το όμορφο νησί της ΚΩ στην κατηγορία SSP600 SUPERSPORT  ως Rookie με μια μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης

Ο Σπύρος Μάριος ως ο μικρότερος οδηγός όλων των εποχών καθώς τον Μάρτιο του 2023 έκλεισε τα 15 συμμετείχε για πρώτη του φορά στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα 600 κυβικών που οδήγησε για πρώτη του φορά στον αγώνα του σαββατοκύριακου καθώς η ομάδα του παρέλαβε τη μοτοσυκλέτα μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες με την απίστευτη ταχύτητα του.

Αμέσως μόλις οδήγησε τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών ένιωσε πολύ άνετα με αποτέλεσμα να καταφέρει να κατεβάζει σε κάθε σεσσιον το χρόνο του με μεγάλη άνεση.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης

Στα χρονομετρημένα  κατάφερε πολύ εύκολα με έναν απίστευτο χρόνο για ROOKIE στην κατηγορία να πάρει την 3η θέση στη σχάρα της εκκίνησης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και την 5η θέση για το βαλκανικό πρωτάθλημα καθώς το πανελλήνιο γινόταν παράλληλα με το βαλκανικό πρωτάθλημα και ο Σπύρος Μάριος συμμετείχε και στα δυο πρωταθλήματα.

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση μετά από αρκετές μάχες με οδηγούς από το βαλκανικό και στην 4η θέση γενικής κατάταξης γράφοντας στον αγώνα  τον εκπληκτικό χρόνο 1.20.735 μόλις λίγο κάτω από 1 δευτερόλεπτο διαφοράς από το ρεκόρ πίστας μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου που ανήκε στον 7 φορές πρωταθλητή Ιταλίας MASSIMO ROCCOLI με 1.19.763 από το 2016 γράφοντας τη δική του ιστορία ως ο πιο μικρός ηλικιακά ROOKIE που κάνει αυτόν τον εκπληκτικό χρόνο.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής κατάφερε να τερματίσει και πάλι στην τρίτη θέση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην πέμπτη γενικής κλείνοντας έτσι τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία SSP600.

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ μας είπε:

Φέτος συμμετέχω για πρώτη φορά ως ROOKIE στο Βαλκανικό και Ελληνικό πρωτάθλημα με μια απίστευτη μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR που οδηγώ για πρώτη μου φορά και συμμετέχω σε αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα επίσης για πρώτη μου φορά.

Είμαι πολύ χαρούμενος  που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ως o νεότερος αθλητής ηλικιακά όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης

Προσπάθησα σε κάθε σεσσιον για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε καθώς κατάφερα ένα εκπληκτικό χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

 Ανυπομονώ ήδη για τον επόμενο αγώνα που θα οδηγήσω ξανά αυτή την εκπληκτική μοτοσυκλέτα.

Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου στην πίστα PORIMAO της Πορτογαλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP.