Ο Dani Pedrosa με KTM RC16 κόντρα σε μια Porsche 918 Spyder (+video)

Ο Dani Pedrosa, πρώην αναβάτης MotoGP και νυν δοκιμαστής της KTM Red Bull Racing στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στον κόσμο έβαλε μια ασυνήθιστη κόντρα με μια μοτοσυκλέτα παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κόντρα μεταξύ μοτοσυκλέτας και ενός αυτοκινήτου τα αποτελέσματα κάθε φορά μπορεί να διαφέρουν θεαματικά.

Υπάρχουν μερικά υπεραυτοκίνητα που μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν αναλογία ισχύος προς βάρος παρόμοια με μια μοτοσυκλέτα δρόμου.

Η μηχανή είναι ένα KTM RC16 του 2021, εφοδιασμένο με έναν V4 κινητήρα 1.000 cc που αποδίδει 270 ίππους δίπλα σε μια Porsche 918 Spyder με ισχύ 887 ίππων και ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 4.593 κ.εκ.

Η διαδικασία εκτός από εντυπωσιακή είναι και πολύ διαφωτιστική καθώς μπορεί να διακρίνει κανείς πόσο αποτελεσματικά είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχει πάνω μια μοτοσυκλέτα MOTOGP ακόμα και όταν η πίστα δεν είναι ανάλογη με τις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Pedrosa, εκτός από δοκιμαστής MotoGP φέτος έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Lamborghini Super Trofeo Europe Series με την ομάδα FFF Racing Team.

Όπως εύκολα μπορείτε να μαντέψετε, η μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ δεν ίδρωσε σε καμιά από τις κόντρες επιτάχυνσης, κερδίζοντας για 6 δέκατα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο στην εκκίνηση από στάση, τρέχοντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής με 1η στο κιβώτιο και ντριφτάροντας διαρκώς– στα 190 km/h ανέβασε 2η λίγο πριν φτάσει στη γραμμή τερματισμού στο μισό μίλι!

Σύμφωνα με τα δεδομένα τηλεμετρίας, η Porsche 918 Spyder έδωσε 10,1 δευτερόλεπτα, ενώ η KTM RC16 9,5 δευτερόλεπτα για να τρέξουν το τέταρτο του μιλίου και να σταματήσουν στη γραμμή του τερματισμού.