MotoGP Misano: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Fabio Quartararo, νικητής ο Marquez

Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP: Fabio Quartararo

Μπορεί η Repsol Honda να έκανε το 1-2 στον αγώνα του Misano, ο Γάλλος Fabio Quartararo ήταν αυτός όμως που έμελλε να κατακτήσει τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Οι συνθήκες του αγώνα ήταν πολύ καλές, με τη θερμοκρασία στην αρχή να είναι 19 βαθμοί στον αέρα και 23 στην άσφαλτο και γενικά επικράτησε μια σύγχυση με την επιλογή των ελαστικών.

Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξεκίνησε από την 15η θέση και σταδιακά κατάφερε πολύ γρήγορα να μπει στη δεκάδα. Οι Pecco Bagnaia και Marc Marquez ξέφυγαν πολύ γρήγορα και με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους μέχρι την στιγμή που ήρθε η πτώση του Bagnaia στην 15η στροφή. Από κει και ύστερα ο Ισπανός έμεινε μόνο του μπροστά καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Pol Espargaro ο οποίος χάρισε στην Honda το πρώτο “1-2” έπειτα από πολλά χρόνια ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini με τη δορυφορική Ducati που πέρασε τον Quartararo στην τελευταία στροφήΟ Γάλλος Fabio Quartararo τερμάτισε στην 4η θέση κατακτώντας έτσι τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του.

Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Zarco (Ducati) και Rins (Suzuki), ενώ πιο πίσω τερμάτισαν οι Aleix Espargaro(Aprilia), Vinales (Aprilia) Marini (Ducati) και Rossi (Yamaha). Ο αγώνας στο Misano ήταν και ο τελευταίος επί ιταλικού εδάφους για τον Valentino Rossi, με τους χιλιάδες οπαδούς του να εκδηλώνουν ξέφρενους πανηγυρισμούς προς τον Ιταλό σούπερ σταρ.

Δύο αγώνες απομένουν πλέον για την λήξη του πρωταθλήματος, ενας στο Portimao και ένας στη Βαλένθια.