Πρωταθλήτρια η Suzuki Yoshimura SERT στο Endurance 2021

Πρωταθλήτρια η Suzuki Yoshimura SERT στο Endurance 2021

H Yoshimura SERT Motul κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με GSX-R1000R

H Γαλλο-Ιαπωνική Yoshimura SERT Motul αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με τους Gregg Black, Xavier Siméon και Sylvain Guintoli να φέρνουν το GSX-R1000R στην τρίτη θέση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Πρωταθλήτρια η Suzuki Yoshimura SERT στο Endurance 2021

Νικήτρια αναδείχθηκε η BMW Motorrad World Endurance Team με μόλις 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από την YART Yamaha Official EWC Team με οδηγούς τους Ilya Mikhalchik, Markus Reiterberger και Kenny Foray.

Αυτός είναι ο 20ος τίτλος που κατακτά στο EWC η Suzuki ενώ όσον αφορά την BMW ήταν η πρώτη της νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Endurance.

O Team Manager της Suzuki δήλωσε:
«Ήρθαμε για να πάρουμε τον τίτλο ελπίζοντας ότι θα ανέβουμε και στο βάθρο. Στον τερματισμό τα συναισθήματα ήταν έντονα. Υπήρχε συγκίνηση, χαρά και βαθιά ευγνωμοσύνη στην Yoshimura διότι αυτή η συνεργασία οδήγησε σε μια εντυπωσιακή δουλειά. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτήν την ομάδα».

Στην τελική βαθμολογία, η Yoshimura SERT Motul συγκέντρωσε 175.5 βαθμούς, η BMW Motorrad World Endurance Team κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 133 βαθμούς, ενώ τρίτη ήταν η Webike SRC Kawasaki France Trickstar με 115.5 βαθμούς.