Ρεκόρ επισκεψιμότητας σημείωσε η φετινή EICMA

Ρεκόρ Επισκεψιμότητας Σημείωσε Η Φετινή EICMA

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση των επισκεπτών στην φετινή έκθεση μοτοσυκλέτας που διοργανώθηκε στο Μιλάνο από τις 8 έως τις 13 Νοεμβρίου.

1.370 εκθέτες, 6 αίθουσες, 35% περισσότερος χώρος από το 2021 και προσέλευση  κοινού η οποία ήταν +38% σε σχέση με το 2021, φθάνοντας τους 500,000 επισκέπτες, είναι στοιχεία που αρκούν για να παραμείνει η EICMA ως η καλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

Ηχηρή απουσία αυτή των BMW, KTM, MV Agusta και Harley-Davidson, που το 2019 είχαν δυνατά περίπτερα και σημαντική παρουσία αυτή των CFMoto, Voge, Kove, Malaguti, Moto Morini και Brixton που επανήρθαν στο προσκήνιο χάρη στα μεγάλα κεφάλαια των επενδυτών και των νέων ιδιοκτητών.

Αν μπορούσαμε να πούμε ότι μας εντυπωσίασε κάτι αυτό ήταν τα πολύ ενδιαφέροντα Κινέζικα μοντέλα που σύντομα θα τα δούμε και στη χώρα μας, μοντέλα που ήδη έρχονται αντιμέτωπα με αξιώσεις με τα αντίστοιχα των ιαπωνικών και ευρωπαϊκών εταιριών.

Ducati Eicma2022

Μπορεί οι διαδικτυακές παρουσιάσεις μετα και την COVID εποχή να έγιναν όλο και πιο συχνές, η αλήθεια είναι όμως, ότι ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας δεν μπορεί ακόμη να αντικαταστήσει τη φυσική επαφή και την ανάγκη που έχει ο μοτοσικλετιστής να βρεθεί πάνω στην μοτοσυκλέτα του, να την αγγίξει, να κάτσει πάνω της, να την αισθανθεί ακόμα και να την χαϊδέψει.

Ο Pietro Meda Πρόεδρος της EICMA, όπως και ο CEO Paolo Magri, τόνισαν ότι τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι η Έκθεση του Μιλάνου κρατά την ηγετική της θέση ανάμεσα στις Εκθέσεις Μοτοσυκλέτας ανά τον κόσμο και σημείωσαν ότι ήδη εργάζονται ώστε η EICMA 2023 από τις 7-12 Νοεμβρίου, να είναι ακόμη πιο μεγάλη και δυνατή.