ALPINESTARS TECH-AIR

Σύστημα Αερόσακου Αναβάτη Alpinestars Tech-Air(R)5

Η Alpinestars επαναπροσδιορίζει την προστασία των μοτοσυκλετιστών από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία το 1963 και σήμερα λανσάρει το Tech-Air® 5, το ολοκαίνουργιο αυτόνομο σύστημα αερόσακου.

Το Tech-Air® 5 είναι η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια Alpinestars Tech-Air®, η οποία περιλαμβάνει τα συστήματα Tech-Air® Race και Tech-Air® Street. Η Alpinestars συνεχίζει να πρωτοστατεί στην τεχνολογία ενεργού αερόσακου για τους αναβάτες και τους συνεπιβάτες τους και το Tech-Air® 5 είναι μια ισχυρή απόδειξη της δέσμευσης της Alpinestars να καταστήσει την τεχνολογία πιο ελεύθερα διαθέσιμη ως την καλύτερη δυνατή επιλογή αερόσακου «ενεργής» προστασίας στην αγορά.
Το Tech-Air® 5 είναι ένα λεπτό, αυτόνομο γιλέκο αερόσακου που μπορεί να φορεθεί κάτω από οποιοδήποτε μπουφάν μοτοσυκλέτας, συμβατό με Tech-Air ή οποιοδήποτε μπουφάν με διαθέσιμο χώρο 4 cm γύρω από την περιφέρεια του στήθους του αναβάτη. Μπορεί να φορεθεί με δερμάτινα μπουφάν συμβατά με την τεχνολογία Tech-Air® καθώς διαθέτουν ενσωματωμένα δερμάτινα πάνελ διαστολής για να καλύψουν την επέκταση του αερόσακου. Σε περίπτωση που το δερμάτινο μπουφάν δεν είναι συμβατό με Tech-Air® τότε πρέπει να οι αναβάτες να είναι σίγουροι πως υπάρχουν στα μπουφάν τους επιπλέον 4 cm χώρου γύρω από την περιφέρεια περιμετρικά του στήθους.

Xαρακτηριστικά:

  • Το Tech-Air® 5 προσφέρει απαράμιλλη προστασία στο επάνω μέρος του σώματος, διατηρώντας τους αναβάτες ασφαλείς, καλύπτοντας με μοναδικό τρόπο τους ώμους, το στήθος, τα πλευρά και την πλάτη. Η προστασία των ώμων είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περίπτωση πρόσκρουσης στο δρόμο και για αυτόν το λόγο προστατεύονται με μοναδικό τρόπο από το Tech-Air® 5, ελαχιστοποιώντας αποτελεσματικά τον κίνδυνο τραυματισμού. Ο Alpinestars Tech- Air® 5 παρέχει την πιο ολοκληρωμένη κάλυψη από οποιονδήποτε αερόσακο διατίθεται σήμερα.
    Το υπερσύγχρονο, γιλέκο Tech-Air® 5 έρχεται με ένα ενεργό ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτει έξι ενσωματωμένους αισθητήρες (3 γυροσκόπια και 3 επιταχυνσιόμετρα) και έναν αλγόριθμο σύγκρουσης που αξιοποιεί την τεχνολογία AI για να παρακολουθεί με ακρίβεια πότε πρέπει να αναπτυχθεί ο αερόσακος.
  • Αναπτύχθηκε μετά από χρόνια έρευνας, με δείγματα πάνω από το 50% των κορυφαίων αναβατών MotoGP, καθώς και των πελατών της Alpinestars, έχουν αναλύσει δεδομένα οδήγησης από εκατομμύρια χιλιόμετρα και χιλιάδες συγκρούσεις για τη συνεχή βελτίωση του ευφυούς αλγορίθμου εντοπισμού σύγκρουσης. Κατά τον εντοπισμό μιας κατάστασης πρόσκρουσης ή πτώσης, αναπτύσσεται ένας προστατευτικός αερόσακος, παρέχοντας ασυναγώνιστη προστασία στον αναβάτη με μέγιστο χρόνο διόγκωσης 20 έως 40ms με βάση τον όγκο του μεγέθους του αερόσακου.
  • Η απορρόφηση κρούσης οδηγεί σε μείωση της δύναμης πρόσκρουσης έως και 95% σε σύγκριση με ένα παθητικό προστατευτικό. Το σύστημα αερόσακου Tech-Air® 5 προσφέρει την ίδια προστασία με εκείνη που παρέχεται από 18 προστατευτικά πλάτης Επιπέδου 1, κάτι που επαληθεύεται από την SGS, μια επίσημη εταιρεία πιστοποίησης CE, η οποία παρέχει ανεξάρτητο έλεγχο συμμόρφωσης του προϊόντος με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς προσωπικής προστασίας.
  • Το σύστημα είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, απλώς κλείστε το φερμουάρ στο γιλέκο, κλείστε το μαγνητικό πτερύγιο και είστε έτοιμοι να οδηγήσετε. Μια οθόνη LED υποδεικνύει την κατάσταση λειτουργίας του αερόσακου και η ενσωματωμένη, πιστοποιημένη μπαταρία ιόντων λιθίου έχει διάρκεια ζωής 30 ώρες χρόνου οδήγησης. Το σύστημα διαθέτει μαγνητικό φορτιστή micro USB που επιτρέπει γρήγορη, εύκολη και βολική επαναφόρτιση.
  • Ο Tech-Air® 5 διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth και μια συνοδευτική εφαρμογή Tech-Air® App, η οποία χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του αναβάτη για να εμφανίσει την κατάσταση λειτουργίας του συστήματος, την κατάσταση της μπαταρίας και μια λεπτομερή ανάλυση μιας διαδρομής. Το λογισμικό του συστήματος μπορεί επίσης να αναβαθμιστεί απευθείας μέσω της εφαρμογής.

Πριν από σχεδόν 20 χρόνια, η Alpinestars ξεκίνησε την ανάπτυξη του αρχικού συστήματος Tech-Air®. Όταν κυκλοφόρησε στην αγορά το 2014, το σύστημα Tech-Air® αναγνωρίστηκε ως ο πρώτος αερόσακος στον κόσμο που παρέχει πλήρη προστασία στο πάνω μέρος του σώματος με ένα εντελώς ανεξάρτητο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, εκτός από την ευελιξία του γιλέκου που θα μπορούσε εύκολα να ενσωματωθεί σε ποικιλία από συμβατά με Tech-Air® μπουφάν. Τον Δεκέμβριο του 2019, το Tech-Air® 5 έχει ήδη αναγνωριστεί από την CES – Τη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας, ως ένα από τα καινοτόμα προϊόντα που πρέπει να δείτε στο Wearables Technology Marketplace.

Διαβάστε περισσότερα στο MOTODIRECT