Ταχύτατος ο Γιάννης Περιστεράς στο Μπάρι

Ταχύτατος ο Γιάννης Περιστεράς στο Μπάρι

Φοβερός χρόνος με νορμάλ Yamaha R3

Το “Winter Cup” είναι ένας θεσμός του Ιταλικού Πρωταθλήματος που δίνει την ευκαιρία για αγωνιστική δράση στους οδηγούς, πριν το διάλειμμα των χειμερινών διακοπών.

Ο Αγώνας έγινε στην πίστα “Del Levante” του Μπάρι, με μήκος μόλις 1577μ., αλλά με 9 απαιτητικές στροφές. Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε με την ομάδα Team Roc ‘n’ DeA και οδήγησε την Yamaha R3 του στην ενιαία κατηγορία Supersport 300 & R3 Challenge, στην οποία συμμετείχαν οι μοτοσυκλέτες με κιτ, μαζί με τις νορμάλ, όπως αυτή του Έλληνα οδηγού.

Ο Γιάννης Περιστεράς ήταν δυνατός από τις δοκιμές, στις Κατατακτήριες ήταν 5ος στη γενική κατάταξη και πρώτος από τις νορμάλ μοτοσυκλέτες. Στον 1ο Αγώνα της ημέρας έδωσε τη μάχη στο γκρουπ των 5 πρώτων οδηγών και υστερώντας σε δύναμη στην ευθεία περιορίστηκε στην 5η θέση, με ακριβώς ίδιο χρόνο με 51.1 με τους 2ο, 3ο, 4ο και μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου αργότερο από το νικητή του Αγώνα Sanuele Marino.

Ταχύτατος ο Γιάννης Περιστεράς στο Μπάρι

Στον 2ο Αγώνα ο Περιστεράς ξεκίνησε καλύτερα από όλους και ήταν πρώτος στο ξεκίνημα του Αγώνα. Στην ευθεία όμως οι αντίπαλοί του με ταχύτερες μοτοσυκλέτες κατάφερναν να περνούν μπροστά. Ο οδηγός της ομάδας Roc ‘N’ DeA οδηγούσε εκπληκτικά και κατέβασε το χρόνο ταχύτερου γύρου στο 50.7, με μόνο έναν οδηγό να κατεβάζει στο 50.6! Στην προσπάθειά του να ακολουθήσει το ρυθμό αυτό έπεσε και εγκατέλειψε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Όμως έκλεψε τις εντυπώσεις και δέχτηκε τα συγχαρητήρια από όλους για το χρόνο αυτό που είναι ρεκόρ για νορμάλ μοτοσυκλέτα! Έτσι μετά το πετυχημένο κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα “Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021” με το βάθρο στην Βαρκελώνη, ολοκληρώνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με πολύ καλό τρόπο – πέρα από την πτώση.

Alex De Angelis – ιδιοκτήτης ομάδας Roc ‘N’ DeA

“Είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του Γιάννη και την οδήγησή του στο Μπάρι. Πίστευα ότι δεν μπορούσε μια νορμάλ μοτοσυκλέτα να κινηθεί κάτω από το 50.8 και ο Γιάννης κατέβηκε κάτω από αυτό. Βέβαια θα ήθελα να τερματίσει τον Αγώνα, αλλά δείχνει πολύ καλά στοιχεία ταχύτητας και είναι πολύ βελτιωμένος – και ελαφρύτερος – σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς την Άνοιξη.”

Γιάννης Περιστεράς – οδηγός Yamaha R3

“Στο Μπάρι ήρθαμε πέρυσι τέτοια εποχή για προπόνηση και αμέσως μου άρεσε η πίστα, παρά το ότι είναι πολύ μικρή. Η Yamaha R3 μου, με την οποία αγωνίστηκα στο Coppa Italia R3 Challenge φέτος, είναι χωρίς το κιτ βελτίωσης που υπάρχει στις μοτοσυκλέτες της SSP300, αλλά κατάφερα να χάνω μόνο στην ευθεία και λίγο στην ανηφόρα της πίστας. Πίεσα πολύ για να ξαναπεράσω αυτούς που με περνούσαν στην ευθεία και ήρθε η πτώση. Ο χρόνος όμως ταχύτερου γύρου είναι καλός και φεύγω με χαμόγελο από την Ιταλία. Ευχαριστώ την ομάδα και βέβαια τους χορηγούς μας που βοήθησαν όλη τη χρονιά σε Πανευρωπαϊκό και Ιταλικό Πρωτάθλημα”.