ΙΔΟΡΟ

ΤΟ Ι.Δ.Ο.ΡΟ Αναδεικνύει Την Αθήνα

Μέσα Από Μία Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Βόλτα

Ο Σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» Ι.Δ.Ο.ΡΟ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου αναδεικνύει την πόλη της Αθήνας με την ομορφιά των δίκυκλων οχημάτων και τo κύρος των Ολυμπιονικών και λοιπών διακεκριμένων Αθλητών της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες Ι.Δ.Ο.ΡΟ (ο οποίος ιδρύθηκε για να αναδείξει τις ομορφιές και την ιστορικότητα των τόπων της Ελλάδας μέσα από μηχανοκίνητες περιηγήσεις με ιστορικά οχήματα και διακεκριμένους αθλητές), διοργανώνει με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και την συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτήν την Κυριακή μία ξεχωριστή περιήγηση.

Πιο αναλυτικά, Ονομασία Event: Ολυμπιακή Μηχανοκίνητη Περιήγηση «Μία Κυριακάτικη Βόλτα στην Ιστορία της Αθήνας»

Συμμετέχοντες:

  • Ιδιοκτήτες Χάρλει Μηχανών
  • Λέσχες Μοτοσυκλέτας από την Σαλαμίνα (Pourangers) και την Αμαλιάδα (ΑΜΟΤΟΛΕΑ Αμαλιάδα)
  • Αθηναϊκή Λέσχη Vespa
  • Γνωστοί Ολυμπιονίκες και Λοιποί Διακεκριμένοι Aθλητές

Συνεργάτες:

  • ΟΠΑΝΔΑ
  • Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ
  • Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος (ο επονομαζόμενος και Σύλλογος των Ολυμπιονικών)

Περιγραφή και Στόχοι:

1) Το ΙΔΟΡΟ αναζητώντας την έμπνευση και την σοφία της προστάτιδας της Πόλης των Αθηναίων, ήτοι της Θεά Αθηνάς, μπαίνει στη διαδικασία να γνωρίσει καλύτερα την ιστορία της πρωτεύουσας.
2) Το ΙΔΟΡΟ ως πρεσβευτής Οδικής Ασφάλειας, Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και προαγωγής της Αθλητικής Διατροφής επιθυμεί όπως το πέρασμά του από τις περιοχές του Δήμου της Αθήνας να αποτελέσει μία ευκαιρία, ώστε οι νέοι της πόλης να ενστερνιστούν τις αξίες του Ολυμπισμού, της Οδικής Αγωγής, της Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και όλων των λοιπών αξιών που διέπουν μια ζωή με υγεία και ευεξία.

Το πρόγραμμα της Κυριακάτικης Βόλτας είναι το ακόλουθο:

  • Εκκίνηση: Συγκέντρωση όλων των Μηχανών και των Ολυμπιονικών στην Πλατεία Κοτζιά και Εκκίνηση από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη, ή εκπρόσωπο αυτού.
  • 1η Στάση–Σεπόλια: Στα γήπεδα όπου ανδρώθηκε αθλητικά ο Γιάννης Αντετοκούμπο, στελέχη του ΟΠΑΝΔΑ θα ενημερώσουν για την ιστορία του κορυφαίου αυτού αθλητή και των γηπέδων.
  • 2η Στάση-Λόφος του Αρείου Πάγου
  • 3η Στάση-Καλλιμάρμαρο
  • 4η Στάση Εθνική Πινακοθήκη
  • 5η Στάση-Λυκαβηττός: Στο παρκινγκ του υπό ανακαίνιση θεάτρου η πομπή θα απολαύσει τη θέα, θα ενημερωθεί για την πλούσια ιστορία του Λυκαβηττού και θα βγάλει φωτογραφίες με
  • φόντο όλη την Αθήνα.
  • 6η Στάση-Γήπεδο Παναθηναϊκού: Θα παρουσιαστεί η ιστορία του γηπέδου από παλαιμάχους της ομάδας καθώς και τι μέλλει γενέσθαι εν όψει της κατασκευής του νέου γηπέδου στο Βοτανικό, ενώ θα γίνει ξενάγηση στους χώρους του.
  • Τερματισμός-Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος: Στον επονομαζόμενο και Σύλλογο των Ολυμπιονικών που βρίσκεται στη καρδιά της πόλης της Αθήνας και αποτελεί μία από τις βασικότερες κοιτίδες αθλητισμού της πόλης, θα γίνει το μεσημεριανό φαγητό και τελετή βραβεύσεων στους μεγάλους χώρους του, καθώς και αφιέρωμα με live εκπομπή από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, βαν του οποίου θα προπορεύεται καθόλη τη διάρκεια της περιήγησης μαζί με την Δημοτική Αστυνομία.

Εκεί ο Σύλλογος ΙΔΟΡΟ θα παρουσιάσει και το νέο πρόγραμμα για την Οδική Ασφάλεια, με την ονομασία «Ορθοπεταλιές Ζωής με Ασφάλεια».

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του ΔΣ και Ολυμπιονίκης του Άλματος εις Τριπλούν κα Όλγα Βασδέκη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Σύλλογος Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες Ι.Δ.Ο.ΡΟ έχεις ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της χώρας μας, την εμπλοκή περισσότερων γυναικών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, την προαγωγή της σωστής οδικής συμπεριφοράς και την ανάπτυξη ειδικών μορφών μηχανοκίνητου τουρισμού. Με την μηχανοκίνητη βόλτα μας αυτή την Κυριακή, θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε τους παραπάνω στόχους για την πόλης της Αθήνα, ενώ δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω το Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ για την πολύτιμη υποστήριξή τους καθώς και τους σπουδαίους συναδέλφους συναθλητές μου και τις λέσχες μηχανών για την συμμετοχή τους»…

Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με την περιήγηση «Μία Κυριακάτικη Μηχανοκίνητη Βόλτα στην Ιστορία της Αθήνας», παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Συλλόγου Ι.Δ.Ο.ΡΟ κ. Γιάννη Σταθόπουλο στο τηλέφωνο 6972910715